Στ.Πιτσιόρλας: Ελπιδοφόρα τα δείγματα από τη λειτουργία του Νεωρείου Σύρου

neorio syrou

Δήλωση του αναπληρωτή υπ.Οικονομίας στα εγκαίνια του περιπτέρου ΣΒΒΕ στην 83η ΔΕΘ

Ιδιαίτερη αναφορά στους τομείς που μπορούν να "ζωντανέψουν" σε αυτή την συγκυρία όπως στην περίπτωση των Ναυπηγείων Σύρου, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και εμπορίου.

Ο Στ.Πιτσιόρλας, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην 83η ΔΕΘ, επισήμανε ότι τα πρώτα δείγματα από τη λειτουργία τους ήταν εξαιρετικά ελπιδοφόρα:

"Είχα πρόσφατα την εμπειρία με τα ναυπηγεία και ήδη μπορώ να σας πω ότι έχουμε δυνατότητες τώρα, σε αυτή τη συγκυρία, πάρα πολύ μεγάλες. Το γεγονός ότι καταφέραμε και έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν τα Ναυπηγεία Σύρου είναι επίτευγμα πάρα πολύ μεγάλο.
Τι μας δείχνει όμως; Στο ελάχιστο χρονικό διάστημα, που τα ναυπηγεία αυτά λειτουργούν δοκιμαστικά (...) είναι απίστευτη η ανταπόκριση των Ελλήνων εφοπλιστών στο να τα στηρίξουν.
Μέχρι τώρα λέγαμε ότι αυτή η δουλειά δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα, γιατί δεν είναι ανταγωνιστικά τα ναυπηγεία, άρα πάμε στην Τουρκία, πάμε κάπου αλλού. Στους μήνες όμως που περάσανε από τη στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν, η ανταπόκριση ήταν καταπληκτική και τα δείγματα εξαιρετικά ελπιδοφόρα.
Το ίδιο πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και σε άλλους τομείς, π.χ. της αμυντικής βιομηχανίας και της υψηλής τεχνολογίας".

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

eep logo