Προχωρά η μελέτη υδροδότησης του οικισμού Καραπολίτι του Δήμου Πόρου

poros roloi

Υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση από Δούρου-Δημητριάδη

 

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη υδροδότησης οικισμού Καραπολίτι Δήμου Πόρου», υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης. Η μελέτη, προϋπολογισμού 29.932,46 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Πόρου αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα επάρκειας πόσιμου νερού ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, γεγονός που οφείλεται στην υψηλή ζήτηση που υπάρχει την περίοδο αυτή, καθώς και στις απώλειες που υπάρχουν στο δίκτυο λόγω της παλαιότητας και κακής αρχιτεκτονικής του, ιδίως σε απομακρυσμένες περιοχές.
Αντικείμενο της μελέτης είναι η εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών προκειμένου να καταστεί εφικτή η δημοπράτηση του έργου της κατασκευής αγωγού μεταφοράς νερού από την υφιστάμενη δεξαμενή Μιστρέτσι στην επαρχιακή οδό Ερμιόνη - Γαλατάς και η αντικατάσταση υφιστάμενου δικτύου ύδρευσης σε τμήμα της επαρχιακής οδού Ερμιόνη - Γαλατάς.
Οι μελέτες που πρόκειται να εκπονηθούν είναι: Οριστική Υδραυλική Μελέτη, Μελέτη Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης, Τεύχη Δημοπράτησης, ΣΑΥ - ΦΑΥ.
Τέλος, την ανάθεση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την παρακολούθηση της πορείας εκπόνησης της μελέτης και την οριστική παραλαβή της αναλαμβάνει ο Δήμος Πόρου.

eep logo