Αλ. Τσίπρας: Η ψυχραιμία είναι γενναιότητα!

tsipras yna

Συγχαρητήρια του πρωθυπουργού στο πλήρωμα του ΠΑΘ «Γαύδος»

«Επέδειξες ψυχραιμία και η ψυχραιμία είναι γενναιότητα» είπε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στον Σπύρο Κρουστάλη, πλωτάρχη και πλοίαρχο του σκάφους του Λιμενικού Σώματος που εμβολίστηκε από την τουρκική ακταιωρό κατά τη διάρκεια του χθεσινού επεισοδίου στα Ίμια.

Κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε στο γραφείο του υπουργού με όλα τα μέλη του πληρώματος του «Γαύδος», τους οποίους συνεχάρη και συνομίλησε μαζί τους. Συναντήθηκε, επίσης, και με άνδρες από τη μονάδα υποβρυχίων αποστολών που πήραν μέρος επιχειρησιακά σε καταπολέμηση περιστατικών οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και με άνδρες της μονάδας ελικοπτέρων και αεροσκαφών του Λιμενικού. Παρόντες ήταν ο υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο αρχηγός του Λιμενικού.

Κατά την άφιξή του, τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και στη συνέχεια μετέβησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιτήρησης και Ελέγχου Συνόρων, το οποίο περιλαμβάνει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Κέντρου.


Ο υπουργός Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλής κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο ΥΝΑ δήλωσε:

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίζει όλους εκείνους που επιτελούν ευσυνείδητα τον ρόλο τους σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα» τόνισε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, καλωσορίζοντας στο υπουργείο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Σήμερα έχουμε τη μεγάλη χαρά να επισκέπτεται το υπουργείο ο πρωθυπουργός της χώρας σε στιγμές ιστορικής και ύψιστης πατριωτικής ευθύνης» δήλωσε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η παρουσία του εδώ τονώνει το αίσθημα της αυτοπεποίθησης όλων μας και βεβαίως των ανθρώπων του λιμενικού σώματος που έχουν την ευθύνη να επιτηρούν τα ελληνοευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα και να καταπολεμούν με κάθε τρόπο το οργανωμένο έγκλημα στη θάλασσα είτε αυτό αφορά τις ναρκωτικές ουσίες που επιχειρούν διάφορα συμφέροντα να διακινούν είτε την εμπορία όπλων».


Ομιλία Αλέξη Τσίπρα


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη σύσκεψη με την πολιτική και φυσική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής απηύθηνε ομιλία στα στελέχη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, κατά την οποία τους συνεχάρη για τις επιτυχίες τους, λέγοντας ότι επιτελούν το καθήκον τους, κάτω από δύσκολες συνθήκες πάντα με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Αναφέρθηκε στις επιτυχίες του Λιμενικού Σώματος και επικαλέστηκε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία, συνολικά, κατά τον τελευταίο χρόνο, κατασχέθηκαν πάνω από 14 τόνοι ναρκωτικών ουσιών και έγιναν πάνω από 490 συλλήψεις διακινητών, που συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω από τα στελέχη του Λιμενικού σε επιχειρήσεις, υψηλής επικινδυνότητας. Ενώ και για το λαθρεμπόριο καπνικών, έγιναν 140 συλλήψεις και κατασχέθηκαν πάνω από 45 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα, με εκτιμώμενο κόστος δασμών στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Ανάρτηση στο twitter

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο twitter, σχετικά με τη συνάντηση που είχε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης 090 «Γαύδος» επισημαίνει:
«Είμαστε ευγνώμονες στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος που, με γενναιότητα και αυτοθυσία, υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας»

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Attachments:
Download this file (Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο ΥΕΝ.doc)Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο ΥΕΝ[Ομιλία Αλέξη Τσίπρα στο ΥΕΝ]56 kB

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