«Άναψαν» τα φώτα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Δημοτικό

moralis dentro 1

Μουσική, χορός, πυροτεχνήματα και συναυλία με το συγκρότημα «KINGS»

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης, φωταγώγησε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, δίνοντας το έναυσμα για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά πλαισίωσε την εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Επίσης, συμμετείχαν η παιδική χορωδία, η εφηβική ορχήστρα εγχόρδων, μουσικοί και καθηγητές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά και η χορωδία Libro Coro, όπου έπαιξαν και τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσαν τα παιδιά της Σχολής Χορού «Α. Χατζιάρας» τα οποία χόρεψαν τραγούδια που έπαιξε η εφηβική ορχήστρα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

korah 071218 3

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Νόνη Δούνια.
Στη συνέχεια, ακολούθησε συναυλία από το δημοφιλές συγκρότημα Kings, στη συμβολή του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός με την Ηρώων Πολυτεχνείου.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Δήμο Πειραιά, θα διαρκέσουν έναν μήνα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους μπροστά στο μοναδικό και εμβληματικό - όπως είπε - Δημοτικό Θέατρο της πόλης, σε ένα από τα καλύτερα θέατρα της χώρας, λέγοντας πως ξεκινάει σήμερα η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων για την πόλη μας. «Είναι μία μέρα χαράς για όλους και κυρίως για τα παιδιά. Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή αγάπης, μια γιορτή για τα παιδιά. Όταν χαμογελούν τα παιδιά χαμογελάμε και οι μεγαλύτεροι», τόνισε ο κ. Μώραλης.

korah 071218 1

Επεσήμανε ότι σε λίγες ημέρες φεύγει μία δύσκολη χρονιά για όλους, για άλλους περισσότερο, για άλλους λιγότερο, λέγοντας πως ήταν μια χρονιά που οφείλαμε όλοι να παλέψουμε με τα προβλήματα. «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» είπε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι η επόμενη χρονιά θα είναι μία καλύτερη χρονιά και για τη χώρα αλλά και για την πόλη. «Για τη χώρα το ελπίζω. Για την πόλη είμαι βέβαιος ότι κάθε χρονιά από εδώ και πέρα θα είναι καλύτερη, γιατί είναι μία πόλη σημαντική για όλη τη χώρα, μία πόλη που βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο, μία πόλη που έχουμε εργαστεί σκληρά για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον», τόνισε ο κ. Μώραλης.

korah 071218 2

Υπογράμμισε δε, ότι τις επόμενες χρονιές θα είναι ορατά σε όλους σημαντικά πράγματα, για τα οποία σχεδίασε συστηματικά και για τα οποία εργάστηκε η Δημοτική Αρχή. Το οφείλουμε στους δημότες που – όπως είπε - δείχνουν υπομονή σε καθημερινά προβλήματα.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι την περίοδο των Χριστουγέννων όπως κάθε χρόνο, με τη βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός που είναι δίπλα στη Δημοτική Αρχή, έχει δημιουργηθεί μια γιορτινή ατμόσφαιρα, λέγοντας: «Τέσσερα χριστουγεννιάτικα πάρκα ξεκινούν από αύριο τη λειτουργία τους, στην πλατεία μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στην πλατεία Παύλου Μελά στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα και στην πλατεία Δωδεκανήσου στα Καμίνια, όπου μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν, θα χαμογελάσουν, θα παίξουν», τόνισε ο κ. Μώραλης.

christmas synavlia

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου έχει στολίσει την πόλη, χωρίς υπερβολές και ότι αυτό είναι επιλογή της Δημοτικής Αρχής. «Πιστεύουμε ότι δεν είναι εποχές που πρέπει να «πετάς» πολλά χρήματα σε στολισμούς και εντυπωσιακά πράγματα όταν υπάρχουν ανάγκες και των δημοτών και των επιχειρήσεων, αλλά και της πόλης γενικότερα. Έχουμε κάνει έναν αξιοπρεπή στολισμό για να έχει η πόλη το χρώμα των Χριστουγέννων που αρέσει σε όλους μας», σημείωσε ο κ. Μώραλης.

