Στ.Αραχωβίτης: Τολμάμε και ανοίγουμε διάλογο με τον ιστό της κοινωνίας

stamatakh araxovitis aigina

Εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας

Με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων του νησιού και εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων των αγροτών, των αλιέων και των κτηνοτρόφων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λεουσείου Ιδρύματος, ομιλία - συζήτηση που διοργάνωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου για την παραγωγική ανασυγκρότηση με τους επαγγελματικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση του νησιού. Κεντρικός ομιλητής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σ.Σταύρος Αραχωβίτης. Την εκδήλωση προλόγισε ο συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας Παναγιώτης Πατσακιός και χαιρέτησε ο δήμαρχος Αίγινας Δημήτρης Μούρτζης.
Παρευρέθηκε και χαιρέτησε την εκδήλωση η βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων-ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη.

Μια επίσκεψη που μας δίνει το δικαίωμα να βλέπουμε επιτέλους κατάματα, με αποφασιστικότητα, τους εργαζόμενους και τον κόσμο της Αίγινας και να δίνουμε καίριες απαντήσεις για τα προβλήματα του νησιού. Για πρώτη φορά, στον εθνικό σχεδιασμό είναι τα νησιά μας, τα οποία αλλάζουν άρδην, έχουν πλέον φωνή, κάτι που δεν είχαν μέχρι πρότινος. Τολμάμε και ανοίγουμε διάλογο με τον ιστό της κοινωνίας γιατί είμαστε σε μεταμνημονιακή περίοδο και μπορούμε πλέον να μιλάμε αναπτυξιακά. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός, σ. Σταύρος Αραχωβίτης «η πολιτική μας είναι να πάμε σε συνεργατικά και συνεταιριστικά σχήματα, αυτό είναι μια αναγκαιότητα της κοινωνίας, δεν είναι ιδεοληψία. Κάθε δεκάρα πρέπει να πιάνει τόπο. Δεν έχουμε πλέον την δυνατότητα να έρχονται πόροι και να μην αξιοποιούνται. Στην Νεα Εποχή, που το παραγωγικό μοντέλο βασίζεται στη δίκαιη κατανομή, ήρθαμε να συνεργαστούμε με καθαρά χέρια»

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης, συνοδευόμενος από την βουλευτή, Ελένη Σταματάκη, τον συντονιστή της Οργάνωσης Παναγιώτη Πατσακιό, φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Αίγινας, πραγματοποίησαν περιοδεία στην πανέμορφη χώρα του νησιού.

eep logo