Γ. Μώραλης: Δεν θα δεχόμουν ποτέ χρίσμα από οποιοδήποτε κόμμα

moralis giannis 2

Συνέντευξη του Δημάρχου Πειραιά στον ρ/σ 247

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «247», στους 88,6 FM, στην εκπομπή «Οι εναλλάξ» στον δημοσιογράφο κ. Βασίλη Σκουρή.

Ερωτηθείς αν ο Πειραιάς μπορεί να γίνει επενδυτικός προορισμός, ο κ. Μώραλης σημείωσε, ότι η ανάπτυξη της πόλης θα έρθει από τη θάλασσα, επισημαίνοντας ότι η ναυτιλία, το λιμάνι, ο τουρισμός, είναι σημαντικοί πυλώνες ανάπτυξης για τον Πειραιά. Αναφέρθηκε στην επένδυση της COSCO στο λιμάνι, καθώς και στα έργα υποδομών που υλοποιούνται στην πόλη. Επίσης, μίλησε για τις επενδύσεις του Δήμου Πειραιά που αγγίζουν τα 112 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες θα αλλάξουν την πόλη προς το καλύτερο και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Ερωτηθείς για το υπέρογκο χρέος του Δήμου Πειραιά, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή παρέλαβε ένα χρέος ύψους 132 εκατομμυρίων ευρώ, λέγοντας πως προέρχεται από έναν υπερβολικά μεγάλο δανεισμό, που δέσμευε και δεσμεύει ακόμη τον Δήμο Πειραιά. Ο κ. Μώραλης υπογράμμισε ότι στόχος αυτής της Δημοτικής Αρχής ήταν να εξασφαλίσει άλλου είδους χρηματοδοτήσεις, σημειώνοντας: «Καταφέραμε να επιμηκύνουμε το δάνειο και να εξοικονομήσουμε 7 εκατομμύρια ευρώ από την αναχρηματοδότηση του, έτσι ώστε να έχουμε λιγότερα τοκοχρεολύσια ετησίως, για να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα για την πόλη και τους δημότες μας».

Σε ερώτηση για τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, σε σχέση με τις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου του Σύριζα, ο κ. Μώραλης απάντησε ότι είναι συνειδητή επιλογή να μην απαντάει σε άστοχες ή ψευδείς δηλώσεις. Τόνισε ότι η δημοτική αρχή θα παραθέσει το έργο της και το πρόγραμμά της με σεβασμό στους δημότες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχει τη δυνατότητα να συγκρουστεί, ακριβώς επειδή δεν έχει κομματικές ή άλλες αγκυλώσεις.
Επιπλέον σημείωσε ότι ο κύριος Μαρινάκης, είναι αποδεκτό από όλους, είτε κάποιος συμφωνεί είτε διαφωνεί μαζί του σε άλλα ζητήματα, ότι βοηθάει την πόλη του και αυτό είναι πολύ σημαντικό και μακάρι να το κάνουν και άλλοι. «Ο κ. Μαρινάκης είναι ένας σημαντικός άνθρωπος για τον Πειραιά και στηρίζει την πόλη χωρίς καμία απαίτηση και αυτό εκτιμάται από όλους τους Πειραιώτες» σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με την οποία σιτίζονται 103 άπορες οικογένειες του Πειραιά.

Επιπλέον ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έχει υπερκομματικό χαρακτήρα. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι για του λόγου το αληθές ο συνδυασμός παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε την στήριξη-όχι το χρίσμα- από το ΚΙΝΑΛ και το ΠΟΤΑΜΙ. Επίσης ανέφερε ότι στον συνδυασμό υπάρχουν και άνθρωποι που προέρχονται από την Αριστερά. «Αυτός ο υπερκομματικός χαρακτήρας του συνδυασμού μας δεν έχει υπάρξει ξανά στον Πειραιά», υπογράμμισε ο κ. Μώραλης. Ο κ. Μώραλης σημείωσε επιπλέον, ότι είναι λυπηρό να ακούγονται απόψεις για τον Πειραιά από πολιτικά πρόσωπα, τα οποία δεν γνωρίζουν τι γίνεται στην πόλη και θέλουν να μεταφέρουν μια διαφορετική εικόνα για δικούς τους λόγους.

