Θρίλερ στο Eurogroup…

 
Με μοναδικό ίσως θετικό στοιχείο ότι δεν θα γίνει Σύνοδος των «28», αλλά των 19 χωρών της Ευρωζώνης στη μία τη νύχτα ώρα Ελλάδος έγινε γνωστό ότι η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 12 το μεσημέρι στη μία τη νύχτα ώρα Ελλάδος. 
«Είχαμε μια βαθιά συζήτηση για την Ελλάδα,  για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης. Συζητήσαμε και μελετήσαμε τα οικονομικά ζητήματα δεν ολοκληρώσαμε τη συζήτηση θα συνεχίζουμε ξανά τη συζήτηση την Κυριακή στις 11 (σ.σ. 12 ώρα Ελλάδος).», ήταν η σύντομη δήλωση που έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ εξερχόμενος του κτιρίου όπου έγινε η συνεδρίαση. Μάλιστα ανέφερε πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα, αλλά η δουλειά συνεχίζεται.
Ετσι λοιπόν το πρόγραμμα των συνεδιάσεων της Κυριακής διαμορφώνεται ως εξής: 
•Eurogroup στις 12 το μεσημέρι 
•Σύνοδος Κορυφής την ηγετών της Ευρωζώνης στις 5 το απόγευμα 
•Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις στις 7 το απόγευμα
02:10 O δημοσιογράφος των Financial Τimes Ντούνκαν Ρόμπινσον αναφέρει ότι το Εurogroup απέχει από μια συμφωνία. 
«Παρά τη γενικότερη αισιοδοξία, οι αξιωματούχοι και των δύο στρατοπέδων είναι απογοητευμένοι. ''Οχι και πολύ κοντά σε συμφωνία'' είναι η σύνοψη του σημερινού Eurogroup», ανέφερε η Ρόμπινσον. 
02:09 «Δεν ήταν όλοι τους τόσο αισιόδοξοι. Ενας αξιωματούχος της ΕΕ χαρακτήρισε τη συνάντηση ''βαθιά απογοητευτική''», σημειώνουν στο άρθρο τους οι FTγια το τελευταίο Eurogroup. 
Τι δήλωσαν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης εξερχόμενοι
01:51 Ο ΥΠΟΙΚ Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος τόνισε κατά την αποχώρησή του ότι θα υπάρξει προσπάθεια μέχρι τέλους για να βρεθεί λύση. «Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα τα πράγματα αλλά θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
01:40 Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ Μισέλ Σαπέν ερωτήθη κατά την έξοδό του αν είναι αισιόδοξος και απάντησε... «Πάντα!» 
01:32 Ο Ιρλανδός ΥΠΟΙΚ Μάικλ Νούναν αποχώρησε χωρίς δηλώσεις 
01:31 Ο Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ αποχώρησε χωρίς δηλώσεις. Μπήκε κατευθείαν στο αυτοκίνητό του. 
01:31 Αποχώρησε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος χωρίς να κάνει δηλώσεις.
 
 
 

eep logo