Πως επέλεξαν το «Πανοράμα» - Το παρασκήνιο…

tsipras merkel panorama

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται που «ανακάλυψε» το «Πανόραμα» ο Αλέξης Τσίπρας και το διάλεξε για να κάνει το τραπέζι στην Άνγκελα Μέρκελ.

Η απάντηση είναι τόσο απλή, που κανονικά δυσκολεύεται να την πιστέψει κανείς. Κι όμως, την περασμένη Κυριακή το απόγευμα, ανήμερα των Φώτων, πολύ γνωστός βουλευτής της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά τηλεφώνησε σε επίσης πολύ γνωστό επιχειρηματία του Πειραιά, ζητώντας του να του προτείνει ένα καλό εστιατόριο θαλασσινών στην πόλη. Μάλιστα, όταν προτάθηκε συγκεκριμένο γνωστό εστιατόριο που βρίσκεται κοντά στο Ωνάσσειο, η απάντηση του βουλευτή ήταν αρνητική, καθώς επέμενε το σημείο που θα γευμάτιζαν και τελικά γευμάτισαν – ο έλληνας πρωθυπουργός και η γερμανίδα καγκελάριος να είναι μέσα στον Πειραιά και να έχει θέα.

Κάποια στιγμή συζητήθηκε γνωστή παραδοσιακή ψαροταβέρνα στο Τουρκολίμανο, αλλά τελικά απορρίφθηκε, κατά την τηλεφωνική συζήτηση βουλευτή-επιχειρηματία, ίσως γιατί θυμήθηκαν πως την τελευταία φορά που έλληνας πρωθυπουργός κατέβηκε στον Πειραιά για να φάει, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς που επέλεξε το «Βαρούλκο» για να κάνει το τραπέζι στην Αμάλ Αλαμουντίν, σύζυγο του Τζώρτζ Κλούνεϊ, που υποτίθεται πως θα αναλάμβανε την νομική υποστήριξη της διεκδίκησης της επιστροφής των Ελγινείων μαρμάρων στην Ελλάδα. Οι συνειρμοί ως εκ τούτου, έπρεπε να αποφευχθούν κι έτσι πολύ απλά επιλέχθηκε ένα από τα πιο παλιά εστιατόρια του Πειραιά, με αντικειμενικά καλή κουζίνα, πρώτης ποιότητας ψάρι, υπέροχη θέα, «γαύρο» ιδιοκτήτη και «αεκτσή» σερβιτόρο.

Και μείναν να σιχτιρίζουν όσοι προσπαθούσαν με αυτοκίνητα να κινηθούν στου Προφήτη-Ηλία τα σοκάκια, που ήταν αποκλεισμένα όλη την Πέμπτη…

 

eep logo