Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Διαφήμιση

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 560 

Τραμ : Ένα έργο πολιτισμού στον Πειραιά

tram peiraia

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις υποσχέθηκε η COSCO

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail


Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε
Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας Cp. Wei Jafu, υποσχόμενος επενδύσεις, ανάπτυξη, αλλά και νέες θέσεις εργασίας και εμφανιζόμενος να επενδύει στην εργασιακή ειρήνη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε χαρακτήρα «προγραμματικών δηλώσεων», ο πρόεδρος της COSCO έκανε λόγο για επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ για την δημιουργία δύο σύγχρονων προβλητών, που θα μπορούν να εξυπηρετούν έξι containerships συνολικής δυναμικότητος 60.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, ο πρόεδρος του κινέζικου κολοσσού, ουσιαστικά επιβεβαίωσε παλιότερη αρθρογραφία του Portnet.gr, σχετικά με ένα project που θα αφορά μεταποίηση προϊόντων στην χώρα, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως κινέζικα προϊόντα θα διοχετεύονται στην Ε.Ε. ως ελληνικά, δηλαδή χωρίς δασμούς. Εξέλιξη που, αν και δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος υλοποίησής της, σηματοδοτεί την στρατηγική σημασία που φαίνεται να αποδίδει η COSCO στην επένδυσή της στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό εξηγεί άλλωστε και το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος ο κ. Wei Jafu σημείωσε, το λιμάνι του Πειραιά θα εξυπηρετεί πλοία και φορτία τριών ακόμη μεγάλων εταιρειών με τους οποίους συνεργάζεται στενά η COSCO. Ενώ αποκάλυψε πως ο Όμιλός του, μελετά και άλλες επενδύσεις στην χώρα σε επίπεδο Logistics και οδικών μεταφορών.

Ο Cp. Wei Jafu, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και παραπέμποντας στην πάγια πολιτική της COSCO, όπως είπε, να πλαισιώνεται μόνο η διοίκηση του λιμανιού από δυο – τρία στελέχη κινεζικής καταγωγής. Ενώ, όπως είπε, όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι θα είναι έλληνες. Εμφανίστηκε πάντως ανέτοιμος να προβλέψει τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν – υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στους 1000 – συναρτώντας τον με την κίνηση που θα υπάρξει στο λιμάνι.

Τέλος ασαφής εμφανίστηκε και σε ότι αφορά τους όρους, κατά τους οποίους θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, λέγοντας μεν ότι θα ακολουθηθεί η ελληνική νομοθεσία, αλλά προσθέτοντας και ότι θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης με τα συνδικάτα.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

Το ιστιοφόρο του ιταλικού ναυτικού Palinuro στο λιμάνι του Πειραιά

palinuro

Κατασκευάστηκε στα γαλλικά ναυπηγεία της Nantes το 1934 με το όνομα Commandant Louis Richard
κι ήταν το ένα από τα δύο που είχε παραγγείλει ο Joseph Briand. Ωστόσο κατά την κατασκευή το κόστος "ξέφυγε" με αποτέλεσμα να εγκαταλειφθούν. Τελικά τα αγοράζει ο Pècheries du Labrador και χρησιμοποιούνται για την αλιεία γάδου.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

ΟΛΗ : Πρωτοπορεί στην κρουαζιέρα

olh oxhma_amea
Μία ακόμη πρωτοποριακή ενέργεια στην φιλοξενία των τουριστών της κρουαζιέρας έρχεται από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου.
Συγκεκριμένα, όπως μπορεί να «αλιεύσει» κανείς στην προσωπική σελίδα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΗ στο facebook Γιάννη Μπρα, ο Οργανισμός διαθέτει πλέον ένα σύγχρονο «βανάκι» για την μεταφορά τουριστών κρουαζιέρας ΑΜΕΑ

περισσότερα...
 

Σαρωνικός

Μια ξεχωριστή μουσική σύμπραξη στον Πόρο

poros concerta_pianou


• Κοντσέρτα για Πιάνα & Ορχήστρα στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού

Στα πλαίσια του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πιάνου, στον Πόρο, κοντσέρτα για ένα πιάνο, δύο και τρία πιάνα και Ορχήστρα θα δοθούν το Σάββατο 23 Αυγούστου (ώρα 20.00) στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο Συγγρού από τους σολίστες της Διεθνούς Θερινής Ακαδημίας Πιάνου και την Ορχήστρα Sinfonietta Αθηνών, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Αραβίδη.

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Σχεδιασμός Επιμελητηριακού «Οδικού Χάρτη»

evep 3

• Πρόταση Ε.Β.Ε.Π. ενόψει Δ.Ε.Θ.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Β. Κορκίδης, απέστειλε επιστολή στους Προέδρους των Επιμελητηρίων της Χώρας, ενόψει και της συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στις 5/9/2014, στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ.,

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

Η Πεντάμορφη στο Βεάκειο

pentamorfi• Για μια μοναδική παράσταση από το Θέατρο του Βορρά, στις 29 Αυγούστου

Το Θέατρο του Βορρά, για ένα ακόμα καλοκαίρι μετά τον Οδυσσεβάχ και τον Πήτερ Πάν, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και ανεβάζει ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια μικρών και μεγάλων παιδιών, την Πεντάμορφη και το τέρας.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

Ε.Π.Σ.Π.: Προκήρυξη Εφηβικού - Παιδικού Πρωταθλήματος

podosfairo mpalaΗ Επιτροπή Υποδομών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ανακοίνωσε τα βασικά σημεία της Προκήρυξης Εφηβικού - Παιδικού Πρωταθλήματος, τα οποία είναι τα εξής:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σωματεία που έχουν μεγάλο αριθμό ποδοσφαιριστών μπορούν και εφόσον επιθυμούν να συμμετάσχουν με δεύτερη ομάδα με την προϋπόθεση ότι δεν θα είναι στον ίδιο όμιλο ή κατηγορία.

περισσότερα...
 

Καλημέρα Πειραιά

Η «συνωμοσία» της Πηγάδας!

phgada laiki• Ή όταν Ελληνικό Δημόσιο, Αρχαιολογική και Δασική Υπηρεσία συνεργάζονται για να μην γίνει ένα απλό έργο…

Του Νότη Ανανιάδη *
Η ιστορία που ακολουθεί αφορά μόνο μια σχετικά μικρή πλατεία της χώρας, την πλατεία Πηγάδας στον Πειραιά, αλλά αποκαλύπτει τις παθογένειες του δημόσιου τομέα και της κρατικής μηχανής.

περισσότερα...
 

Παραλιακά...

thalasolykoi square


Θαλασσόλυκοι…

Περισσότερα...

Επιχειρηματικά Videos

katsaris hsw_square sampatakakis osra_square
 vatistas mixalaros_lymbousakis_unitag_

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

peiraiotika

Διαφήμιση