Κοπή πίτας του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών

1 7398

Παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρίας Χαραλαμπίας Ζηλάκου, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πίτας του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης. Ο κ. Μώραλης, αφού εξήρε το έργο που επιτελεί το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση των συνθηκών διεξαγωγής της προσχολικής αγωγής στην πόλη μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Καλησπέρα σε όλους κι από εμένα. Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία. Υγεία λοιπόν για όλους εσάς, τις οικογένειές σας, εύχομαι να έχουμε μια καλύτερη χρονιά. Νομίζω με προσπάθεια μπορούμε να το πετύχουμε παρά τα προβλήματα που έχουμε.
Έχω ξαναπεί ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί είναι από τις δομές του Δήμου που είμαστε ικανοποιημένοι, θα έλεγα, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, των προβλημάτων της οικονομίας. Είμαστε ικανοποιημένοι.
Προβλήματα υπάρχουν, πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, ο σκοπός είναι κάθε χρονιά να γινόμαστε λίγο καλύτεροι, να ξεπερνάμε ορισμένα από αυτά και είμαστε ευχαριστημένοι γιατί νομίζω ότι και η κα Ζηλάκου η πολιτική προϊσταμένη και η διευθύντρια η κα Βασίλαινα και όλοι εσείς που εργάζεστε, καταβάλλετε νομίζω μια σημαντική, αξιόλογη προσπάθεια. Υπερβάλλετε εαυτούς πολλές φορές στο να καλύψετε και αδυναμίες δομικές που υπάρχουν στο όλο σύστημα των Βρεφονηπιακών, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι γίνεται μια αρκετά καλή δουλειά και τα μηνύματα που έχω από τις οικογένειες των παιδιών, νομίζω στη πλειοψηφία τους είναι θετικά.
Επαναλαμβάνω ότι υπάρχουν προβλήματα και δεν πρέπει να τα αρνιόμαστε και σε κάθε ομιλία δικιά μου, σε όποιο τομέα και αν αναφέρομαι, θέλω να αναφέρεται ότι υπάρχουν προβλήματα, να μην νομίζουν οι δημότες ότι είμαστε αιθεροβάμονες, ότι ζούμε σε μια άλλη πραγματικότητα, ότι όλα είναι εικονικά πλασμένα και ότι όλα είναι τέλεια. Προφανώς δεν είναι, γι αυτό και είπα τηρουμένων πάντα των αναλογιών.
Είχαμε τη χαρά να ανοίξουμε έναν καινούργιο Βρεφονηπιακό Σταθμό, να εγκαινιάσουμε και είναι σημαντικό για τη πόλη μας, έναν σύγχρονο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Έχουμε στο μυαλό μας και προσπαθούμε να δούμε αν υπάρχει χώρος κατάλληλος ώστε να γίνει άλλος ένας Βρεφονηπιακός Σταθμός τέτοιας δυναμικότητας, σύγχρονος. Θα ήταν ευχής έργον και για εμάς ως Δημοτική Αρχή και για όλους εσάς και φυσικά περισσότερο για τα παιδιά και τους δημότες. Έχουμε τα σχέδιά μας. Προσπαθούμε επαναλαμβάνω, παρά τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας, να βελτιωνόμαστε. Νομίζω ότι το επιτυγχάνουμε σε ορισμένες δομές και όπως είπα χθες και στην αντίστοιχη πίτα των Κέντρων Αγάπης, στα ΚΑΠΗ που και εκεί νομίζω ότι είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι, νομίζω ότι οι Βρεφονηπιακοί είναι ένας τομέας που πηγαίνει αρκετά καλά.
Εύχομαι πάλι καλή χρονιά, να συνεχίσετε έτσι. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Πάντα μπορούμε αρχής γενομένης από εμένα ως επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής, των Αντιδημάρχων, του Γραμματέα, μπορούμε αν δουλέψουμε παραπάνω και να συνεργαστούμε πιο αρμονικά και καλύτερα να έχουμε ένα καλύτερο ακόμα αποτέλεσμα παρά τα προβλήματα και νομίζω μπορούμε να το πετύχουμε.
Να ευχαριστήσω όλους για την παρουσία εδώ και τους εργαζόμενους και τους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους και τον πρώην Υπουργό κ. Αρβανιτόπουλο που μας τιμά και να ευχηθώ και στη Χάρις καλή συνέχεια στον τομέα και σε σας όλους με καλή δουλειά να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα. Του χρόνου εδώ δηλαδή να έχουμε και άλλα θετικά να πούμε.
Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου, στον χαιρετισμό της, σημείωσε:
«Κύριε Δήμαρχε
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητοί συνεργάτες
Εκ μέρους των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, σας καλωσορίζω σε μια ιδιαιτέρως σημαντική για εμάς συνάντηση.
Σας ευχαριστώ θερμά που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας και παρευρίσκεστε εδώ, στην εορταστική εκδήλωσή μας για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του προσωπικού των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
Εύχομαι ολόψυχα ο ερχομός του νέου χρόνου, να προσφέρει σε εσάς και στις οικογένειές σας υγεία, αγάπη, ευτυχία και κάθε καλό για όλους μας.
Σήμερα είναι ημέρα γιορτής.
Εμείς είμαστε εδώ γιατί μας συνδέει κάτι κοινό. Η αγάπη μας για τα παιδιά. Το ότι βρισκόμαστε εδώ είναι σημαντικό.
Η προσχολική αγωγή παίζει πολύ σπουδαίο ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των παιδιών. Η ένταξη των μικρών παιδιών στην προσχολική αγωγή αποτελεί από μόνη της μια κρίσιμη περίοδο. Είναι η περίοδος της απομάκρυνσης από την ασφάλεια της οικογενειακής θαλπωρής. Για αυτό πιστεύω πολύ στη συμβολή και στο έργο των παιδαγωγών. Η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό.
Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους εσάς που αποτελείτε το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, τη διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ειρήνη Βασίλαινα, τον προϊστάμενο του Τμήματος Διοικητικής Υποστήριξης κ. Παναγιώτη Δρούτσα, το διοικητικό, το εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να βρίσκομαι κοντά στις ανάγκες σας, προσπαθώντας να ανταποκριθώ σε αυτές και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να βρισκόμαστε στο πλευρό της κάθε οικογένειας.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Μας τιμά με την παρουσία του, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή του, σε όλες τις προσπάθειές μας που γίνονται ώστε να μπορούμε να έχουμε τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μας σε υψηλό επίπεδο.
Και του χρόνου να είστε καλά.»

