Οι λαϊκές περιοχές δεν ανήκουν πλέον στην Αριστερά

markopoulos dimitris

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Τι άλλο θέλεις να δεις για να καταλάβεις πως τόσα χρόνια σου πουλούσαν ψέματα; Πως σε δούλευαν μπροστά στα μάτια σου.

Έλεγαν πως τάχα η Αριστερά είναι που νοιάζεται για τις λαϊκές περιοχές. Για το Κερατσίνι και την …Κοκκινιά (Νίκαια). Για τη Μάνδρα και την Ελευσίνα. Για τον Ασπρόπυργο και το Πέραμα. Για το Καματέρο.

Ποιοι τα έλεγαν αυτά;

Εκείνοι που καταδίκασαν σε λουκέτα το εργοστάσιο της Πίτσος στου Ρέντη. Που αφήνουν την ΕΛΑΪΣ να φύγει από τον Πειραιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουρουμπής τα έλεγαν αυτά. Οι υπαίτιοι για τις παραλείψεις στο οικολογικό έγκλημα του ναυαγίου της Σαλαμίνας, που αντί να ντρέπονται, μας προκαλούν κάνοντας προπαγάνδα πως τάχα οι παραλίες είναι πιο καθαρές από ποτέ.

Η Αριστερά είναι που χθες εγκατέλειψε Κερατσίνι και Πέραμα και προχθές τη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο στις πλημμύρες. Επί Αριστερής κυβέρνησης χάθηκαν 16 ζωές.

Κι αντί η Αριστερά να ντραπεί, αντί να στοχαστεί, ο πρωθυπουργός της Αλέξης Τσίπρας έφυγε άρον - άρον για τη Στοκχόλμη για weekend, όταν οι λαϊκές περιοχές βούλιαζαν στη λάσπη. Αυτός αδιαφόρησε όταν ο λαός απαιτούσε να βρίσκεται εδώ και με το κύρος του να πιέσει τον κρατικό μηχανισμό να λειτουργήσει.

Οι δε βουλευτές ή πολιτικά στελέχη του κόμματος έχουν κλειστεί στα γραφεία τους και «μούγκα στη στρούγκα» που λένε και οι φίλοι μου οι Αρβανίτες της Δυτικής Αττικής.

Ήλθε λοιπόν η ώρα της πολιτικής αντεπίθεσης στις περιοχές που θεωρούνται "προνομιακές" για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήλθε η στιγμή να κατανοήσουν οι πολίτες πως οι μύθοι καταρρέουν ένας - ένας και πως μια νέα σχέση αλήθειας και πραγματικού σεβασμού θα πρέπει να οικοδομηθεί μεταξύ λαϊκών στρωμάτων και αστικών πολιτικών δυνάμεων.

Γιατί κακά τα ψέματα: ο χειρότερος εχθρός του απλού και λαϊκού πολίτη είναι ο λαϊκισμός. Και ο καλύτερος του σύμμαχος, η αλήθεια.

eep logo