Μώραλης προς κυβέρνηση: Επιτέλους δεσμευτείτε!

moralis black

Επιστολές σε Φλαμπουράρη και Κοντονή για ανταποδοτικά από ΟΛΠ, Δικαστικό Μέγαρο, Μικρολίμανο

 

Ρυθμούς «ροκ» φαίνεται να επιλέγει πλέον ο Γιάννης Μώραλης απέναντι στην κωλυσιεργία κυβερνητικών παραγόντων αναφορικά με μια σειρά σημαντικών θεμάτων του Πειραιά που χρονίζουν.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πειραιά με επιστολή του προς τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη επαναφέρει το ζήτημα της μη έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος για το ανταποδοτικό τέλος του ΟΛΠ προς τους επιλιμένιους δήμους για την προώθηση της ανάπλασης στο Μικρολίμανο, αλλά και τις καθυστερήσεις στο Μετρό και το Τραμ.

Παράλληλα, με άλλη επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή και με φόντο πρόσφατες συσκέψεις που είχε με φορείς της πόλης, ο Γιάννης Μώραλης επαναφέρει το ζήτημα της αξιοποίησης ή τελικά αποδέσμευσης του κτιρίου – γιαπί της πρώην Ραλλείου, το οποίο προσφέρθηκε από τον δήμο Πειραιά στο υπ. Δικαιοσύνης για να στεγάσει το σύγχρονο δικαστικό μέγαρο της πόλης.
Οι κινήσεις αυτές, ενώ μάλιστα ο δήμαρχος Πειραιά παραμένει κλινήρης μετά από μικρή προγραμματισμένη επέμβαση ΩΡΛ που έκανε, καταδεικνύουν ότι εγκαταλείπει την πολιτική «μουσικής δωματίου» και επιλέγει το «σκληρό ροκ» στη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση.

Αν και μετριοπαθής εκ φύσεως, o Γιάννης Μώραλης αντιλαμβάνεται ότι στο μισό της θητείας του ο χρόνος δεν μπορεί εσαεί να είναι υπέρ του. Και παρά το γεγονός πως έχει εξασφαλίσει μια σειρά στρατηγικών επιτυχιών που σε βάθος χρόνου μπορούν να αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης, επείγεται πλέον να έχει απτά αποτελέσματα. Κι αν αυτό δεν είναι δυνατόν, να αποκαλυφθεί στην κοινή γνώμη ότι οι καθυστερήσεις οφείλονται στην κυβερνητική κωλυσιεργία και όχι στην δημοτική πολιτική.

Από την άποψη αυτή, το ζήτημα των ανταποδοτικών του ΟΛΠ προς τον Δήμο Πειραιά είναι το πλέον συγκεκριμένο και χειροπιαστό. Με τη επιστολή του δε προς τον Αλέκο Φλαμπουράρη επιβεβαιώνει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Portnet που από τις 28 Φεβρουαρίου αποκάλυπτε πως ο Γιάννης Μώραλης δεν πρόκειται να παρίσταται πλέον σε κυβερνητικές συσκέψεις , εφόσον η κυβέρνηση δεν τηρεί τα συμπεφωνημένα.

eep logo