Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 662 

Τραμ : Ένα έργο πολιτισμού στον Πειραιά

tram peiraia

Αισιοδοξία και για το 2014 στην κρουαζιέρα σε ημερίδα του ΟΛΠ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

cruise hmerida_olp• Αύξηση 12,48% στους επιβάτες κρουαζιέρας

• Γ. Ανωμερίτης : Γεγονός της χρονιάς η επέκταση του λιμανιού στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή και ομιλία του Yπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταιριών κρουαζιέρας (Carnival, R. Carribean, MSC, Costa, NCL, Louis κ.ά.), ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Ημερίδας Κρουαζιέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Κεντρικό θέμα της Ημερίδας ήταν οι Πολιτικές Κρουαζιέρας του 2014 με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη.
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τα αποτελέσματα 9μήνου (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) του 2013 του Λιμένα Πειραιά, βάσει των οποίων οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών σημείωσαν αύξηση 12,48%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (Transit +17,28%, Home -11,57%) και εξέφρασε την εκτίμηση του ότι και το 2014 διαφαίνεται ότι θα είναι μία θετική χρονιά για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέπτυξε την πρόταση του για δημιουργία «Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Λιμένων Κρουαζιέρας» με μετόχους ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας και εταιρίες κρουαζιέρας, με κεντρικό στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, την ανάπτυξη νέων ποιοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφάλειας.
«Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι και πρέπει όλοι οι κρίκοι της καδένας που μας συνδέει να είναι χρυσοί και ισχυροί. Η κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια είναι υπόθεση συλλογική, αν θέλουμε κρουαζιέρα και λιμάνια να γίνουν μηχανές ανάπτυξης σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας».
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας του Πειραιά με επιδότηση 95% της συνολικής δαπάνης του έργου (120 εκ. ευρώ) και κυρίως γιατί με το σκεπτικό της απόφασης δημιουργείται νέο θεσμικό καθεστώς στην ανάπτυξη και κατασκευή επιβατικών λιμένων. Ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τους χερσαίους χώρους του νέου λιμένα έκτασης 130.000 τ.μ. εντός της οποίας με συμβάσεις παραχώρησης θα αναγερθούν οι νέες ανωδομές.

Ο κ. Πρόεδρος της Med Cruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΟΛΠ Α.Ε. πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Seatrade στο Αμβούργο και στο Seatrade Asia Cruise στη Σιγκαπούρη, ανέφερε την αισιοδοξία του ότι το 2004 θα είναι θετικό για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, παρά τα πολιτικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Εξήγησε δε με πλήρη τεκμηρίωση γιατί η αναδυόμενη αγορά της Άπω Ανατολής, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, η οποία παραμένει παγκοσμίως ως δεύτερος προορισμός σε μικρή μάλιστα απόσταση από την Καραϊβική.
Στην Ημερίδα η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) παρουσίασε τη μελέτη που καταρτίσθηκε για τη «Χειμερινή Κρουαζιέρα» στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων μέσω της MedCruise με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τα μεγάλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου και τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ημερίδα έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιρειών, φορέων και επαγγελματικών ενώσεων με επισημάνσεις και δημιουργικές προτάσεις, εκτιμώντας ότι και το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά για τον κλάδο.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τους μεγάλους στόχους προοπτικής για το Λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με τις πολιτικές κρουαζιέρας, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, για το οποίο ο ΟΛΠ Α.Ε., η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Πειραιά και Σαλαμίνας άρχισαν να προετοιμάζονται συστηματικά με τη συμπαράσταση των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων Πολιτισμού.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ κ. κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, Αθανάσιος Μπούσιος και Νίκος Ζωίδης, ο κ. Χρήστος Πάλλης Πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο Πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο κ. Γ. Βερνίκος εκ μέρους του ΣΕΤΕ, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου κ. Νίκος Βερνίκος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Καστελλάνος, ο Αντιπρόεδρος Κλάδου Κρουαζιέρας του ΣΕΕΝ κ. Μιχάλης Καψάλης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Κ.Φ.Ν. κ. Θεόδωρος Κόντες, ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. κ. Γράτσος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων κ. Απ. Καρακαλάς, εκπρόσωποι των Πλοηγών, του Υπ. Δημόσιας Τάξης, του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και Οργανισμών Λιμένων. Ως τιμώμενο πρόσωπο παρέστη και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Χρύσης Πρέντζας.

Στο site του Οργανισμού (www.olp.gr) μπορείτε να βρείτε:
α. Σχεδιαγράμματα της επέκτασης του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας
β. Τη μελέτη για τη χειμερινή κρουαζιέρα της ΕΛΙΜΕ
γ. Στατιστικά στοιχεία της MedCruise για το 2013.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

Cosco: Αύξηση ρεκόρ στο λιμάνι του Πειραιά

cosco-containers

Ο Ιούνιος ήταν ένας άκρως δημιουργικός και παραγωγικός μήνας για το λιμάνι του Πειραιά,
καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η Cosco Pasific, η θυγατρική της στον Πειραιά Piraeus Container Terminal ή ΣΕΠ Α.Ε. διακίνησε τον Ιούνιο 260,3 χιλιάδες TEUs έναντι 200,6 χιλιάδων τον αντίστοιχο μήνα του 2014.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

Πενιές πάνω στα κύματα!

polykandriotis

• Ταξίδι με τον σολίστ του ελληνικού μπουζουκιού Θανάση Πολυκανδριώτη και τη Louis Cruises!

Η Louis Cruises, στο πλαίσιο των θεματικών εν πλω εκδηλώσεων που φέτος δοργανώνει και με στόχο πάντα την προώθηση της ιστορίας της ελληνικής μουσικής, έχει την τιμή να φιλοξενήσει στα κρουαζιερόπλοιά της έναν από τους καλύτερους Έλληνες συνθέτες και σολίστ στο μπουζούκι, τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 3

ΑΝΕΚ LINES: Καλοκαιρινές εκθέσεις εν πλω

anek ektheseis_en_plo


• Για τα παιδια του Ιδρύματος Χατζηκώνστα

Πιστή στη φιλοσοφία της για υπεύθυνη εταιρική λειτουργία και έχοντας πάντα ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό, ηΗ ΑΝΕΚ LINES ενώνει για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις της με το Ίδρυμα Χατζηκώνστα και τους «Ζωγράφους Σε Δράση» στις εκθέσεις εν πλω που λειτουργούν στα πλοία της εταιρείας.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 4

Ομολογιακό δάνειο 50 εκατ. ευρώ για την Attica

attika group• Απόφαση γενικής συνέλευσης

Η Attica AE Συμμετοχών ανακοινώνει ότι την Δευτέρα 28η Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου μετόχων εκπροσωπούντων 171.448.789Μετοχές, ήτοι ποσοστό 89,45% επί του συνολικού 191.660.320 κοινών ονομαστικών μετοχών.

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Νέα Σύσκεψη για τα Δικαστήρια

ypourgeio dikaiosynis

• Κυκλικές μετακινήσεις προτείνει το υπ. Δικαιοσύνης

• Επιφυλακτικοί οι φορείς του Πειραιά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  PORTNET.GR

Στην αποδοχή της αναγκαιότητας της παραμονής των δικαστηρίων στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά, μετά την ομόθυμη αντίδραση των φορέων της πόλης για τη μεταφορά τους στη Θηβών, προσανατολίζεται πλέον το Υπ.Δικαιοσύνης.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

ΒΕΠ : Επιβράβευση συνεπών επιχειρηματιών

viotehniko epimelitirio_peiraia


Την ανάδειξη και επιβράβευση των επιχειρήσεων, που μέσα στην επτάχρονη κρίση, κατόρθωσαν να επιβιώσουν και με θυσίες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όσο παράλογες και αν είναι, χρηματοδοτώντας το κράτος και συμβάλλοντας στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας και τη στήριξη των διαδικασιών για μακροχρόνια ανάπτυξη ζητάει με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Υπουργό κ. Γκίκα Χαρδούβελη ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

περισσότερα...
 

Θέμα

Ο Β.Κορκίδης για ΦΠΑ και ΑΦΜ

korkidis esee

Μια σειρά από πρακτικές διατάξεις για το ΦΠΑ καθώς και προτάσεις για την αναστολή του ΑΦΜ των επιχειρήσεων διατυπώνει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Στην δήλωση του ο Β.Κορκίδης χαρακτηρίζει 
«...Θετικές αλλά όχι ολοκληρωμένες τις αλλαγές στη διαδικασία υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ και απόδοσης φόρου. Η κατάργηση της υποβολής εκκαθαριστικών δηλώσεων πράγματι μειώνει το διαχειριστικό κόστος των επιχειρήσεων και το αντίστοιχο διοικητικό για τη φορολογική διοίκηση.

περισσότερα...
 

Λοξή Ματιά

Λαθραίες καρδερίνες!

karderina

του Δημήτρη Καπράνου

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι από την Αλβανία εισάγονται λαθραία στη χώρα μας μόνο ναρκωτικά. Αντιθέτως εξάγονται τεράστια ποσά μαύρου χρήματος, τα οποία γίνονται βίλες ή ξενοδοχεία στην γειτονική χώρα. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ακόμη και μέσα από τις φυλακές, Αλβανοί έμποροι ναρκωτικών οργανώνουν και λειτουργούν το «δίκτυο» τους, αποκομίζοντας ζεστό χρήμα. Να τώρα, όμως, που μάθαμε ότι από τη χώρα του Χότζα εισάγονται λαθραία στην Ελλάδα και...καρδερίνες!

περισσότερα...
 

Κάντε Like και Κερδίστε!

Παραλιακά...

lafazanis glampedakis
Μια διδακτική φωτογραφία

Περισσότερα...

Επιχειρηματικά Videos

katsaris hsw_square sampatakakis osra_square
 vatistas mixalaros_lymbousakis_unitag_

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

peiraiotika

Διαφήμιση