Σκανδαλώδης η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και των γνωστών fake news...

temponeras gg yna

Του Δ.Τεμπονέρα, Γενικού Γραμματέα του ΥΝΑΝΠ

Στις 30.1.2018 με επισκέφθηκε στο δικηγορικό μου γραφείο, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό παραστατικό, που αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την ίδια μέρα μου ζητήθηκε να επεξεργαστώ γνωμοδότηση για ένα άκρως απαιτητικό νομικό ζήτημα, που αφορούσε την υποχρεωτική απόλυση στελεχών του Οργανισμού, λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας.

Τα στελέχη του Οργανισμού εξουσιοδοτούμενα προφανώς από την Διοίκηση, μου επεσήμαναν ότι ήδη απευθύνθηκαν στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.) καθώς και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να λάβουν απαντήσεις σε 10 (!) κρίσιμα ερωτήματα που αφορούσαν την λήξη των εργασιακών σχέσεων υψηλόβαθμων στελεχών-ερευνητών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (μεταξύ αυτών και του ίδιου του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας) και έλαβαν διφορούμενες απαντήσεις δίχως να μπορούν να καταλήξουν σε ασφαλή κρίση. Φυσικά είχε ζητηθεί και η γνώμη της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού, η οποία και απάντησε γραπτώς ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στα ζητήματα αυτά λόγω της πολυπλοκότητας της κοινωνικο-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συμφωνήθηκε εύλογη αμοιβή για απαιτητική και εξειδικευμένη νομική εργασία άνω των 35 ημερών που κατέληξε στη σύνταξη της σχετικής γνωμοδότησης (25 περίπου σελίδων) η οποία και παραδόθηκε -αφού εκδόθηκε φυσικά και το σχετικό παραστατικό - στις 6.3.2018.

Η υπαλληλική μου σχέση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέχρι και τις 7.3.2018, που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ, ήταν απολύτως συμβατή και νόμιμη με την άσκηση των καθηκόντων μου, ως δικηγόρος και φυσικά σύμφωνη με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, όπως ορίζει ο νόμος. Φυσικά από την ημερομηνία αυτή και μετά τελώ σε καθεστώς αναστολής της δικηγορικής μου ιδιότητας σύμφωνα με το νόμο.

Τα καθήκοντά μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο ερωτών βουλευτής να είναι σίγουρος ότι τα άσκησα με την μέγιστη δυνατή επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, επιμέλεια που ενδεχομένως να μην επιδεικνύει ο ίδιος κατά την άσκηση των καθηκόντων του όπως προκύπτει από τα ελλιπή στοιχεία της ερώτησης που διατυπώνει.

Αλήθεια την ίδια λαθεμένη άποψη περί ασυμβιβάστου έχει ο ερωτών βουλευτής και για τους εκατοντάδες συναδέλφους μου νομικούς, που απασχολούνται σε γραφεία βουλευτών και ασκούν παράλληλα το λειτούργημα του δικηγόρου;

Έχει άραγε την ίδια άποψη για εν ενεργεία συναδέλφους του βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία που εξακολουθούν να δικηγορούν και μάλιστα ενίοτε υπερασπίζονται και όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα;

Άραγε ο ίδιος έχει ψηφίσει ή όχι το Νόμο 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) που περιγράφει το ασυμβίβαστο της δικηγορικής ιδιότητας;
Αρκετά με τις γελοιότητες…

eep logo