Γ. Γεννιά: Μαθήματα ιστορίας και αλληλεγγύης από τους Σπετσιώτες

armata 2018 4

Η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων στην Αρμάτα

«Και φέτος οι Σπετσιώτες μάς έδωσαν μαθήματα ένδοξης ιστορίας, αυτοθυσίας, αλληλεγγύης και αγώνων για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία του τόπου μας». «Oι Σπετσιώτες ξεπέρασαν και φέτος τον εαυτό τους, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί, για την επέτειο της συμπλήρωσης 156 χρόνων από την ιστορική ναυμαχία των Σπετσών, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία της πατρίδας μας προς την ελευθερία», δήλωσε η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά.

Η κ. Γεννιά, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις, οι οποίες άρχισαν την 1η Σεπτεμβρίου 2018 και ολοκληρώθηκαν στις 9 του μήνα, με τη φαντασμαγορική αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, στις 8 Σεπτεμβρίου 1822, έδωσε τα θερμά της συγχαρητήρια σε διοργανωτές και συμμετέχοντες και τόνισε: «Οι κάτοικοι των Σπετσών για ακόμα μία φορά μάς έδωσαν μαθήματα ένδοξης ιστορίας, αυτοθυσίας, αλληλεγγύης και αγώνων για την ανεξαρτησία και τη δημοκρατία του τόπου μας». «Σε αυτή τη μεγάλη τοπική γιορτή, ζήσαμε απαράμιλλες ιστορικές στιγμές, ζήσαμε τη συνοχή των Σπετσιωτών, που με τους αγώνες τους και τη βοήθεια της Παναγίας της Αρμάτας, χάρισαν στον τόπο μας σελίδες δόξας λαμπρές», κατέληξε η κ. Γεννιά.
Μεταξύ άλλων, η βουλευτής, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018 και το πρωί της επόμενης ημέρας, παρακολούθησε, αντίστοιχα, τον Μεγάλο Αρχιερατικό Εσπερινό και τη δοξολογία, που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Αρμάτας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Τροιζηνίας και Ερμιονίδος, κ.κ. Εφραίμ. Η κ. Γεννιά, είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους τοπικούς φορείς, με επαγγελματίες και συλλόγους που στήριξαν τη διοργάνωση, όπως και με κατοίκους του νησιού.

eep logo