Ο Δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε ότι ήταν πάντα της λογικής ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν κομματικές υποψηφιότητες στην τοπική αυτοδιοίκηση. Είναι κάτι που πίστευε ανέκαθεν, πριν καν θέσει υποψηφιότητα για Δήμαρχος Πειραιά. «Οι πόλεις δεν έχουν ανάγκη από κομματικές υποψηφιότητες, χωρίς να χαρακτηρίζω αρνητικά μια κομματική υποψηφιότητα, η οποία μπορεί να είναι αξιόλογη», σημείωσε. Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι οι πολίτες δεν εμπιστεύονται γενικά τα κόμματα και την τύχη της πόλης τους σε καθαρά κομματικούς υποψηφίους. «Δεν θα δεχόμουν ποτέ χρίσμα από οποιοδήποτε κόμμα. Σε πέντε μήνες έχουμε αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτό που προβάλλουμε είναι το έργο μας και ο υπερκομματικός χαρακτήρας μας», κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης απαντώντας σε ερώτημα με την ιδιότητα του Προέδρου της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τόνισε ότι «είναι χαρά και τιμή μου που παραμένω πρόεδρος μέχρι να έχει τη δυνατότητα ο κ. Μαρινάκης να επιστρέψει στη θέση του». Για τον Ολυμπιακό σημείωσε ότι φέτος δεν ήταν μία καλή χρονιά, έκλεισε όμως με μία γλυκιά γεύση με την πρόκριση στην Ευρώπη. «Η ομάδα βελτιώνεται, παίζει καλό ποδόσφαιρο και υπάρχει ισχυρό δέσιμο μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας και της διοίκησης, κάτι το οποίο είχε χαθεί τα τελευταία χρόνια με τις συνεχόμενες επιτυχίες», τόνισε ο κ. Μώραλης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «όταν ο Ολυμπιακός δέχεται πόλεμο, ο κόσμος συσπειρώνεται περισσότερο γύρω από τη διοίκηση και την ομάδα. Αυτό που συμβαίνει φέτος στον Ολυμπιακό από τον Οκτώβριο και μετά, είναι κάτι πολύ όμορφο και ελπίζω το 2019 να το ζήσουμε και με επιτυχίες».

Στάζει φως στη θάλασσα...
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Άνοιξη στο Τουρκολίμανο!
Μια θάλασσα ελπίδες...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Στα νερά του λιμανιού..
Παρά θιν αλός...
Ιστορίες στον ντόκο...
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Θάλασσες...
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
Γραμμές των οριζόντων!
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Αντανακλάσεις ...
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Ανήσυχες νότες...
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Ανθίζουν οι νύχτες...
Αλλοτινό...
Ο Μίτος του Λιμανιού..
Νύχτες στο λιμάνι...
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Γλάροι στην κουπαστή
Το δέντρο που πληγώναμε..
Στην Πειραϊκή, είναι ακόμα καλοκαίρι...
Νύχτες στο Δημοτικό!
Πειραιάς αφ' υψηλού...
φωτο Lilian - Eva Mitrou
Νέες προοπτικές στο λιμάνι!
Ήλθε το Μετρό στον Πειραιά και το Δημοτικό...
Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα!
Όταν ο πιλότος παλεύει με τα κύματα..
Προσεχώς, μετρό!
Η θάλασσα του Πειραιά..
Βάρκα, γιαλό...
Εκεί, στου λιμανιού την άκρη...
Ανατέλλει το <φεγγάρι του ελαφιού>...
Βόλτες στην Πειραϊκή...
Ο Λέων στο κέντρο του Πειραιά!
Στο μπλε του ουρανού...
Καλή Ανάσταση και για την Ουκρανία. (Με τον τρόπο του Βαν Γκονγκ)
Πουλιά της συννεφιάς
Κόκκινη ανατολή στην Φρεαττύδα...
Δρόμος του φεγγαριού
Τα ρόδινα ακρογιάλια
κάνει κρύο εκεί έξω...
Κακοκαιρία και κωπηλασία...
Απέραντος σεβασμός!!!
Χιονισμένο Δημοτικό! (φωτο Μαρία Βόντα)
Ακρόπολη χιονάτη!
Κάποιος είχε έμπνευση στην Πειραϊκή..
Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Καλή επιτυχία!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι