Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Διαφήμιση

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 426 

Τραμ : Ένα έργο πολιτισμού στον Πειραιά

tram peiraia

Αισιοδοξία και για το 2014 στην κρουαζιέρα σε ημερίδα του ΟΛΠ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

cruise hmerida_olp• Αύξηση 12,48% στους επιβάτες κρουαζιέρας

• Γ. Ανωμερίτης : Γεγονός της χρονιάς η επέκταση του λιμανιού στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή και ομιλία του Yπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταιριών κρουαζιέρας (Carnival, R. Carribean, MSC, Costa, NCL, Louis κ.ά.), ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Ημερίδας Κρουαζιέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Κεντρικό θέμα της Ημερίδας ήταν οι Πολιτικές Κρουαζιέρας του 2014 με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη.
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τα αποτελέσματα 9μήνου (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) του 2013 του Λιμένα Πειραιά, βάσει των οποίων οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών σημείωσαν αύξηση 12,48%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (Transit +17,28%, Home -11,57%) και εξέφρασε την εκτίμηση του ότι και το 2014 διαφαίνεται ότι θα είναι μία θετική χρονιά για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέπτυξε την πρόταση του για δημιουργία «Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Λιμένων Κρουαζιέρας» με μετόχους ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας και εταιρίες κρουαζιέρας, με κεντρικό στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, την ανάπτυξη νέων ποιοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφάλειας.
«Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι και πρέπει όλοι οι κρίκοι της καδένας που μας συνδέει να είναι χρυσοί και ισχυροί. Η κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια είναι υπόθεση συλλογική, αν θέλουμε κρουαζιέρα και λιμάνια να γίνουν μηχανές ανάπτυξης σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας».
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας του Πειραιά με επιδότηση 95% της συνολικής δαπάνης του έργου (120 εκ. ευρώ) και κυρίως γιατί με το σκεπτικό της απόφασης δημιουργείται νέο θεσμικό καθεστώς στην ανάπτυξη και κατασκευή επιβατικών λιμένων. Ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τους χερσαίους χώρους του νέου λιμένα έκτασης 130.000 τ.μ. εντός της οποίας με συμβάσεις παραχώρησης θα αναγερθούν οι νέες ανωδομές.

Ο κ. Πρόεδρος της Med Cruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΟΛΠ Α.Ε. πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Seatrade στο Αμβούργο και στο Seatrade Asia Cruise στη Σιγκαπούρη, ανέφερε την αισιοδοξία του ότι το 2004 θα είναι θετικό για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, παρά τα πολιτικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Εξήγησε δε με πλήρη τεκμηρίωση γιατί η αναδυόμενη αγορά της Άπω Ανατολής, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, η οποία παραμένει παγκοσμίως ως δεύτερος προορισμός σε μικρή μάλιστα απόσταση από την Καραϊβική.
Στην Ημερίδα η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) παρουσίασε τη μελέτη που καταρτίσθηκε για τη «Χειμερινή Κρουαζιέρα» στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων μέσω της MedCruise με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τα μεγάλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου και τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ημερίδα έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιρειών, φορέων και επαγγελματικών ενώσεων με επισημάνσεις και δημιουργικές προτάσεις, εκτιμώντας ότι και το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά για τον κλάδο.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τους μεγάλους στόχους προοπτικής για το Λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με τις πολιτικές κρουαζιέρας, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, για το οποίο ο ΟΛΠ Α.Ε., η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Πειραιά και Σαλαμίνας άρχισαν να προετοιμάζονται συστηματικά με τη συμπαράσταση των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων Πολιτισμού.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ κ. κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, Αθανάσιος Μπούσιος και Νίκος Ζωίδης, ο κ. Χρήστος Πάλλης Πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο Πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο κ. Γ. Βερνίκος εκ μέρους του ΣΕΤΕ, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου κ. Νίκος Βερνίκος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Καστελλάνος, ο Αντιπρόεδρος Κλάδου Κρουαζιέρας του ΣΕΕΝ κ. Μιχάλης Καψάλης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Κ.Φ.Ν. κ. Θεόδωρος Κόντες, ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. κ. Γράτσος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων κ. Απ. Καρακαλάς, εκπρόσωποι των Πλοηγών, του Υπ. Δημόσιας Τάξης, του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και Οργανισμών Λιμένων. Ως τιμώμενο πρόσωπο παρέστη και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Χρύσης Πρέντζας.

