Αύξηση κερδοφορίας για τον ΟΛΘ το πρώτο εξάμηνο του 2018

olth epivatikos stathmos

Σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του 2017 παρά τη μεταβολή της διάρθρωσης κόστους


Τις οικονομικές καταστάσεις του Α΄ εξαμήνου του 2018 ενέκρινε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΘ ΑΕ.

«Αμέσως μετά την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας στις 23 Μαρτίου 2018, ορίστηκε η νέα διοικητική ομάδα με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της ικανοποίησης των πελατών, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία ενός Λιμένα που θα είναι ένας ευέλικτος οργανισμός, ικανός να ανταποκριθεί σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Τα αρχικά βήματα του σχεδίου δράσης εφαρμόστηκαν με επιτυχία και ήδη παρατηρούμε τα πρώτα αποτελέσματα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, για την εξαμηνιαία περίοδο έως την 30ή Ιουνίου 2018, όλες οι χρηματοοικονομικές επιδόσεις της ΟΛΘ ΑΕ είναι θετικές με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,3%, του αποτελέσματος μετά από φόρους κατά 4,7%, του EBITDA κατά 5,9% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του περασμένου έτους», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ, κ. Σωτήριος Θεοφάνης.

«Έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική ενίσχυση της παραγωγικότητας, η οποία υπεραντιστάθμισε την αύξηση του τιμήματος παραχώρησης, στο 3,5% των συνολικών εσόδων έναντι 2% το προηγούμενο έτος, καθώς και την αύξηση του κόστους εργασίας που προέκυψε από τον επαναϋπολογισμό του 13ου και του 14ου μισθού σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα στις ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα. Αξιολογούμε προσεκτικά το Επενδυτικό μας Πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του Σχεδίου Επέκτασης του 6ου Προβλήτα, με τις θέσεις ελλιμενισμού πλοίων μεγάλου βυθίσματος και την αναβάθμιση του εξοπλισμού, με στόχο την ευθυγράμμιση με τη συνολική στρατηγική της Εταιρείας και τη βελτιστοποίηση των οικονομικών της μεγεθών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτουμε τους ανθρώπινους πόρους, την εμπειρία στη διαχείριση λιμένων και την οικονομική δυνατότητα να εφαρμόσουμε με επιτυχία το φιλόδοξο σχέδιο δράσης μας και να επωφεληθούμε από τις ισχυρές δυνατότητες του Λιμένα Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο κ. Θεοφάνης.

 

eep logo