setel photo_Portnet1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 748 

Τραμ : Ένα έργο πολιτισμού στον Πειραιά

tram peiraia

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις υποσχέθηκε η COSCO

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail


Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε
Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας Cp. Wei Jafu, υποσχόμενος επενδύσεις, ανάπτυξη, αλλά και νέες θέσεις εργασίας και εμφανιζόμενος να επενδύει στην εργασιακή ειρήνη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε χαρακτήρα «προγραμματικών δηλώσεων», ο πρόεδρος της COSCO έκανε λόγο για επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ για την δημιουργία δύο σύγχρονων προβλητών, που θα μπορούν να εξυπηρετούν έξι containerships συνολικής δυναμικότητος 60.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, ο πρόεδρος του κινέζικου κολοσσού, ουσιαστικά επιβεβαίωσε παλιότερη αρθρογραφία του Portnet.gr, σχετικά με ένα project που θα αφορά μεταποίηση προϊόντων στην χώρα, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως κινέζικα προϊόντα θα διοχετεύονται στην Ε.Ε. ως ελληνικά, δηλαδή χωρίς δασμούς. Εξέλιξη που, αν και δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος υλοποίησής της, σηματοδοτεί την στρατηγική σημασία που φαίνεται να αποδίδει η COSCO στην επένδυσή της στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό εξηγεί άλλωστε και το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος ο κ. Wei Jafu σημείωσε, το λιμάνι του Πειραιά θα εξυπηρετεί πλοία και φορτία τριών ακόμη μεγάλων εταιρειών με τους οποίους συνεργάζεται στενά η COSCO. Ενώ αποκάλυψε πως ο Όμιλός του, μελετά και άλλες επενδύσεις στην χώρα σε επίπεδο Logistics και οδικών μεταφορών.

Ο Cp. Wei Jafu, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και παραπέμποντας στην πάγια πολιτική της COSCO, όπως είπε, να πλαισιώνεται μόνο η διοίκηση του λιμανιού από δυο – τρία στελέχη κινεζικής καταγωγής. Ενώ, όπως είπε, όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι θα είναι έλληνες. Εμφανίστηκε πάντως ανέτοιμος να προβλέψει τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν – υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στους 1000 – συναρτώντας τον με την κίνηση που θα υπάρξει στο λιμάνι.

Τέλος ασαφής εμφανίστηκε και σε ότι αφορά τους όρους, κατά τους οποίους θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, λέγοντας μεν ότι θα ακολουθηθεί η ελληνική νομοθεσία, αλλά προσθέτοντας και ότι θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης με τα συνδικάτα.
Διαφήμιση

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

Σύσκεψη Μ.Βαρβιτσιώτη - Uwe Beckmeyer

varvitsiotis beckmeyer

Συνάντηση με τον Γερμανό Υφυπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας και αρμόδιο για τα θέματα ναυτιλίας, Uwe Beckmeyer, πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και είχε ως επίκεντρο την εμβάθυνση στις ναυτιλιακές σχέσεις των δύο χωρών και την ανταλλαγή απόψεων σε βασικά θέματα της ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του διεθνούς ναυτιλιακού περιβάλλοντος.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

Ναι στο βελτιωμένο «Φιλικό Διακανονισμό»

olp limani_airphoto

• Από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. ενέκρινε το νέο αναθεωρημένο, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κείμενο Σχεδίου Β’ Τροποποίησης μέσω φιλικού διακανονισμού του έργου κατασκευής του δυτικού Προβλήτα ΙΙΙ κ.λ.π., επένδυσης 230.000.000 ευρώ, μετά από τεκμηριωμένη εισήγηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Γιώργου Ανωμερίτη, μειοψηφούντων των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Attachments:
Download this file (Εισήγηση Γ.Ανωμερίτη 24.11.2014.pdf)Εισήγηση Γ.Ανωμερίτη 24.11.2014[Εισήγηση Γ.Ανωμερίτη 24.11.2014]145 Kb
περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 3

ΟΛΘ : Αύξηση ρεκόρ στα λειτουργικά κέρδη

olth teloneio

Εντυπωσιακές είναι οι οικονομικές επιδόσεις της ΟΛΘ ΑΕ στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης, καθώς αυξήσεις πωλήσεων και κερδών καταγράφονται σε όλους τους λειτουργικούς τομείς του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. 
Συγκεκριμένα για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 ο κύκλος εργασιών της ΟΛΘ διαμορφώθηκε στα 41.051.994 ευρώ, αυξημένος κατά 9,30% έναντι 37.559.626 ευρώ του αντίστοιχου εννιαμήνου του 2013.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 4

Κλείνουν τα λιμάνια την Πέμπτη

kavoi 6

• Η ΟΜΥΛΕ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ

Στην πανεργατική απεργία της Πέμπτης συμμετέχει και η ΟΜΥΛΕ με αποτέλεσμα να κλείσουν τα λιμάνια της χώρας. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωση σημειώνει :
"Η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι ζούμε έναν παρατεταμένο εφιάλτη.

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

"Λογοδοσία" από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας

dhmosia dioikhsh_pantou


• Καινοτόμος εκδήλωση ενημέρωσης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των φορέων τους

Εκδήλωση λογοδοσίας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά πραγματοποιείται, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, ώρα 17:30, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, (Λουδοβίκου 1 - Πλατεία Οδησσού, 2ος όροφος), στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας σύγχρονης Δημόσιας Διοίκησης, διαφανούς και αποτελεσματικής, στην υπηρεσία του πολίτη.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

ΕΒΕΠ : Συγκρατημένη αισιοδοξία χαρακτηρίζει τον Προϋπολογισμό του 2015

EVEP
Στην εισηγητική Έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2015, που κατατέθηκε στη Βουλή δεν παρατηρούνται σημαντικές μεταβολές συγκριτικά με το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού του Οκτωβρίου. Ο νέος Προϋπολογισμός διέπεται από συγκρατημένη αισιοδοξία, που απορρέει από την «ορατή πλέον σταθεροποίηση των οικονομικών της χώρας, μετά από μακροχρόνια ύφεση της οικονομίας».

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

«Αμφίπολις: το ιστορικόν πλαίσιον»

amfipolis to_istorikon_plaision


Ο «Πειραϊκός Σύνδεσμος», το ιστορικό σωματείο του Πειραιά που ιδρύθηκε το 1894, και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Διόνυσος» διοργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, στις 18.30 με ομιλία του καθηγητού Αρχαίας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και Προέδρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» Εμμανουήλ Μικρογιαννάκη

με θέμα «Αμφίπολις: το ιστορικόν πλαίσιον»

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 4

Μια φορά κι έναν καιρό…

renata zaharoula_afissa
• Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στη Gallery Renata and Maths ‏

Η φωτογράφος Zaharoula Βοngard θα παρουσιάσει τα παραμυθένια έργα της στην έκθεση φωτογραφίας με τίτλο
«Μια φορά κι έναν καιρό…»

περισσότερα...
 

Παραλιακά...

kanali ena
Παράσιτα….

Περισσότερα...
 

manousakis kotsonis_cafe


Δυο δικηγόροι…

Περισσότερα...
 

Επιχειρηματικά Videos

katsaris hsw_square sampatakakis osra_square
 vatistas mixalaros_lymbousakis_unitag_

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

Διαφήμιση

renata maths_banner