Επιμελητηριακές Εκλογές 2017

mpenetos

Δήλωση του Γ. Μπενέτου, Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Επειδή έχω διασφαλίσει την ενότητα όλης της Επιμελητηριακής Κοινότητας του Δ.Σ. και πολύ περισσότερο της παράταξης, με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στην ιστοσελίδα «piraeuspress.gr» ανακοίνωση του κ. Γιάννη Βουτσινά, μεταξύ άλλων τοποθετήσεων του σχετικά με την συμμετοχή του στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές, ότι δεν κατάφερα να διασφαλίσω την ενότητα και την συνέχιση της παράταξής μου, δίνοντας το «δακτυλίδι» σε συγκεκριμένο υποψήφιο, συγκεκριμένα στον κ. Κ. Μαρκουλιδάκη, με «ευκόλως εννοούμενο» αποτέλεσμα, να μην «τα βρουν» με τον κ. Λ. Μίχα και να δημιουργήσει ο κ. Λ. Μίχας δικό του ψηφοδέλτιο.

Επί του προκειμένου και για την αποκατάσταση των πραγμάτων, διαβεβαιώνω κάθε ενδιαφερόμενο, ότι όντως επειδή αποχωρώ από την ενεργό επαγγελματική σταδιοδρομία λόγω συνταξιοδότησης, έπρεπε να με διαδεχθεί στην ηγεσία της παράταξής μας, κάποιος άλλος συνεργάτης μου.

Γι αυτό το λόγο συνεδρίασε η παράταξή μας και με πλήρως ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες, εξελέγη ο κ. Κ. Μαρκουλιδάκης ως διάδοχός μου και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις προσεχείς εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και μάλιστα χωρίς να προταθεί άλλη υποψηφιότητα..

Από κει και πέρα κάθε άλλος συνεργάτης μου, εν προκειμένω ο κ. Λ. Μίχας, έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να κρίνει και να αξιολογήσει την στιγμή που θα αποφασίσει να δημιουργήσει τον «δικό του χώρο» και να διεκδικήσει το οποιοδήποτε δημόσιο αξίωμα.
Στις δημοκρατικές διαδικασίες κανείς δεν περιορίζει κάποιον και κανείς δεν απαγορεύει σε κάποιον να δράσει διαφορετικά.
Οι σχέσεις μου με τον κ. Λ. Μίχα ήταν και παραμένουν σε άριστο επίπεδο.
Να υπενθυμίσω ότι με συνέπεια και με αδιάλειπτη παρουσία, υπηρετήσαμε το θεσμό κάτι που ξέρουν και μας αναγνωρίζουν οι συνάδελφοι
Καταξιωθήκαμε σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, χωρίς κομματικές παρωπίδες που επειδή «κάποιοι» τις έχουν, προσπαθούν να τις βάλλουν ή να τις επιβάλλουν και σε μας.
Δυστυχώς υποτιμάει ο κ. Βουτσινάς τη νοημοσύνη των συναδέλφων μας και δυστυχώς επίσης τους αποτρέπει με την συμπεριφορά του να συμμετέχουν σ΄ένα θεσμό που πάει να βρει το ρυθμό του επιτέλους.

Σε κάθε περίπτωση, τόσο το Επιμελητήριο όσο και η παράταξη που μέχρι και τώρα ηγήθηκα, θα συνεχίσει να αγκαλιάζει και να στηρίζει τον μικρό Επαγγελματία, έχοντας δίπλα της αξιόλογα στελέχη από όλη τη γεωγραφική περιφέρεια, από όλους τους κλάδους, καλώντας σε συμμετοχή όλους, για να προχωρήσουμε μπροστά και να βγούμε από την κρίση
Τα μέλη του Επιμελητηρίου τελικά θεωρώ ότι είναι απολύτως ικανά, με ώριμη σκέψη να προκρίνουν τους ικανότερους.

eep logo