Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων

Εγγραφή στο Newsletter

Newsletter Subscribe
On-Line Visitors : 439 

Τραμ : Ένα έργο πολιτισμού στον Πειραιά

tram peiraia

Νέες θέσεις εργασίας και επενδύσεις υποσχέθηκε η COSCO

Προσοχή: ανοίγει σε νέο παράθυρο. ΕκτύπωσηE-mail


Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε
Ένα σχεδόν «ειδυλλιακό» τοπίο για το λιμάνι του Πειραιά, μετά την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ από την COSCO περιέγραψε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος της εταιρείας Cp. Wei Jafu, υποσχόμενος επενδύσεις, ανάπτυξη, αλλά και νέες θέσεις εργασίας και εμφανιζόμενος να επενδύει στην εργασιακή ειρήνη.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που είχε χαρακτήρα «προγραμματικών δηλώσεων», ο πρόεδρος της COSCO έκανε λόγο για επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ για την δημιουργία δύο σύγχρονων προβλητών, που θα μπορούν να εξυπηρετούν έξι containerships συνολικής δυναμικότητος 60.000 εμπορευματοκιβωτίων.

Επίσης, ο πρόεδρος του κινέζικου κολοσσού, ουσιαστικά επιβεβαίωσε παλιότερη αρθρογραφία του Portnet.gr, σχετικά με ένα project που θα αφορά μεταποίηση προϊόντων στην χώρα, κάτι που πρακτικά θα σημαίνει πως κινέζικα προϊόντα θα διοχετεύονται στην Ε.Ε. ως ελληνικά, δηλαδή χωρίς δασμούς. Εξέλιξη που, αν και δεν διευκρινίστηκε ο χρόνος υλοποίησής της, σηματοδοτεί την στρατηγική σημασία που φαίνεται να αποδίδει η COSCO στην επένδυσή της στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτό εξηγεί άλλωστε και το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος ο κ. Wei Jafu σημείωσε, το λιμάνι του Πειραιά θα εξυπηρετεί πλοία και φορτία τριών ακόμη μεγάλων εταιρειών με τους οποίους συνεργάζεται στενά η COSCO. Ενώ αποκάλυψε πως ο Όμιλός του, μελετά και άλλες επενδύσεις στην χώρα σε επίπεδο Logistics και οδικών μεταφορών.

Ο Cp. Wei Jafu, εμφανίστηκε καθησυχαστικός προς τους εργαζόμενους του ΟΛΠ, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και παραπέμποντας στην πάγια πολιτική της COSCO, όπως είπε, να πλαισιώνεται μόνο η διοίκηση του λιμανιού από δυο – τρία στελέχη κινεζικής καταγωγής. Ενώ, όπως είπε, όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι θα είναι έλληνες. Εμφανίστηκε πάντως ανέτοιμος να προβλέψει τον αριθμό των νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν – υπολογίζεται ότι θα είναι γύρω στους 1000 – συναρτώντας τον με την κίνηση που θα υπάρξει στο λιμάνι.

Τέλος ασαφής εμφανίστηκε και σε ότι αφορά τους όρους, κατά τους οποίους θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, λέγοντας μεν ότι θα ακολουθηθεί η ελληνική νομοθεσία, αλλά προσθέτοντας και ότι θα γίνει προσπάθεια συνεννόησης με τα συνδικάτα.

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 1

«Άγονη γραμμή» η Θεσσαλονίκη για την ακτοπλοΐα

thessalokiki limani

Με ανακοίνωσή του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την ανεπαρκή ακτοπλοϊκή σύνδεση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης με τα λιμάνια των νησιών, ακόμα και του Βόρειου Αιγαίου καθώς και την έλλειψη ανταπόκρισης των αρμόδιων φορέων
στο θέμα αυτό.
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 2

The Island Inside You

ANEKORAMA 2014

• Στο νέο ΑNEKORAMA για το καλοκαίρι του 2014

Πιστό στο καλοκαιρινό του ραντεβού με τους επιβάτες της ΑΝΕΚ LINES, το εταιρικό περιοδικό

περισσότερα...
 

ΝΑΥΤΙΛΙΑ - 3

Τελευταίο λιμάνι για το Costa Concordia

costa concordia_last_trip
Χρειάστηκαν συνολικά οκτώ ρυμουλκά για να σύρουν, μαζί με τις υπερκατασκευές που του εξασφάλιζαν στοιχειώδη πλευστότητα, το κατεστραμμένο κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, μέχρι το λιμάνι της Γένοβα όπου και «κατέπλευσε» την Κυριακή το πρωί.
Πρόκειται για το «τελευταίο λιμάνι» του κρουαζιερόπλοιου το οποίο ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στο νησί Τζίλιο το οποίο και θα οδηγηθεί προς διάλυση.

περισσότερα...
 

