«Βοτσαλάκια» και εσωτερικές αυλές στα Προφυγικά της Κοκκινιάς

prosfygika

Εγκρίθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης από την Περιφέρεια Αττικής

 

Δύο νέες προγραμματικές συμβάσεις εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Η πρώτη αφορά στην έγκριση εργασιών αποκατάστασης και αντιστήριξη του πρανούς στην πλαζ «Βοτσαλάκια» του Δήμου Πειραιώς, το οποίο λόγω κατολισθήσεων παρουσιάζει επικινδυνότητα. Ο προϋπολογισμού του έργου ανέρχεται σε 330 χιλ. € και η υλοποίησή του βελτιώσει την αισθητική και την ασφάλεια του χώρου της πλαζ συμβάλλοντας, παράλληλα, στην άρτια ολοκλήρωση του εκτελούμενου έργου ευρείας ανάπλασης της περιοχής αυτής.

Η δεύτερη προγραμματική σύμβαση αφορά στην ανάπλαση εσωτερικών χώρων κοινής χρήσης (αυλές) στα συγκροτήματα των προσφυγικών κατοικιών στη μάντρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς, προϋπολογισμού 275 χιλ. €. Το έργο θα εκτελεστεί από το Δήμο και περιλαμβάνει εργασίες δαπεδοστρώσεων, πρασίνου, τοποθέτησης φωτιστικών και διαμορφώσεις που θα επιτρέπουν την ενιαία χρήση του χώρου και την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Πρόκειται για μια παρέμβαση στην περιοχή των «προσφυγικών» που διασώζει την ιστορική μνήμη της περιοχής και αναβαθμίζει την αισθητική και τη λειτουργία του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Τέλος, στην συνεδρίαση της 6ης/7/2017, εγκρίθηκε και η προγραμματική σύμβαση που αφορά σε εργασίες συντήρησης του φορέα κάλυψης (στέγη) του κλειστού κολυμβητηρίου Καπαγέρωφ στο Δήμο Πειραιώς, προϋπολογισμού 151 χιλ. €. Το κολυμβητήριο «Καπαγέρωφ» είναι το μοναδικό «κλειστό» κολυμβητήριο του Πειραιά που εξυπηρετεί τις ανάγκες άθλησης πολλών ομάδων. Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης του μεταλλικού φορέα της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου, ο οποίος παρουσιάζει εκτεταμένη διάβρωση. Η αποκατάσταση της στέγης διασφαλίζει τη λειτουργικότητα και την ασφαλή χρήση του κολυμβητηρίου από τους αθλούμενος. Πρόκειται για ένα ακόμη έργο στο χώρο του αθλητισμού που χρηματοδοτείται και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Αττικής και έχει ως στόχο την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

eep logo