setel photo_Portnet1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 763 

Τραμ : Ένα έργο πολιτισμού στον Πειραιά

tram peiraia

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις υποσχέθηκε η COSCO

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail


Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε
Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας Cp. Wei Jafu, υποσχόμενος επενδύσεις, ανάπτυξη, αλλά και νέες θέσεις εργασίας και εμφανιζόμενος να επενδύει στην εργασιακή ειρήνη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε χαρακτήρα «προγραμματικών δηλώσεων», ο πρόεδρος της COSCO έκανε λόγο για επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ για την δημιουργία δύο σύγχρονων προβλητών, που θα μπορούν να εξυπηρετούν έξι containerships συνολικής δυναμικότητος 60.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, ο πρόεδρος του κινέζικου κολοσσού, ουσιαστικά επιβεβαίωσε παλιότερη αρθρογραφία του Portnet.gr, σχετικά με ένα project που θα αφορά μεταποίηση προϊόντων στην χώρα, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως κινέζικα προϊόντα θα διοχετεύονται στην Ε.Ε. ως ελληνικά, δηλαδή χωρίς δασμούς. Εξέλιξη που, αν και δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος υλοποίησής της, σηματοδοτεί την στρατηγική σημασία που φαίνεται να αποδίδει η COSCO στην επένδυσή της στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό εξηγεί άλλωστε και το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος ο κ. Wei Jafu σημείωσε, το λιμάνι του Πειραιά θα εξυπηρετεί πλοία και φορτία τριών ακόμη μεγάλων εταιρειών με τους οποίους συνεργάζεται στενά η COSCO. Ενώ αποκάλυψε πως ο Όμιλός του, μελετά και άλλες επενδύσεις στην χώρα σε επίπεδο Logistics και οδικών μεταφορών.

Ο Cp. Wei Jafu, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και παραπέμποντας στην πάγια πολιτική της COSCO, όπως είπε, να πλαισιώνεται μόνο η διοίκηση του λιμανιού από δυο – τρία στελέχη κινεζικής καταγωγής. Ενώ, όπως είπε, όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι θα είναι έλληνες. Εμφανίστηκε πάντως ανέτοιμος να προβλέψει τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν – υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στους 1000 – συναρτώντας τον με την κίνηση που θα υπάρξει στο λιμάνι.

Τέλος ασαφής εμφανίστηκε και σε ότι αφορά τους όρους, κατά τους οποίους θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, λέγοντας μεν ότι θα ακολουθηθεί η ελληνική νομοθεσία, αλλά προσθέτοντας και ότι θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης με τα συνδικάτα.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

Ο διαγωνισμός για το «Καστράκι»…

arxaiologiko thematiko_mouseio_peiraia


• 59 συμμετοχές στον ΟΛΠ, ανοίγουν την Παρασκευή οι προτάσεις

Με τη συμμετοχή 59 γραφείων και εταιριών στον Ανοιχτό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό Προσχεδίων για το έργο “Ανασχεδιασμός του υπάρχοντος κτιρίου στο Καστράκι (Ηετιώνιες Πύλες), ανάπλαση της χερσαίας ζώνης σε πάρκο και υπόγειο χώρο στάθμευσης και μετατροπής του κτιρίου σε Αρχαιολογικό Θεματικό Μουσείο Πειραιά”, ξεκινάει την Παρασκευή 31.10.2014 τις εργασίες της η Κριτική Επιτροπή του έργου.

