«Υγειονομική βόμβα το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πειραιά»

perifereiako grafeio asylou peiraia

Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστα Κατσαφάδου

Ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Πειραιά κατέθεσαν ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Κατσαφάδος και ο Βουλευτής Αχαΐας & αναπληρωτής Τομεάρχης Υγείας, Ιάσων Φωτήλας.

Όπως αναφέρουν στο κείμενο της Ερώτησης, εντός και εκτός κτιρίου επικρατούν απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, καθώς η σύμβαση με το συνεργείο καθαρισμού έχει λήξει ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους, χωρίς καμία μέριμνα, μέχρι σήμερα, από τη Διοίκηση για να μην υπάρξει κενό στην καθαριότητα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, με την έναρξη της νέας χρονιάς, το κτίριο και ειδικά οι χώροι υγιεινής αυτού αποτελούν κυριολεκτικά, υγειονομική βόμβα. Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια υπηρεσία, η οποία εξυπηρετεί εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες που αιτούνται άσυλο, στην καρδιά του Πειραιά, όπου εδρεύουν ναυτιλιακές εταιρείες, δικηγορικά γραφεία και εμπορικά μαγαζιά.

Να σημειωθεί ότι τις απαράδεκτες συνθήκες έξω από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου στον Πειραιά είχε καταγγείλει με επιστολή του ο Κ. Κατσαφάδος και επτά μήνες πριν, προς τον αρμόδιο Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.

eep logo