Σαρωνικός

Ένας στους τρεις οδηγούσε παράνομα!

troxaia prostima


• «Βροχή» τα πρόστιμα στην Αίγινα

«Καταιγίδα» από πρόστιμα για τροχαίες παραβάσεις έπεσε το Σάββατο στην Αίγινα. Οπως ανακοινώθηκε από την Τροχαία Αττικής η Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής βεβαίωσε 79 παραβάσεις «για μη χρήση προστατευτικού κράνους» και σειρά άλλων για άλλες παραβάσεις του ΚΟΚ. ( μη χρήση ζώνης ασφαλείας» , «στέρηση ασφαλιστικής κάλυψης οχήματος» κ.α).

περισσότερα...
 

Διαφήμιση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 1

Ιωακειμίδης με Μπουτάρη, Καμίνη: Τα κόμματα μακριά από την αυτοδιοίκηση

ioakeimidis 3

Με ένα κείμενο-διακήρυξη με την οποία ζητούν να κρατηθούν τα κόμματα μακριά από την τοπική αυτοδιοίκηση παρεμβαίνουν οκτώ δήμαρχοι της χώρας στο δημόσιο διάλογο εν όψει διαδικασιών εκλογής οργάνων (ΚΕΔΕ).

Οι δήμαρχοι που υπογράφουν το κείμενο, Αθηναίων / Γιώργος Καμίνης, Αχαρνών/Γιάνης Κασσάβος, Ηρακλείο/Βασίλης Λαμπρινός, Θεσσαλονίκης/Γιάννης Μπουτάρης, Ιωαννίνων/Θωμάς Μπέκας, Λαμίας/Νίκος Σταυρογιάνης, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη/Γιώργος Ιωακειμίδης και Χανίων/Τάσος Βαμβούκας 
έχουν αναφορές σε ολόκληρο σχεδόν το πολιτικό φάσμα.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 2

ΒΕΠ : Επιβράβευση συνεπών επιχειρηματιών

viotehniko epimelitirio_peiraia


Την ανάδειξη και επιβράβευση των επιχειρήσεων, που μέσα στην επτάχρονη κρίση, κατόρθωσαν να επιβιώσουν και με θυσίες ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, όσο παράλογες και αν είναι, χρηματοδοτώντας το κράτος και συμβάλλοντας στις προσπάθειες ανάκαμψης της οικονομίας και τη στήριξη των διαδικασιών για μακροχρόνια ανάπτυξη ζητάει με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών και τον Υπουργό κ. Γκίκα Χαρδούβελη ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 3

Μ.Γιαννακάκη : Επίσκεψη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Δραπετσώνας

giannakaki gynaikes_drapetsona
Η βουλευτής Β΄ Πειραιά της ΔΗΜΑΡ, Γενική Εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, Μαρία Γιαννακάκη, επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Δραπετσώνας - Κερατσινίου, με την ιδιότητα της εκπροσώπου της Ελλάδας στο Δίκτυο Ευρωπαίων Βουλευτών κατά της Βίας στις Γυναίκες και της Ενδοοικογενειακής Βίας.
Οι εργαζόμενες στο κέντρο ενημέρωσαν τη βουλευτή για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του έργου τους και την πορεία του προγράμματος,

περισσότερα...
 

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - 4

“Η ζωή μπροστά σου” στο Βεάκειο

h zoh_mprosta_sou

 

Tο έργο του Ρομάν Γκαρί (Romain Gary), “Η ζωή μπροστά σου” σε σκηνοθεσία Άννας Βαγενά, με την ίδια στον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα ανέβει στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά σε μια μοναδική παράσταση την Τρίτη 29 Ιουλίου, στις 9.15 μ.μ.

Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού Άραβα, που εγκαταλείπεται από όλους, εκτός από μια Εβραία πόρνη, στην οποία τον παρατάνε οι δικοί του, όπως πετάμε ένα νεογέννητο στα σκουπίδια. Αυτή αναλαμβάνει να τον μεγαλώσει και ο μικρός της αφοσιώνεται.
Αυτά τα δύο μοναχικά πλάσματα, η γριά Εβραία και ο μικρός Άραβας δένονται με μια υπέροχη σχέση αγάπης και αφοσίωσης.

περισσότερα...
 

Κάντε Like και Κερδίστε!

Παραλιακά...

karidis square

Αισιόδοξος

Περισσότερα...
 

karis kostasΈφυγε ο Κώστας Κάρης

Περισσότερα...
 

to-potami

Το Ποτάμι στα «Βοτσαλάκια»

Περισσότερα...
 

Επιχειρηματικά Videos

katsaris hsw_square sampatakakis osra_square
 vatistas mixalaros_lymbousakis_unitag_

Διαφήμιση

sirene_2

cotommatae_mini

peiraiotika

Διαφήμιση