Χωρίς σχέδιο;

mpotiliarisma

Η είδηση είναι σχετικά γνωστή: Οπαδοί της ΑΕΚ αδιαφόρησαν για την απαγόρευση της Αστυνομίας για μη μετακίνηση φιλάθλων εν όψει του τελικού στο μπάσκετ με τον Ολυμπιακό που γίνεται το απόγευμα του Σαββάτου στο Ηράκλειο Κρήτης και μπήκαν στο «Κνωσσός Palace» που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 9 το βράδυ της Παρασκευής.
Η Αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση για να τους βγάλει από το πλοίο, με αποτέλεσμα από τις επτάμιση η ώρα, στο λιμάνι από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τον Άγιο Διονύσιο να επικρατεί ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα. Επιπλέον δε όσοι επιβάτες έφταναν πεζοί για να ταξιδέψουν, υποχρεώθηκαν να μείνουν για περισσότερο από μια ώρα στον προβλήτα και στο αγιάζι.
Η πρόσβαση στο λιμάνι μπορεί να γίνει από δυο, το πολύ τρεις οδικούς άξονες. Πειραιώς, Θηβών και παραλιακή. Άντε να προσθέσει κανείς και τέταρτο άξονα, μέσω της παραλιακής από το Κερατσίνι. Τόσο δύσκολο ήταν να αποκλειστούν αυτοί οι άξονες έξω από την πόλη και μακριά από το λιμάνι, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία πολιτών και ταξιδιωτών;
Η ενδεχόμενη επίκληση άγνοιας από την πλευρά των αστυνομικών αρχών επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη θέση τους, καθώς, εκτός από την έλλειψη σχεδιασμού, προδίδει και έλλειμμα πληροφόρησης.

eep logo