Δήμαρχοι και μηχανικοί!

bel flabouraris papadopoulou

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας υποδέχθηκε με την ιδιότητα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της «Αθήνα-Ανάπλαση ΑΕ» τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων Νάσο Ηλιόπουλο, αλλά και τον επίσης μηχανικό υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη στο γραφείο του. Στη φωτογραφία διακρίνεται και η επιστημονική συνεργάτης της εταιρείας Ηρώ Παπαδοπούλου.

Από την επίσκεψη έγινε γνωστό ότι εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους αναμένονται να προκηρυχτούν τρεις αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί, που φιλοδοξούν να αλλάξουν το πρόσωπο της Αθήνας. Ο πρώτος αφορά την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, ο δεύτερος την οδό Πειραιώς και ο τρίτος την ανακατασκευή του θεάτρου του Λυκαβηττού.

Βεβαίως, Πειραιάς και Αθήνα είναι δυο πόλεις που πάνε μαζί, «συζυγείς» τις χαρακτηρίζει ο καθηγητής Πολεοδομίας, Ν.Μπελαβίλας, αλλά είναι πάντως εντυπωσιακό πως καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των δύο ρόλων που έχει αναλάβει. Του τεχνοκράτη για την Αθήνα και του υποψήφιου δημάρχου για τον Πειραιά. Καλό κουράγιο..

eep logo