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

Διεθνές βραβείο στη Louis

Lloyds List_Awards_2• Για τo έργο καινοτομίας "Lynceus"

Η Louis Cruises με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι το έργο ‘Lynceus’ (το όνομα προέρχεται από την ελληνική μυθολογία και αντιστοιχεί στο βασιλιά Λυγκέα που συμμετείχε στην Αργοναυτική εκστρατεία), αναγνωρίστηκε από τα διεθνή βραβεία των Lloyd’s List ως μία εξαιρετικά καινοτόμα δράση. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που αναπτύχθηκε το 2014 από το Ναυτιλιακό Ινστιτούτο Ανατολικής Μεσογείου

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 3

Όλες οι μετεγγραφές δεκτές!

limeniko gynaikes
• Στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, με απόφαση Βαρβιτσιώτη

Στο σύνολό τους έγιναν δεκτά, με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τα αιτήματα μετεγγραφών που υπέβαλαν οι νεοεισαγόμενοι σπουδαστές στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού.
Όπως ανακοινώθηκε, με την απόφαση εγκρίνονται και τα 412 αιτήματα μετεγγραφής των νεοεισαγόμενων σπουδαστών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού,

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 4

Συστήματα Ασφαλείας στο ΕΛ.Ι.Ν.Τ.

ELINT logo

Στα πλαίσια του προγράμματος διαλέξεων του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας, ο κ. Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος, Διευθυντής ΟΛΠ/ Αναπληρωτής ΥΑΛΕ-ΥΑΛ, θ' αναπτύξει το θέμα: «Information Security Systems»

H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, ώρα 18:30, στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου (Σκουζέ 14, Πειραιάς)

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Έκθεση Χαρακτικής στο δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

xaraktikh
• Επίδειξη εκτυπώσεων - δωρεάν χαρακτικά έργα τέχνης

Η 4η Ετήσια Έκθεση Μαθητών του Ανοιχτού Εργαστηρίου Χαρακτικής Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη που λειτουργεί σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Εικαστικών τεχνών Ελλάδας θα φιλοξενηθεί στο Village Shopping and More (Θηβών 228 και Παρνασσού) από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στις 19.30.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

«Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» στο Δήμο Κορυδαλλού

proionta xoris_mesazontes


• Έναρξη την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, 9.00- 14.30

Με 20 διαφορετικά είδη ξεκινά από την ερχόμενη Κυριακή 2 Νοεμβρίου η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες από τον Δήμο Κορυδαλλού. Η δράση επαναλαμβάνεται για τέταρτη χρονιά και φιλοξενείται στο χώρο του δημοτικού πάρκιγκ, Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών.
Οι «Κυριακές χωρίς Μεσάζοντες» στον Κορυδαλλό, που θα διαρκέσουν ως τα τέλη Μαΐου 2015, συνεχίζουν να στηρίζουν τα ελληνικά προϊόντα αλλά και τους δημότες, οι οποίοι μπορούν να προμηθευτούν βασικά είδη διατροφής και υγιεινής απευθείας από τους παραγωγούς.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

Δρακόντεια μέτρα στον αγώνα Ολυμπιάδας- Προοδευτικής

ghpedo metra_asfaleias
Εξαιρετικά αυστηρά θα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η αστυνομία για τον αγώνα Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, στις 15.30
, στο γήπεδο Σιταποθηκών προκειμένου να περιφρουρηθεί η τάξη τόσο εντός όσο εκτός γηπέδου, αλλά και στους παρακείμενους δρόμους.

περισσότερα...
 

Θέμα

Επίσημη πρεμιέρα για νέα μοντέλα αυτοκινήτων φυσικού αερίου στην Ελλάδα

aeriokinisi car_fyla
Τα νέα μοντέλα φυσικού αερίου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι φίλοι του αυτοκινήτου στην φετινή έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ» , η οποία διοργανώνεται από τις 25/10/2014 έως τις 2/11/2014 στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας (Πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).

Μοντέλα φυσικού αερίου των γνωστότερων αυτοκινητοβιομηχανιών όπως είναι η VOLKSWAGEN, η AUDI, η BMW και η SKODA θα παρουσιαστούν στο ευρύ κοινό, το οποίο θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις αποδόσεις αλλά και το after sales service για κάθε μοντέλο.

περισσότερα...
 

Παραλιακά...

mageirou elena_square


Κυνηγώντας το όνειρο της…

Περισσότερα...

Επιχειρηματικά Videos

katsaris hsw_square sampatakakis osra_square
 vatistas mixalaros_lymbousakis_unitag_

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

Διαφήμιση