Στο site του Οργανισμού (www.olp.gr) μπορείτε να βρείτε:
α. Σχεδιαγράμματα της επέκτασης του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας
β. Τη μελέτη για τη χειμερινή κρουαζιέρα της ΕΛΙΜΕ
γ. Στατιστικά στοιχεία της MedCruise για το 2013.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

Το ιστιοφόρο του ιταλικού ναυτικού Palinuro στο λιμάνι του Πειραιά

palinuro

Κατασκευάστηκε στα γαλλικά ναυπηγεία της Nantes το 1934 με το όνομα Commandant Louis Richard
κι ήταν το ένα από τα δύο που είχε παραγγείλει ο Joseph Briand. Ωστόσο κατά την κατασκευή το κόστος "ξέφυγε" με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν. Τελικά τα αγοράζει ο Pècheries du Labrador και χρησιμοποιούνται για την αλιεία γάδου.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

ΟΛΗ : Πρωτοπορεί στην κρουαζιέρα

olh oxhma_amea
Μία ακόμη πρωτοποριακή ενέργεια στην φιλοξενία των τουριστών της κρουαζιέρας έρχεται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, όπως μπορεί να «αλιεύσει» κανείς στην προσωπική σελίδα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΗ στο facebook Γιάννη Μπρα, ο Οργανισμός διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο «βανάκι» για την μεταφορά τουριστών κρουαζιέρας ΑΜΕΑ

περισσότερα...
 

Σαρωνικός

Μια ξεχωριστή μουσική σύμπραξη στον Πόρο

poros concerta_pianou


• Κοντσέρτα για Πιάνα & Ορχήστρα στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού

Στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου, στον Πόρο, κοντσέρτα για ένα πιάνο, δύο και τρία πιάνα και Ορχήστρα θα δοθούν το Σάββατο 23 Αυγούστου (ώρα 20.00) στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού από τους σολίστες της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου και την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη.

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Σχεδιασμός Επιμελητηριακού «Οδικού Χάρτη»

evep 3

• Πρόταση Ε.Β.Ε.Π. ενόψει Δ.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, απέστειλε επιστολή στους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Χώρας, ενόψει και της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στις 5/9/2014, στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ.,

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

Η Πεντάμορφη στο Βεάκειο

pentamorfi• Για μια μοναδική παράσταση από το Θέατρο του Βορρά, στις 29 Αυγούστου

Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ανεβάζει ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων παιδιών, την Πεντάμορφη και το τέρας.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

Ε.Π.Σ.Π.: Προκήρυξη Εφηβικού - Παιδικού Πρωταθλήματος

podosfairo mpalaΗ Επιτροπή Υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ανακοίνωσε τα βασικά σημεία της Προκήρυξης Εφηβικού - Παιδικού Πρωταθλήματος, τα οποία είναι τα εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σωματεία που έχουν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών μπορούν και εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν με δεύτερη ομάδα με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι στον ίδιο όμιλο ή κατηγορία.

περισσότερα...
 

Καλημέρα Πειραιά

Η «συνωμοσία» της Πηγάδας!

phgada laiki• Ή όταν Ελληνικό Δημόσιο, Αρχαιολογική και Δασική Υπηρεσία συνεργάζονται για να μην γίνει ένα απλό έργο…

Του Νότη Ανανιάδη *
Η ιστορία που ακολουθεί αφορά μόνο μια σχετικά μικρή πλατεία της χώρας, την πλατεία Πηγάδας στον Πειραιά, αλλά αποκαλύπτει τις παθογένειες του δημόσιου τομέα και της κρατικής μηχανής.

περισσότερα...
 

Παραλιακά...

thalasolykoi square


Θαλασσόλυκοι…

Περισσότερα...

Επιχειρηματικά Videos

katsaris hsw_square sampatakakis osra_square
 vatistas mixalaros_lymbousakis_unitag_

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

peiraiotika

Διαφήμιση