Το «αστεράκι» του ναυτιλιακού ρεπορτάζ

vamvaka anastasia1

Λένε ότι οι κρίσεις κρύβουν ευκαιρίες. Για κρίσεις που εξελίσσονται σε τραγωδίες, αυτό ηχεί ως κυνική παραδοχή. Σε ένα από τα σκληρότερα όμως και πλέον κυνικά επαγγέλματα, όπως είναι αυτό του δημοσιογράφου, οι τραγωδίες είναι εκείνες που τελικά αναδεικνύουν εκείνους που έχουν το «μέταλλο» του ρεπόρτερ. Δεν γίνονται εισαγγελείς, ξεπερνούν τον πόνο, στέκονται με απόσταση και συνεπώς ψυχραιμία απέναντι στο γεγονός, ερευνούν, αντιστέκονται σε πιέσεις και εν τέλει αποκαλύπτουν «δύσκολες» όψεις του ρεπορτάζ.

Η εικονιζόμενη νεαρά Αναστασία Βαμβακά του "Ελεύθερου Τύπου" είχε την τύχη να την στηρίξει η εφημερίδα της, αλλά και η ίδια είχε την ικανότητα να «πέσει στα βαθιά» και στις δέκα ημέρες αυτές από την τραγωδία της πυρκαγιάς στο Μάτι να δώσει εξαιρετικά αποκαλυπτικά δημοσιογραφικά θέματα.
Σε ένα ρεπορτάζ που οι «παλιοί» σιγά-σιγά αποσύρονται και οι νεότεροι νιώθουν την πίεση των «αφεντικών» που "στενεύουν" το Ναυτιλιακό, η νεαρή Αναστασία αποδεικνύει δύο πράγματα. Πρώτον, όταν προσπαθείς, μπορείς. Και δεύτερον, όταν είσαι πραγματικός δημοσιογράφος, δεν μασάς.

eep logo