setel photo_Portnet1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 561 

Τραμ : Ένα έργο πολιτισμού στον Πειραιά

tram peiraia

Αισιοδοξία και για το 2014 στην κρουαζιέρα σε ημερίδα του ΟΛΠ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

cruise hmerida_olp• Αύξηση 12,48% στους επιβάτες κρουαζιέρας

• Γ. Ανωμερίτης : Γεγονός της χρονιάς η επέκταση του λιμανιού στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή και ομιλία του Yπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταιριών κρουαζιέρας (Carnival, R. Carribean, MSC, Costa, NCL, Louis κ.ά.), ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Ημερίδας Κρουαζιέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Κεντρικό θέμα της Ημερίδας ήταν οι Πολιτικές Κρουαζιέρας του 2014 με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη.
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τα αποτελέσματα 9μήνου (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) του 2013 του Λιμένα Πειραιά, βάσει των οποίων οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών σημείωσαν αύξηση 12,48%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (Transit +17,28%, Home -11,57%) και εξέφρασε την εκτίμηση του ότι και το 2014 διαφαίνεται ότι θα είναι μία θετική χρονιά για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέπτυξε την πρόταση του για δημιουργία «Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Λιμένων Κρουαζιέρας» με μετόχους ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας και εταιρίες κρουαζιέρας, με κεντρικό στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, την ανάπτυξη νέων ποιοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφάλειας.
«Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι και πρέπει όλοι οι κρίκοι της καδένας που μας συνδέει να είναι χρυσοί και ισχυροί. Η κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια είναι υπόθεση συλλογική, αν θέλουμε κρουαζιέρα και λιμάνια να γίνουν μηχανές ανάπτυξης σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας».
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας του Πειραιά με επιδότηση 95% της συνολικής δαπάνης του έργου (120 εκ. ευρώ) και κυρίως γιατί με το σκεπτικό της απόφασης δημιουργείται νέο θεσμικό καθεστώς στην ανάπτυξη και κατασκευή επιβατικών λιμένων. Ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τους χερσαίους χώρους του νέου λιμένα έκτασης 130.000 τ.μ. εντός της οποίας με συμβάσεις παραχώρησης θα αναγερθούν οι νέες ανωδομές.

Ο κ. Πρόεδρος της Med Cruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΟΛΠ Α.Ε. πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Seatrade στο Αμβούργο και στο Seatrade Asia Cruise στη Σιγκαπούρη, ανέφερε την αισιοδοξία του ότι το 2004 θα είναι θετικό για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, παρά τα πολιτικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Εξήγησε δε με πλήρη τεκμηρίωση γιατί η αναδυόμενη αγορά της Άπω Ανατολής, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, η οποία παραμένει παγκοσμίως ως δεύτερος προορισμός σε μικρή μάλιστα απόσταση από την Καραϊβική.
Στην Ημερίδα η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) παρουσίασε τη μελέτη που καταρτίσθηκε για τη «Χειμερινή Κρουαζιέρα» στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων μέσω της MedCruise με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τα μεγάλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου και τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ημερίδα έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιρειών, φορέων και επαγγελματικών ενώσεων με επισημάνσεις και δημιουργικές προτάσεις, εκτιμώντας ότι και το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά για τον κλάδο.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τους μεγάλους στόχους προοπτικής για το Λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με τις πολιτικές κρουαζιέρας, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, για το οποίο ο ΟΛΠ Α.Ε., η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Πειραιά και Σαλαμίνας άρχισαν να προετοιμάζονται συστηματικά με τη συμπαράσταση των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων Πολιτισμού.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ κ. κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, Αθανάσιος Μπούσιος και Νίκος Ζωίδης, ο κ. Χρήστος Πάλλης Πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο Πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο κ. Γ. Βερνίκος εκ μέρους του ΣΕΤΕ, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου κ. Νίκος Βερνίκος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Καστελλάνος, ο Αντιπρόεδρος Κλάδου Κρουαζιέρας του ΣΕΕΝ κ. Μιχάλης Καψάλης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Κ.Φ.Ν. κ. Θεόδωρος Κόντες, ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. κ. Γράτσος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων κ. Απ. Καρακαλάς, εκπρόσωποι των Πλοηγών, του Υπ. Δημόσιας Τάξης, του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και Οργανισμών Λιμένων. Ως τιμώμενο πρόσωπο παρέστη και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Χρύσης Πρέντζας.

Στο site του Οργανισμού (www.olp.gr) μπορείτε να βρείτε:
α. Σχεδιαγράμματα της επέκτασης του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας
β. Τη μελέτη για τη χειμερινή κρουαζιέρα της ΕΛΙΜΕ
γ. Στατιστικά στοιχεία της MedCruise για το 2013.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο στο Σ.Ε.Φ.

sef ydatodromio_3
Σε εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου «Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» προχωρά η Hellenic Seaplanes με στρατηγικούς επενδυτές και ισχυρές συνεργασίες από τον διεθνή χώρο διεκδικώντας με την δική τους πρόταση το ακίνητο, η οποία θα συμπεριλαμβάνει και την δημιουργία του μητροπολιτικού υδατοδρομίου Αττικής.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

Οι Δανοί ενδιαφέρονται για ΟΛΠ κι ΟΛΘ

limani fortotes_containersΟ Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε την Παρασκευή στις 13.30 στο Υπουργείο Ανάπτυξης με την Πρέσβη της Δανίας κα Mette Knudsen.


Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης και ο Διευθυντής Στρατηγικής και Επενδύσεων της A.P.M. Terminals, κ. Sander Riemersma και συζήτησαν θέματα που αφορούν την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 3

«Όχι» εν πλω!

papanikolisΠλοία του Στόλου θα καταπλεύσουν στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, με την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να τα επισκεφθεί.

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης -επίκεντρο των εκδηλώσεων- θα καταπλεύσουν η φρεγάτα «Ναβαρίνον», τα αρματαγωγά «Χίος» και «Σάμος» και το υποβρύχιο «Παπανικολής».

περισσότερα...
 

Σαρωνικός

Πολιτιστική Κρουαζιέρα από Πειραιά σε Σαρωνικό και Κυκλάδες

aigina idryma_tyre• Θερμή υποδοχή των «Φίλων του Ιδρύματος Tyre» από τις δημοτικές αρχές

Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχαν οι «Φίλοι» του πολιτιστικού Ιδρύματος Tyre που στόχο έχει την προστασία της ιστορικής πρωτεύουσας της Φοινίκης, Τύρου, και άλλων εμβληματικών τόπων της Μεσογείου, από τις δημοτικές αρχές στα νησιά που επισκέφθηκαν στο πλαίσιο πολιτιστικής κρουαζιέρας (Ύδρα, Σπέτσες, Πάρο, Δήλο-Μύκονο, Αίγινα).

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Το «Ζέα» ξαναζεί!

cinema zea
• Ο Ιστορικός κινηματογράφος επαναλειτουργεί…

Το θρυλικό «ΖΕΑ» στο Πασαλιμάνι, άνοιξε ξανά τις πύλες του για τους εραστές της 7ης τέχνης αλλά και τους φίλους του Θεάτρου. Το αγαπημένο μας «Ζέα» με τα ψυχεδελικά και εντελώς «διαφορετικά» σχήματα που μας χαλάρωναν και κρατούσαν το ενδιαφέρον μας αμείωτο, πριν την έναρξη της προβολής και κατά διάρκεια των διαλειμμάτων φωνάζει, κατά την κινηματογραφική ιδιόλεκτο «πάμε»!

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

Heterogenesis

heterogenesis• Εργαστήρι Βιωματικής Έκφρασης στο «θέατρο κάτω από τη γέφυρα»

«Μια σύγχρονη ψυχαγωγική προσέγγιση που ενθαρρύνει τη νέα γενιά να βρει διεξόδους και να αντιδράσει στο φοβικό τρόπο ζωής, που «προίκισε» την εποχή μας με νευρώσεις και απάνθρωπη απομόνωση.»
Το Εργαστήρι Βιωματικής Έκφρασης θα λειτουργεί για παιδιά 8-12 ετών, κάθε Σάββατο πρωί στο «θέατρο κάτω από τη γέφυρα», με διευθυντή του Προγράμματος την κυρία Βερόνικα Αργεντζη.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

Ε.Β.Ε.Π. : Βασικά σημεία για τα ληξιπρόθεσμα

money metraei

• Και το νομοσχέδιο για «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα»

Η πολυσυζητημένη ρύθμιση οφειλών σε εφορίες, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία κατατέθηκε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στη Βουλή, με πρόβλεψη άμεσης εφαρμογής, δηλαδή από το Νοέμβριο, ενώ αυτή που θα αφορά στα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα ακολουθήσει πιθανόν την άλλη εβδομάδα. Η εν λόγω ρύθμιση θα προβλέπει γενναίο κούρεμα στις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν σε αυτήν ακόμη και οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.

περισσότερα...
 

Λοξή Ματιά

Ροκάς και Ζαγοραίος

kapranos square

του Δημήτρη Καπράνου

Ένα βράδυ, όταν παίζαμε με τους φίλους μου και την Έρικα Μπρόγερ ως «ευρωπαϊκή» ορχήστρα σε ένα από τα μεγαλύτερα λαϊκά κέντρα της Αθήνας, στον «Ζορμπά», της οδού Αμερικής, κάθισε σ’ ένα τραπέζι ο Σπύρος Ζαγοραίος με τη σύζυγό του.

περισσότερα...
 

Παραλιακά...

moralis vroxi

Τώρα αρχίζουν τα …μούσκεμα !

Περισσότερα...
 

phgada 2Ρεπορτάζ «Πηγάδας»...

Περισσότερα...
 

Επιχειρηματικά Videos

katsaris hsw_square sampatakakis osra_square
 vatistas mixalaros_lymbousakis_unitag_

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

Διαφήμιση