"Η ελεύθερη μετακίνηση των Λιμενικών με τα Μ.Μ.Μ αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας"

limenikos soma

Επιστολή-διαμαρτυρία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά και Νήσων

 

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και κάθε άλλο αρμόδιο, τα στελέχη του Λιμενικού διαμαρτύρονται για το θέμα της
μετακίνησής τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επισημαίνοντας ότι "Η ελεύθερη μετακίνηση των Λιμενικών με τα Μ.Μ.Μ αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας".

Η επιστολή έχει ως εξής:

"Με την παρούσα σας μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία των μελών μας για τη συνεχή κωλυσιεργία που παρατηρείται στο θέμα της μετακίνησης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Απευθυνόμαστε σε εσάς γνωρίζοντας τη δημοκρατική ευαισθησία σας και το διαχρονικό σας ενδιαφέρον για το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας για να δώσετε λύση επιτέλους.
Όπως γνωρίζετε τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ασχολούνται εκτός των άλλων πολυποίκιλων καθηκόντων του τόσο με την εσωτερική όσο και με την εξωτερική ασφάλεια της χώρας. Οι μετακινήσεις με τα ΜΜΜ είναι καθημερινά μέρος της ζωής των τόσο κατά την προσέλευση όσο και κατά την αποχώρηση αλλά και εντός της υπηρεσίας. Μετά την εγκατάσταση των μηχανημάτων ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου στα ΜΜΜ καθίσταται αδύνατη η απρόσκοπτη μετακίνησή μας καθώς πολλοί αναγκάζονται να εμφανίζονται ως μη έχοντες το νόμιμο κόμιστρο δεχόμενοι και την κριτική των λοιπών επιβατών οι οποίοι θεωρούν ότι οι συνάδελφοί μας είναι λαθρεπιβάτες!!
Είναι κάτι το αδιανόητο και συνάμα προσβλητικό κατά την ενάσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων μας η πολιτεία, λόγω ανεπίτρεπτης καθυστέρησης της να συμβάλει στην απαξίωσή μας. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε για να σταματήσει η απαράδεκτη κατάσταση και στον τομέα αυτό να αντιμετωπιζόμαστε ως παιδιά ενός κατώτερου Θεού την ίδια στιγμή που για τους συνάδελφους της ΕΛ.ΑΣ. και του Π.Σ το πρόβλημα λύθηκε .
Η ελεύθερη μετακίνηση των Λιμενικών με τα Μ.Μ.Μ αποτελεί συνταγματική υποχρέωση της Πολιτείας, όπως γνωρίζετε κι εσείς προσωπικά.
Κατόπιν των ανωτέρω, η Ένωση Προσωπικού Λ.Σ Αττικής τελεί εν αναμονή της υπογραφής της σχετικής απόφασης από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών και από εσάς, προκειμένου να λάβει τέλος μια εκκρεμότητα που ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση".

eep logo