Η τουρκική ακτοφυλακή παρεμπόδισε πλωτό του Λιμενικού

lesvosnews limenika

Έφτασαν κοντά στο λιμάνι της Μυτιλήνης

 

Επεισόδιο εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μυτιλήνης, όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα Lesvos News.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα, όταν το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος βγήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα για να βοηθήσουν μετανάστες οι οποίοι επέβαιναν σε φουσκωτό σκάφος.

Αφού οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος επιβίβασαν στο πλωτό όλους τους μετανάστες, έδεσαν το φουσκωτό σκάφος και άρχισαν να το ρυμουλκούν προς το Λιμάνι της Μυτιλήνης.

Όπως αναφέρει το Lesvos News, την ώρα εκείνη εμφανίστηκαν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία μπήκαν στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο και άρχισαν να κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν άμεσα όλοι οι επιβαίνοντες.

Οι άνδρες του Λιμενικού έδειξαν απόλυτη ψυχραιμία και ενημέρωσαν αμέσως την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, συνεχίζοντας παράλληλα την πορεία τους προς το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής συνέχισαν να παρενοχλούν το Ελληνικό σκάφος, φθάνοντας μέχρι και έξω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Πηγή: Lesvos News

 

eep logo