«Μηχανισμός» αποκατάστασης στους κεντρικούς οδικούς άξονες

1 DSCN2995

Από την Αντιπεριφέρεια Πειραιά

«Μηχανισμό» άμεσης παρέμβασης για συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών και αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου στους κεντρικούς οδικού άξονες δημιουργεί η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Ειδικότερα, με την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαγωνιστικών διαδικασιών, αρχίζουν στους τρεις κεντρικούς οδικούς άξονες της Π.Ε. Πειραιά οι εξής εργασίες:
• Αποκατάσταση ζημιών και φθορών στο οδόστρωμα (σκεπάσματα φρεατίων, λακκούβες κ.α)
• Καθαρισμός των διαχωριστικών νησίδων και των ερεισμάτων, πράγμα που γίνεται για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι με αυτή την εργασία θα γίνει εγκαίρως και ο καθαρισμός των φρεατίων από φερτά υλικά.
• Αντικατάστασης στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης, βελτίωσης των διαγραμμίσεων στο οδόστρωμα και αντικατάσταση σπασμένων ηχοπετασμάτων.
• Βελτίωση ηλεκτροφωτισμού καθώς και λήψη μέτρων ασφαλείας για όλες τις σήραγγες (καθαρισμός και βάψιμο, έλεγχος μέτρων πυρόσβεσης και πυρανίχνευσης, εξαεριστήριες κ.α.
Ήδη, οι εργασίες έχουν ξεκινήσει στην λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου, από την ακτή Ηετίωνα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο του Σχιστού και ορισμένων παράλληλων αξόνων.
Θα ακολουθήσουν οι λεωφόροι Π. Ράλλη, Σαλαμίνας και Δημοκρατίας.

Ιδιαίτερα σημαντικό ότι είναι ότι τα συνεργεία παραμένουν ενεργά και μετά το τέλος των τρεχόντων εργασιών, ώστε να παρεμβαίνουν σε θέματα καθαριότητας, οδικής ασφάλειας κ.α. μόλις διαπιστώνεται από τις υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά πως έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ή φθορές.