Βράβευση του Δήμου και επιχειρήσεων του Περάματος

vep vravefsi peramatos

Από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Β.Ε.Π., τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Περάματος.

Η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Β.Ε.Π. που πραγματοποιήθηκε σε μια περιοχή της επιμελητηριακής του Περιφέρειας με σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικονομία, το Πέραμα σημείωσε επιτυχία και έθεσε τα θεμέλια στήριξης της προσπάθειας – πρωτοβουλίας του Β.Ε.Π. να συνεχίσει την πραγματοποίηση Συνεδριάσεων Δ.Σ. σε περιοχές της Επιμελητηριακής του Περιφέρειας σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη των ΜΜΕ – μελών του για συμμετοχή σε νέες δράσεις, σύγχρονες και καινοτόμες.

Την έναρξη της συνεδρίασης πραγματοποίησε ο πρόεδρος Β.Ε.Π. Ανδριανός Μιχάλαρος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Περάματος για την φιλοξενία , μεταξύ άλλων τόνισε :
Το Β.Ε.Π. σήμερα ξεκινάει μια νέα πρωτοβουλία με στόχο την ενημέρωση των ΜΜΕ – μελών του τόσο για νέες δράσεις, σύγχρονες, καινοτόμες όσο και για το σύγχρονο ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού, γιατί τα Επιμελητήρια είναι σημαντικά «εργαλεία» της επιχειρηματικότητας .
Ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια από το Πέραμα, με τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, τα καρνάγια, μια πόλη φημισμένη για τους τεχνίτες της, τους μάστορες και τους εργάτες, που οι εργολάβοι και οι εφοπλιστές εμπιστεύονταν τα καράβια τους στα χέρια τους.
Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχείρησες της περιοχής ……»

Στα πλαίσια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις του Δημάρχου Περάματος για την ουσιαστική συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο για την στήριξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, επιχειρηματιών, παλαιών μελών Β.Ε.Π., για την πολυετή επιχειρηματική τους δραστηριότητα, καθώς και επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην τόνωση της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Συγκεκριμένα: Το βραβείο για το Δήμο Περάματος παρέλαβε ο Δήμαρχος, κος Ιωάννης Λαγουδάκης, ενώ βραβείο απονεμήθηκε στην εταιρεία Tsokos Lines για την επιχειρηματική της δραστηριότητα και την εμπιστοσύνη της στα ναυπηγεία και τις επιχειρήσεις μέλη του ΒΕΠ, όπου κατασκεύασε πλοία της. Η εταιρεία στα 15 χρόνια λειτουργίας της κατασκεύασε συνολικά 15 πλοία. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Ευάγγελος Τσώκος.
Στη συνέχεια βραβεύτηκαν για την πολυετή άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας οι κ.κ.: Απόστολος Χρυσαφέλης, Βασίλειος Κόκκινος, Αναστάσιος Παπουτσόγλου και Χρήστος Χούντας.

Μετά τις βραβεύσεις ακολούθησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. και συζητήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κλείνοντας την συνεδρίαση, ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και δεσμεύτηκε ότι το Δ.Σ. του Β.ΕΠ. θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε και στο μέλλον, να πραγματοποιηθούν ανάλογες συνεδριάσεις με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα και σε όλες τις περιοχές της επιμελητηριακής του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.