Με λαμπρότητα γιόρτασε η Ύδρα τη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Κωνσταντίνου

ydra litaneia agiou konstantinou

Mε μεγαλοπρέπεια και επισημότητα γιορτάστηκε στην Ύδρα η μνήμη του Πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου.

 

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. ΕΦΡΑΙΜ μαζί με τον Ιερό κλήρο του νησιού και τους προσκεκλημένους επισκόπους, Σεβ. Μητροπολίτη Ευρυτανίας κ.κ. Γεώργιο, Σεβ. Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, ετέλεσαν Όρθρο και πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία στον ομώνυμο ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.
Ακολούθως σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή της Ιεράς εικόνας και των αγίων λειψάνων, η οποία κατέληξε στον Ι. Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο λιμάνι του νησιού.

O Βουλευτής Πειραιά και Νήσων, της ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος, ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, ο πρώην Δήμαρχος Κώστας Αναστόπουλος, ο Αρχηγός της μειοψηφίας Τάκης Μαρκαντώνης, δημοτικοί σύμβουλοι, αρχές και φορείς του τόπου, οι σπουδαστές της ΑΕΝ που κρατούσαν την ιερή εικόνα, οι μαθητές των σχολείων, ο Μουσικός Σύλλογος Ύδρας, ήταν παρόντες στον μεγάλο εορτασμό.

Μέρα αργίας για την Ύδρα και πλήθος πιστών ανηφόρισε με ευλάβεια στον Ι. Ναό Αγίου Κωνσταντίνου, για να γιορτάσει τον Πολιούχο Άγιo.
Υπενθυμίζεται ότι την παραμονή της γιορτής τελέστηκε νωρίς το πρωί ο μικρός εσπερινός στον Ι. Ναό του Αγίου μας και στη συνέχεια ο μέγας πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας.

Πηγή: fonitisydras.com

eep logo