Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 597 

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις υποσχέθηκε η COSCO

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail


Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε
Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας Cp. Wei Jafu, υποσχόμενος επενδύσεις, ανάπτυξη, αλλά και νέες θέσεις εργασίας και εμφανιζόμενος να επενδύει στην εργασιακή ειρήνη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε χαρακτήρα «προγραμματικών δηλώσεων», ο πρόεδρος της COSCO έκανε λόγο για επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ για την δημιουργία δύο σύγχρονων προβλητών, που θα μπορούν να εξυπηρετούν έξι containerships συνολικής δυναμικότητος 60.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, ο πρόεδρος του κινέζικου κολοσσού, ουσιαστικά επιβεβαίωσε παλιότερη αρθρογραφία του Portnet.gr, σχετικά με ένα project που θα αφορά μεταποίηση προϊόντων στην χώρα, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως κινέζικα προϊόντα θα διοχετεύονται στην Ε.Ε. ως ελληνικά, δηλαδή χωρίς δασμούς. Εξέλιξη που, αν και δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος υλοποίησής της, σηματοδοτεί την στρατηγική σημασία που φαίνεται να αποδίδει η COSCO στην επένδυσή της στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό εξηγεί άλλωστε και το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος ο κ. Wei Jafu σημείωσε, το λιμάνι του Πειραιά θα εξυπηρετεί πλοία και φορτία τριών ακόμη μεγάλων εταιρειών με τους οποίους συνεργάζεται στενά η COSCO. Ενώ αποκάλυψε πως ο Όμιλός του, μελετά και άλλες επενδύσεις στην χώρα σε επίπεδο Logistics και οδικών μεταφορών.

Ο Cp. Wei Jafu, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και παραπέμποντας στην πάγια πολιτική της COSCO, όπως είπε, να πλαισιώνεται μόνο η διοίκηση του λιμανιού από δυο – τρία στελέχη κινεζικής καταγωγής. Ενώ, όπως είπε, όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι θα είναι έλληνες. Εμφανίστηκε πάντως ανέτοιμος να προβλέψει τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν – υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στους 1000 – συναρτώντας τον με την κίνηση που θα υπάρξει στο λιμάνι.

Τέλος ασαφής εμφανίστηκε και σε ότι αφορά τους όρους, κατά τους οποίους θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, λέγοντας μεν ότι θα ακολουθηθεί η ελληνική νομοθεσία, αλλά προσθέτοντας και ότι θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης με τα συνδικάτα.
Διαφήμιση

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

6 νέα Παράκτια Περιπολικά Σκάφη για το Λιμενικό

limeniko paraktio_peripoliko


Με έξι Παράκτια Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «MONTMONTAZA – GREBEN d.o.o.», προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής. 
Η συγκεκριμένη αγορά των έξι Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους,

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

«Πορεία» για ιδιωτικές σχολές πλοιάρχων;

ploiarxoi
Τρόπους για να ιδρυθούν ιδιωτικές σχολές ναυτικής εκπαίδευσης αναζητούν στο υπουργείο Ναυτιλίας και για τον λόγο αυτό έχει συσταθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ολιγομελής ομάδα εργασίας από ανθρώπους εξειδικευμένους στο αντικείμενο της ναυτικής εκπαίδευσης και στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον σκοπό αυτόν.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 3

Η Ρόδη Κράτσα για τους αλιείς

kratsa rodh

• Η τελευταία κοινοβουλευτική ερώτηση της ευρωβουλευτού για ασφαλή και δίκαιη αλιεία

Στο πλευρό της ελληνικής αλιείας και ιδιαίτερα των αλιέων στα νησιά βρίσκεται πάντοτε η ελληνίδα Ευρωβουλευτής Ν.Δ. Ρόδη Κράτσα. Η τελευταία κοινοβουλευτική της ερώτηση που κατέθεσε με την εκπνοή της τρέχουσας θητείας της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφορούσε στην αλιεία στα νησιά.

περισσότερα...
 

Σαρωνικός

Παράταση προγράμματος τεχνικού ελέγχου οχημάτων

autokinhta• Στους Δήμους της Περιφέρειας Νήσων

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη, παρατείνεται το πρόγραμμα τεχνικού ελέγχου δικύκλων, επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης και φορτηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο μικτό βάρος έως 3,5 τόνους με έδρα στους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζηνίας και Ύδρας, της Π.Ε. Νήσων, κατά ένα έτος, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες με τη Μαρία Γιαννακάκη

giannakaki maria


Τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες για όλους τους τομείς ανακοίνωσε η Παρέμβαση για την Αττική, με υποψήφια περιφερειάρχη την Μαρία Γιαννακάκη.
Πρόκειται για πολίτες ενεργούς στις τοπικές κοινωνίες, με έντονο το στίγμα της κοινωνικής αλληλεγγύης, της διαρκούς δράσης και συμμετοχής στην αυτοδιοίκηση, του σεβασμού στο περιβάλλον, της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της επιχειρηματικότητας. Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες ανά τομέα:

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

Β. Μιχαλολιάκος: Μπερλουσκονισμός δια του υπαλλήλου !

mihaloliakos 7• Σκληρή επίθεση του δημάρχου Πειραιά σε Μαρινάκη - Μώραλη

Σκληρή επίθεση στον συνδυασμό του Γ. Μώραλη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, αφήνοντας, μάλιστα, σοβαρές αιχμές για τα οικονομικά στοιχεία των δημαρχιακών περιόδων Χρ. Αγραπίδη και Π. Φασούλα, για τις οποίες διενεργείται διαχειριστικός έλεγχοςΕίναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Μιχαλολιάκος έκανε λόγο (μιλώντας από το δημοτικό ραδιόφωνο «Κανάλι 1 - 90,4 FM») για «άθροισμα αποτυχημένων», για «κακέκτυπο Μπερλουσκονισμού για τον Πειραιά».

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

ΔΗΜΑΡ / Δήμος Πειραιά : Το ξανασκέφτονται στο παρά πέντε!

dimarxeio peiraia


Με μια έκτακτη – όσο και αιφνιδιαστική – συνέλευση την Τετάρτη το βράδυ προσπαθεί η τοπική οργάνωση της ΔΗΜΑΡ Πειραιά και η βουλευτής Μ.Ρεπούση να βρουν λύση στο αδιέξοδο που δημιούργησαν την προηγούμενη εβδομάδα με την απόφασή τους να αρχίσουν διερευνητικές συναντήσεις με τον Θ. Δρίτσα για στήριξη του συνδυασμού του. 

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 4

Έλλειμμα Αντιπεριφερειαρχών !

peiraias airphoto• Η Δούρου δεν έχει ανακοινώσει ονόματα, ο Σγουρός «ψάχνεται» για Πειραιά
• Σίγουρος ο Κατσικάρης, αλλά δεν ξέρει που θα πάει…

Ίσως μια από τις πιο χαρακτηριστικές όψεις της κρίσης αντιπροσώπευσης αλλά και ταυτότητας (τελικά δηλαδή του κύρους του ίδιου του θεσμού) στις αχανείς Περιφέρειες της χώρας και ιδίως στην μεγαλύτερη που είναι της Αττικής,

περισσότερα...
 

Παραλιακά...

varvitsiotis square


Τη Ρεπούση που τη βρήκε;

Περισσότερα...
 

lazarou lefteris

Επιστροφή στο λιμάνι…

Περισσότερα...
 

portnet kamera_stis_kalpes


mihaloliakos square_3
 dritsas thodoris_squarevourakis iosif_square kalogerogiannis square_4

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

peiraiotika

Διαφήμιση