Επιτέλους !

Μετά από 17 ώρες σκληρών διαπραγματεύσεων και έξι μήνες « μπρος - πίσω», επιτέλους επιτεύχθηκε συμφωνία που κρατά την χώρα στην Ευρώπη! Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι ναι μεν δεν ήταν η συμφωνία που εξ αρχής ήθελε η χώρα, υπογράμμισε ότι  ουσιαστικά επιτεύχθηκε το μείζον, η παραμονή της χώρας σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, επιστρέφει από τη Βελγική κυβέρνηση, με τον «αέρα» του νικητή. Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων δήλωσε : Δώσαμε μια σκληρή μαχη 6 μήνες τώρα και μέχρι τέλους παλέψαμε για να διεκδικήσουμε μια συμφωνία για να σταθεί η χώρα στα πόδια της. Πήραμε την ευθύνη της απόφασης για να αποτρέψουμε τις πιο ακραίες απόψεις.
Η συμφωνία είναι δύσκολη αλλά αποτρέψαμε τη μεταφορά του Ταμείου στο εξωτερικό, το σχέδιο της ασφυξίας και την καταρρευση των τραπεζών, σχέδιο που είχε σχεδιαστεί στην εντελεια και είχε αρχίσει να υλοποιείται.
Πετύχαμε την αναδιάρθωση του χρέους και χρηματοδότηση γέφυρα
Εχουμε αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη πίσω μας για την αναγκαία αλλαγή της Ευρώπης».
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από την πλευρά τους υπογράμμιζαν ότι επιτεύχθηκε ένας ακόμη ευρωπαϊκός συμβιβασμός.   
Πλέον τις επόμενες δύο ημέρες η κυβέρνηση αναμένεται να νομοθετήσει τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία, ενώ το ενδιαφέρον μετατοπίζεται  στις εσωκομματικές εξελίξεις του ΣΥΡΙΖΑ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο κάθε πολιτικής εξέλιξης - από ανασχηματισμό έως ακόμη και εθνικές εκλογές..

 

eep logo