ΟΜΥΛΕ: «Νεκρός» ο διαγωνισμός του ΟΛΠ

olp ktirio dioikhsis

Ως πολιτικά και νομικά «νεκρό» χαρακτήρισαν τον διαγωνισμό για την πώληση του ΟΛΠ οι Πρόεδροι της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών Γ.Γεωργακόπουλος και Ν.Γεωργίου σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησαν την Τετάρτη το μεσημέρι.

Οι δύο Πρόεδροι απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Portnet υποστήριξαν ουσιαστικά ότι η επιλογή να πουληθούν μετοχές του ΟΛΠ αντί να παραχωρηθούν λειτουργίες, αποφασίστηκε κατ΄ εντολήν των Κινέζων για λογαριασμό της Cosco. Ζήτησαν δε να δοθούν στη δημοσιότητα τα Πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ τα τέλη του 2013 – αρχές του 2014, όταν αποφασίστηκε να μην υιοθετηθούν εναλλακτικά σενάρια («Ποσειδών» και «Νηρηίδες») που προέβλεπαν τη συμμετοχή ιδιωτών στην ανάπτυξη των λιμανιών της χώρας μέσω παραχωρήσεων.
Οι κ. Γεωργακόπουλος και Γεωργίου έκαναν λόγο για νομικές ευθύνες που θα έχουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία θα υπογράψουν την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ.
Προεξόφλησαν ότι ο πλειοδότης θα είναι η Cosco, περιέγραψαν την «κωλοτούμπα» των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξαν ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται κατά της πώλησης και υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών, του ΟΛΠ, αλλά και του ΟΛΘ, «ακόμη και αν αυτή γίνει τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά», όπως είπαν χαρακτηριστικά.
Ζήτησαν δε να σταματήσει έστω και τώρα η διαδικασία πώλησης και ν αρχίσει ένας ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρεθεί ένας κοινά αποδεκτός τρόπος ανάπτυξης του λιμενικού συστήματος της χώρας.

eep logo