Πρωτοβουλία ΠΕΣΥΔΑΠ για Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών

pesydap 240418

Το έναυσμα για μετάβαση σε μια νέα εποχή για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα

έδωσε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την εγκατάσταση και λειτουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών (ΚΑΝ) από τον Περιβαλλοντικό Σύνδεσμο Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ), που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Στην ιστορική αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν οι Γρηγόρης Γουρδομιχάλης (πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ), Κων/νος Γεωργόπουλος (εκπρόσωπος Δήμου Αιγάλεω), Ειρήνη Βαλλιανάτου (εκπρόσωπος Δήμου Νίκαιας – Αγι. Ι. Ρέντη), Σταματία Ιωαννίδου (εκπρόσωπος Δήμου Νίκαιας – Αγι. Ι. Ρέντη), Βορέας Κων/νος (εκπρόσωπος Δήμου Χαϊδαρίου), Γιάννης Πάχος(εκπρόσωπος Δήμου Κορυδαλλού), Μιχάλης Ευθυμιάδης (μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής του ΠΕΣΥΔΑΠ), Παύλος Γερακάρης (σύμβουλος επικοινωνίας του ΠΕΣΥΔΑΠ), Γιώργος Κατσαντώνης (Γενικός Γραμματέας του ΠΕΣΥΔΑΠ) και Δημήτρης Μπανούσης (ειδικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ).

Ομόφωνα τα μέλη της Επιτροπής συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη της δράσης αποτελεί μια κοινωνική ανάγκη και για τον λόγο αυτό διαδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη πρωτοβουλίας για την εγκατάσταση και λειτουργία ΚΑΝ με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν συγκρούεται με τον σχεδιασμό του Συνδέσμου για το Νεκτροταφείο Σχιστού. Παράλληλα, αποδέχτηκαν τον γνωμοδοτικό και υποστηρικτικό προς τα εκλεγμένα όργανα ρόλο της Επιτροπής, αλλά και το γεγονός ότι σε αυτήν συμμετέχουν μόνο Δήμοι που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους.

Τέλος αποφασίστηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ Γιώργο Ιωακειμίδη, αλλά και τους δυο Μητροπολίτες της περιοχής κ.κ. Αλέξιο και Σεραφείμ, προκειμένου να γνωστοποιηθεί η πρωτοβουλία και να αποτελέσει αντικείμενο συμμετοχικού σχεδιασμού.

eep logo