Η Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ειρήνη Βασίλαινα, στο σύντομο χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Καλωσορίσατε και σας ευχαριστώ που μας τιμάτε με την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση.
Άλλη μια χρονιά πέρασε με τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε σαν χώρα, λόγω της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Μια χρονιά που παρ όλες τις δυσκολίες κύλισε ομαλά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας.
Εφαρμόστηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έγιναν δράσεις όπως θεατρικό παιχνίδι, γυμναστική, θεατρικές παραστάσεις, επισκέψεις στα μουσεία της πόλης μας, ναυτικό, αρχαιολογικό, συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση WWF, χριστουγεννιάτικες και καλοκαιρινές εκδηλώσεις.
Αλλά και από το τμήμα της διοίκησης, γίνανε οι μελέτες για προμήθειες, διεκπεραιώθηκαν τα τιμολόγια, συντάξαμε βεβαιωτικούς καταλόγους, έγιναν εγγραφές των παιδιών μέσω ΕΣΠΑ τον Αύγουστο, προχωρήσαμε σε προσλήψεις, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως υπηρεσία και ως κλάδος υποδεχόμαστε την νέα χρονιά με αισιοδοξία, χαμόγελο και κέφι.
Οι συνάδελφοι είναι έτοιμοι με τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα, την φαντασία και κυρίως το μεράκι τους, να προσφέρουμε στα παιδιά τις ευκαιρίες και τις εμπειρίες που αξίζουν.
Για όλα αυτά θέλουμε την δυναμική παρουσία, του ευαισθητοποιημένου σε αυτά τα θέματα Δημάρχου μας. Τη συμπαράσταση και πολύτιμη βοήθεια της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κυρίας Χαραλαμπίας Ζηλάκου.
Σας εύχομαι η νέα χρονιά να φέρει υγεία, αγάπη, νέες προσδοκίες, νέα ελπίδα, χαμόγελα και δύναμη να μην χάνουμε τις αξίες μας.»

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κα Αθηνά Γλύκα- Χαρβαλάκου, οι κκ Γιάννης Μελάς, Αλέξανδρος Αργουδέλης, Κυριάκος Σιγαλάκος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Βασίλης Ταταρόπουλος. Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων: Β΄ κα Ευαγγελία Αθανασίου και Γ΄ κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κα Ειρήνη Δαριώτη και κ. Δημήτρης Πεφάνης, καθώς και ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου κ. Βασίλης Καραγιάννης.

 

Κάποιος είχε έμπνευση στην Πειραϊκή..
Στάζει φως στη θάλασσα...
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Άνοιξη στο Τουρκολίμανο!
Μια θάλασσα ελπίδες...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Στα νερά του λιμανιού..
Παρά θιν αλός...
Ιστορίες στον ντόκο...
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Θάλασσες...
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
Γραμμές των οριζόντων!
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Αντανακλάσεις ...
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Ανήσυχες νότες...
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Ανθίζουν οι νύχτες...
Αλλοτινό...
Ο Μίτος του Λιμανιού..
Νύχτες στο λιμάνι...
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Γλάροι στην κουπαστή
Το δέντρο που πληγώναμε..
Στην Πειραϊκή, είναι ακόμα καλοκαίρι...
Νύχτες στο Δημοτικό!
Πειραιάς αφ' υψηλού...
φωτο Lilian - Eva Mitrou
Νέες προοπτικές στο λιμάνι!
Ήλθε το Μετρό στον Πειραιά και το Δημοτικό...
Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα!
Όταν ο πιλότος παλεύει με τα κύματα..
Προσεχώς, μετρό!
Η θάλασσα του Πειραιά..
Βάρκα, γιαλό...
Εκεί, στου λιμανιού την άκρη...
Ανατέλλει το <φεγγάρι του ελαφιού>...
Βόλτες στην Πειραϊκή...
Ο Λέων στο κέντρο του Πειραιά!
Στο μπλε του ουρανού...
Καλή Ανάσταση και για την Ουκρανία. (Με τον τρόπο του Βαν Γκονγκ)
Πουλιά της συννεφιάς
Κόκκινη ανατολή στην Φρεαττύδα...
Δρόμος του φεγγαριού
Τα ρόδινα ακρογιάλια
κάνει κρύο εκεί έξω...
Κακοκαιρία και κωπηλασία...
Απέραντος σεβασμός!!!
Χιονισμένο Δημοτικό! (φωτο Μαρία Βόντα)
Ακρόπολη χιονάτη!
Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Καλή επιτυχία!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι