Ένα πιάνο για το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

diethnes mousiko festival aiginas piano

Συναυλία fund-raising με τη Ντόρα Μπακοπούλου

Στην τελική ευθεία για το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας (1 - 29 Αυγούστου 2015), ο Σύλλογος Φίλων του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας, με την πολύτιμη συνεργασία του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου, διοργανώνει προ-φεστιβαλική συναυλία fund raising, στην Αθήνα, στον κήπο του Βυζαντινού & Χριστιανικού Μουσείου (Βασ. Σοφίας 22, Αθήνα), την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στις 21:00, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και σολίστ την διακεκριμένη πιανίστα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ντόρα Μπακοπούλου.

Τη συναυλία, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, θα διευθύνει ο Γάλλος Αρχιμουσικός Νικολά Κράουζε. Θα ερμηνευθούν έργα των Τζοακίνο Ροσίνι (Εισαγωγή από τον «Κουρέα της Σεβίλλης»), Ζωρζ Μπιζέ (Αποσπάσματα από την «Κάρμεν»), καθώς και το Κοντσέρτο για πιάνο σε Λα ελάσσονα του Ρόμπερτ Σούμαν.

Τα τελευταία χρόνια, εκτός από τις κύριες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αίγινα, έχουν καθιερωθεί και Προφεστιβαλικές διοργανώσεις στην Αθήνα, με την καθοριστική υποστήριξη του δραστήριου Συλλόγου Φίλων του, και στόχο τόσο την προσφορά καλλιτεχνικού έργου όσο και την οικονομική υποστήριξη του κυρίως Φεστιβάλ στην Αίγινα. Ειδικότερα, η φετινή συναυλία στις 11 Ιουνίου 2015, στοχεύει στην απόκτηση ενός πιάνου concert grand, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διεξαγωγή των συναυλιών του Φεστιβάλ. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί και για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου.

Το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας» διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία για πρώτη φορά το 2005 στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού. Η μεγάλη του επιτυχία οδήγησε στη δημιουργία ενός ξεχωριστού Μουσικού θεσμού με την Καλλιτεχνική του Διευθύντρια Ντόρα Μπακοπούλου να επιλέγει να είναι προσανατολισμένο, κατά κύριο λόγο, στη μουσική δωματίου, τη μουσική της συνεργασίας, όπου μικρά σύνολα από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σολίστες ενώνουν τις δυνάμεις τους στην ερμηνεία των ωραιότερων έργων μουσικής δωματίου. Με αυτό τον τρόπο και με τις επιμελημένες επιλογές και συνεργασίες του το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας συμβάλει ουσιαστικά στην προώθηση του διάλογου μεταξύ μουσικών διαφορετικών γενεών, εθνοτήτων και μουσικών σχολών με κοινό παρονομαστή την γλώσσα της μουσικής χωρίς σύνορα, σε ειδυλλιακούς και ιστορικής σημασίας χώρους του νησιού.

Το νησί της Αίγινας, με τα πολλά και σημαντικά μνημεία του, τη φυσική του ομορφιά, την ευνοϊκή θέση και την εγγύτητά του στην Αθήνα αποδείχτηκε ιδανικός τόπος φιλοξενίας μιας πολιτισμικής δράσης υψηλής ποιότητας, αφιερωμένης στη μουσική.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, από την πρώτη κιόλας διοργάνωση, αποτέλεσε μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση τόσο για τους κατοίκους και τους παραθεριστές του νησιού, όσο και για τους μουσικόφιλους επισκέπτες από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας αναπτύσσεται συνεχώς και εορτάζει, ήδη, τη 10η χρονιά διοργάνωσής του, έχοντας υποστηρίξει και αγκαλιάσει πάρα πολλούς Έλληνες και ξένους ερμηνευτές της κλασικής αλλά και της έντεχνης μουσικής και τραγουδιού. Παράλληλα, για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του, είναι "ανοικτό" σε προτάσεις και επιδιώκει πάντα νέες συνεργασίες όπως αυτή με το Διεθνές Φεστιβάλ «Συμφωνία» Πειραιά και Νήσων Αργοσαρωνικού, και τον καλλιτεχνικό του διευθυντή, Νίκο Χαλιάσα, μια συνεργασία που εγκαινιάστηκε το 2014 και συνεχίζεται και φέτος.

Πληροφορίες
Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015, στις 21:00
ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΙΝΑΣ
Στον Κήπο του Βυζαντινού Μουσείου, στην καρδιά της Αθήνας

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Σολίστ: Ντόρα Μπακοπούλου, πιάνο
Μουσική Διεύθυνση: Νικολά Κράουζε

Πρόγραμμα
• ΤΖΟΑΚΙΝΟ ΡΟΣΣΙΝΙ (1792 – 1868)
Εισαγωγή από την όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης»

• ΡΟΜΠΕΡΤ ΣΟΥΜΑΝ (1810 – 1856)
Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 54

• ΖΩΡΖ ΜΠΙΖΕ (1838 – 1875)
Αποσπάσματα από τις δύο ορχηστρικές σουίτες από την όπερα «Κάρμεν»

Μία Συναυλία fund-raising για την απόκτηση πιάνου για το
Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας

Τιμές εισιτηρίων: 30€ (Α’ Ζώνη)
25€ (Β’ Ζώνη)
Διάρκεια: 75'
Πληροφορίες - προπώληση εισιτηρίων: Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) τηλ: 210 72 34 567, www.ticketservices.gr

eep logo