Αναφερόμενος στις δεκάδες εκδηλώσεις υπογράμμισε ότι θα γίνουν συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, αλλά και εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, ενώ –όπως σημείωσε- ο Εμπορικός Σύλλογος έχει διοργανώσει τις δικές του εκδηλώσεις.

filarmonikh christougenna

«Γίνονται όμορφα πράγματα στην πόλη μας και θεωρώ ότι θα το διασκεδάσουμε από άκρη σε άκρη στον Πειραιά, μετρημένα, με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, χωρίς υπερβολές όπως οι καιροί επιτάσσουν»,
σημείωσε.
Ευχήθηκε για τη νέα χρονιά υγεία, δημιουργικότητα, αγάπη, σεβασμό ο ένας προς τον άλλον, αλλά και σεβασμό στη χώρα, στην πόλη και στον δημόσιο χώρο «τον οποίο πρέπει πρώτα να σεβόμαστε και να προστατεύουμε και όχι να περιμένουμε από τους άλλους», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγεία και καλή δύναμη σε όλους τους κατοίκους και δημότες της πόλης γιατί – όπως είπε - έχουν την υπομονή ώστε να βλέπουν τα όνειρά τους να εκπληρώνονται και μία πόλη να αλλάζει. Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του, τους αιρετούς, τους δημοτικούς υπαλλήλους και το Ηλεκτρολογικό Τμήμα για τη σημαντική προσπάθεια να στολιστεί η πόλη.

Στον τέλος του χαιρετισμού του, ο κ. Μώραλης κάλεσε τους δημότες στην εκδήλωση της ΚΟ.Δ.Ε.Π. την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Κοραή, για να προσφέρουν παιχνίδια και βιβλία για τα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., λέγοντας πως είναι μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης.

Κάποιος είχε έμπνευση στην Πειραϊκή..
Στάζει φως στη θάλασσα...
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Άνοιξη στο Τουρκολίμανο!
Μια θάλασσα ελπίδες...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Στα νερά του λιμανιού..
Παρά θιν αλός...
Ιστορίες στον ντόκο...
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Θάλασσες...
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
Γραμμές των οριζόντων!
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Αντανακλάσεις ...
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Ανήσυχες νότες...
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Ανθίζουν οι νύχτες...
Αλλοτινό...
Ο Μίτος του Λιμανιού..
Νύχτες στο λιμάνι...
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Γλάροι στην κουπαστή
Το δέντρο που πληγώναμε..
Στην Πειραϊκή, είναι ακόμα καλοκαίρι...
Νύχτες στο Δημοτικό!
Πειραιάς αφ' υψηλού...
φωτο Lilian - Eva Mitrou
Νέες προοπτικές στο λιμάνι!
Ήλθε το Μετρό στον Πειραιά και το Δημοτικό...
Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα!
Όταν ο πιλότος παλεύει με τα κύματα..
Προσεχώς, μετρό!
Η θάλασσα του Πειραιά..
Βάρκα, γιαλό...
Εκεί, στου λιμανιού την άκρη...
Ανατέλλει το <φεγγάρι του ελαφιού>...
Βόλτες στην Πειραϊκή...
Ο Λέων στο κέντρο του Πειραιά!
Στο μπλε του ουρανού...
Καλή Ανάσταση και για την Ουκρανία. (Με τον τρόπο του Βαν Γκονγκ)
Πουλιά της συννεφιάς
Κόκκινη ανατολή στην Φρεαττύδα...
Δρόμος του φεγγαριού
Τα ρόδινα ακρογιάλια
κάνει κρύο εκεί έξω...
Κακοκαιρία και κωπηλασία...
Απέραντος σεβασμός!!!
Χιονισμένο Δημοτικό! (φωτο Μαρία Βόντα)
Ακρόπολη χιονάτη!
Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Καλή επιτυχία!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι