News in brief

peiraias limani_ploia_square

China's port project in Greece not affected by privatization reversal

Περισσότερα...

setel photo_Portnet1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 537 

Αισιοδοξία και για το 2014 στην κρουαζιέρα σε ημερίδα του ΟΛΠ

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail

cruise hmerida_olp• Αύξηση 12,48% στους επιβάτες κρουαζιέρας

• Γ. Ανωμερίτης : Γεγονός της χρονιάς η επέκταση του λιμανιού στον Πειραιά

Με τη συμμετοχή και ομιλία του Yπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των εταιριών κρουαζιέρας (Carnival, R. Carribean, MSC, Costa, NCL, Louis κ.ά.), ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 3ης Ημερίδας Κρουαζιέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ Α.Ε.

Κεντρικό θέμα της Ημερίδας ήταν οι Πολιτικές Κρουαζιέρας του 2014 με κεντρικό εισηγητή τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη.
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τα αποτελέσματα 9μήνου (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) του 2013 του Λιμένα Πειραιά, βάσει των οποίων οι αφιξοαναχωρήσεις επιβατών σημείωσαν αύξηση 12,48%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012 (Transit +17,28%, Home -11,57%) και εξέφρασε την εκτίμηση του ότι και το 2014 διαφαίνεται ότι θα είναι μία θετική χρονιά για τον τουρισμό κρουαζιέρας.

Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης ανέπτυξε την πρόταση του για δημιουργία «Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Λιμένων Κρουαζιέρας» με μετόχους ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας και εταιρίες κρουαζιέρας, με κεντρικό στόχο την αναβάθμιση των υποδομών, την ανάπτυξη νέων ποιοτικών υπηρεσιών και υπηρεσιών ασφάλειας.
«Η κρουαζιέρα είναι ένα κυκλικό ταξίδι και πρέπει όλοι οι κρίκοι της καδένας που μας συνδέει να είναι χρυσοί και ισχυροί. Η κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια είναι υπόθεση συλλογική, αν θέλουμε κρουαζιέρα και λιμάνια να γίνουν μηχανές ανάπτυξης σε μία κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας».
Ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης, χαρακτήρισε ως το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει την επέκταση του λιμένα κρουαζιέρας του Πειραιά με επιδότηση 95% της συνολικής δαπάνης του έργου (120 εκ. ευρώ) και κυρίως γιατί με το σκεπτικό της απόφασης δημιουργείται νέο θεσμικό καθεστώς στην ανάπτυξη και κατασκευή επιβατικών λιμένων. Ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών για τους χερσαίους χώρους του νέου λιμένα έκτασης 130.000 τ.μ. εντός της οποίας με συμβάσεις παραχώρησης θα αναγερθούν οι νέες ανωδομές.

Ο κ. Πρόεδρος της Med Cruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον ΟΛΠ Α.Ε. πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Seatrade στο Αμβούργο και στο Seatrade Asia Cruise στη Σιγκαπούρη, ανέφερε την αισιοδοξία του ότι το 2004 θα είναι θετικό για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, παρά τα πολιτικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή. Εξήγησε δε με πλήρη τεκμηρίωση γιατί η αναδυόμενη αγορά της Άπω Ανατολής, δεν αποτελεί κίνδυνο για τη Μεσογειακή Κρουαζιέρα, η οποία παραμένει παγκοσμίως ως δεύτερος προορισμός σε μικρή μάλιστα απόσταση από την Καραϊβική.
Στην Ημερίδα η Ένωση Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) παρουσίασε τη μελέτη που καταρτίσθηκε για τη «Χειμερινή Κρουαζιέρα» στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων μέσω της MedCruise με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τα μεγάλα λιμάνια της Ανατολικής Μεσογείου και τις τοπικές κοινωνίες.

Στην Ημερίδα έλαβαν το λόγο οι εκπρόσωποι όλων των μεγάλων εταιρειών, φορέων και επαγγελματικών ενώσεων με επισημάνσεις και δημιουργικές προτάσεις, εκτιμώντας ότι και το 2014 θα είναι μία καλή χρονιά για τον κλάδο.

Τέλος, ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης παρουσίασε τους μεγάλους στόχους προοπτικής για το Λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με τις πολιτικές κρουαζιέρας, τονίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός του εορτασμού των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2021, για το οποίο ο ΟΛΠ Α.Ε., η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι Πειραιά και Σαλαμίνας άρχισαν να προετοιμάζονται συστηματικά με τη συμπαράσταση των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων Πολιτισμού.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν επίσης οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ κ. κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, Αθανάσιος Μπούσιος και Νίκος Ζωίδης, ο κ. Χρήστος Πάλλης Πρόεδρος του ΕΟΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο Πρόεδρος της MedCruise κ. Σταύρος Χατζάκος, ο κ. Γ. Βερνίκος εκ μέρους του ΣΕΤΕ, ο Πρόεδρος του Διεθνούς Επιμελητηρίου κ. Νίκος Βερνίκος, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γιώργος Καστελλάνος, ο Αντιπρόεδρος Κλάδου Κρουαζιέρας του ΣΕΕΝ κ. Μιχάλης Καψάλης, ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Κ.Φ.Ν. κ. Θεόδωρος Κόντες, ο Πρόεδρος του Ν.Ε.Ε. κ. Γράτσος Γιώργος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτικών Πρακτόρων κ. Απ. Καρακαλάς, εκπρόσωποι των Πλοηγών, του Υπ. Δημόσιας Τάξης, του Λιμενικού Σώματος, των Τελωνειακών Αρχών και Οργανισμών Λιμένων. Ως τιμώμενο πρόσωπο παρέστη και ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου κ. Χρύσης Πρέντζας.

