Ακτοπλοϊκή σύνδεση του Αργοσαρωνικού

aktoploia nhsi

Συνάντηση ΥΝΑ με τους Δημάρχους Πόρου, Ύδρας, Σπετσών, Τροιζηνίας - Μεθάνων και εκπρόσωπο της Hellenic Seaways

 

Σύσκεψη με τους Δημάρχους Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας - Μεθάνων, και Ύδρας, πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, με αντικείμενο το αίτημα των τεσσάρων Δήμων για ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διονύσης - Χαράλαμπος Καλαματιανός, καθώς και ο κ. Παράσχος Τσάγκαρης, ως εκπρόσωπος της εταιρίας “Hellenic Seaways”.

Οι τέσσερις Δήμαρχοι, Πόρου - Γιάννης Δημητριάδης, Σπετσών -Παναγιώτης Λυράκης, Τροιζηνίας – Μεθάνων - Κώστας Καραγιάννης και Ύδρας - Γιώργος Κουκουδάκης, είχαν με κοινή επιστολή τους εκφράσει την ανησυχία τους για το ζήτημα των συνεχών βλαβών στα υδροπτέρυγα, που έχουν δρομολογηθεί και εξυπηρετούν τη γραμμή και ζήτησαν την αντικατάστασή τους με άλλα πλοία (υδροπτέρυγα ή καταμαράν). Εκ μέρους της εταιρείας “Hellenic Seaways”, ο κ. Τσάγκαρης δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα θετικά είτε με συμβατικά είτε με ταχύπλοα πλοία.

Επιπροσθέτως, με την ίδια επιστολή αιτήθηκαν να επανέλθει, στα ήδη εγκεκριμένα δρομολόγια, το καταμαράν που είχε αποδρομολογηθεί – αίτημα το οποίο ικανοποιήθηκε - ζητώντας να προσεγγίζει και στα Μέθανα.

eep logo