Στο site του Οργανισμού (www.olp.gr) μπορείτε να βρείτε:
α. Σχεδιαγράμματα της επέκτασης του επιβατικού λιμένα κρουαζιέρας
β. Τη μελέτη για τη χειμερινή κρουαζιέρα της ΕΛΙΜΕ
γ. Στατιστικά στοιχεία της MedCruise για το 2013.

Διαφήμιση

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

Παγκόσμια λίστα με εταιρείες που απέρριψαν τοξικά πλοία

ploio toxiko

• Πάνω από το 70% των παροπλισμένων πλοίων καταλήγει να μολύνει την Ινδική χερσόνησο, θέτοντας τη ζωή των εργαζομένων σε κίνδυνο

Η ΜΚΟ Shipbreaking Platform, μια διεθνής συμμαχία οργανώσεων που επιδιώκουν την παρεμπόδιση των βρώμικων και επικίνδυνων πρακτικών διάλυσης πλοίων που ακολουθούνται διεθνώς, δημοσίευσε σήμερα μια πλήρη λίστα των πλοιοκτητών και των πλοίων τους που πωλήθηκαν για διάλυση την περασμένη χρονιά.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

Μια χρονιά ορόσημο για τη Setel Ελλάς

marinakis giorgos_1


Ξεπέρασε τους στόχους που έθεσε κατά το περασμένο έτος η Setel Hellas, με βασικά χαρακτηριστικά τη σταθερή αναπτυξιακή τροχιά σε διεθνές επίπεδο, τη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και την κοινωνική επίδοση.

Ο Γιώργος Μαρινάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Setel Hellas, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους η εταιρεία πέτυχε και σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε τους στόχους που είχε θέσει.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 3

Η ΠΟΕΠΛΣ για το Ταμείο Αρωγής του Λιμενικού Σώματος

limenikos en_energeia
Συνεδρίασε την Πέμπτη το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέμα το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος. Αφού αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα και εξετάσθηκαν, οι τρόποι διασφάλισης των πόρων του ταμείου, η βιωσιμότητά του και η συνεχής και απρόσκοπτη λειτουργία του, το Γενικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα
ότι :

περισσότερα...
 

Ελεύθερο Βήμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Το Λιμάνι και οι Κινέζοι

karidis

Του Δημήτρη Καρύδη

Είναι γνωστό σε όλους και ιδιαίτερα στους Πειραιώτες ότι από το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του( Δρίτσας, Λαφαζάνης) είχαν κάνει σημαία τους ότι όποτε γίνουν κυβέρνηση θα ακυρώσουν αμέσως την σύμβαση παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) από τον ΟΛΠ στην Cosco.

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Ο Δήμος Περάματος παρών στους ελέγχους των Δεξαμενών καυσίμων

perama dexamenes_kafsimon


Άρχισε ο έλεγχος των δεξαμενών του Περάματος παρουσία της δημοτικής αρχής. Ο έλεγχος των επικινδύνων εγκαταστάσεων προβλέπεται να γίνεται από επιτροπή στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι συναρμοδίων φορέων.

Στη διάρκειά τους εξετάζονται τα μέσα πυρόσβεσης, η ασφάλεια του μηχανολογικού εξοπλισμού της εγκατάστασης, τα σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, η εκπαίδευση των εργαζομένων κ.ο.κ..

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Κορυδαλλό

odikh asfaleia

• Αρχίζουν τα έργα στην οδό Ποταμού

Αρχίζουν, τις επόμενες ημέρες, τα έργα για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην οδό Ποταμού, στον Κορυδαλλό, με στόχο την οριστική λύση στο πρόβλημα των συχνών τροχαίων ατυχημάτων που συνέβαιναν στην περιοχή.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

Νέα FREE WiFi SPOTS

wi fi_spot
• Στο Δήμο Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Μετά την εγκατάσταση του πρώτου FREE WiFi SPOT στην πλατεία Κύπρου (Δημαρχείο) τρία νέα FREE WiFi SPOTS μπήκαν σε λειτουργία στην πόλη.
Ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο υπάρχει πλέον στα ακόλουθα σημεία :

περισσότερα...
 

Λοξή Ματιά

Γιατί διαμαρτύρονται;

kapranos3

Του Δημήτρη Καπράνου

Απορώ με τους φίλους εκείνους που με παίρνουν τηλέφωνο και διαμαρτύρονται για τα όσα βλέπουν-μέχρι στιγμής- να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μα, άκουσες τι είπε ο Δρίτσας; Σταματάει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ. Δηλαδή ξαναγυρνάμε στο καθεστώς ομηρίας του λιμανιού από τους συνδικαλιστές! Αίσχος!»

περισσότερα...
 

Παραλιακά...

gavrilis en_peiraiei_theofaneia


Οι άνθρωποι γύρω από τον Στάθη…

Περισσότερα...
 

limani peiraia_aerialΟΚ και με Κινέζο και με Μώραλη!

Περισσότερα...
 
Διαφήμιση

tea flavors_2

sirene_2

cotommatae_mini

PALLAS65

Διαφήμιση

renata maths_banner