Ισχυρές παρουσίες στηρίζουν την υποψηφιότητα Μαρκόπουλου στη Β΄Πειραιά

markopoulos dimitris 2

Πλήθος πρώην πολιτευτών της ΝΔ στη Β' Πειραιά όπως οι υποψήφιοι βουλευτές Δημήτρης Τόγκας (Στρατηγός ε.α.) και Χριστόφορος Δρακάτος (Ναύαρχος ε.α.) ή η δημοσιογράφος Ελένη Κριτσηδήμα από το Πέραμα, αλλά και μεγάλη ομάδα αυτοδιοικητικών στελεχών από όλους τους Δήμους της περιοχής έδωσαν το παρόν στην πρώτη οργανωτικού χαρακτήρα συζήτηση που ο γνωστός δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρκόπουλος πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης. Συγκεκριμένα, το σχήμα Συμφωνία Πολιτών για τη Β’ Πειραιά που ο Δημήτρης Μαρκόπουλος ίδρυσε παρέα με ομάδα πολιτών της περιφέρειας συγκεντρώθηκε στα νέα γραφεία της πρωτοβουλίας στη Νίκαια.

markopoulos 230518 1

Μεταξύ των όσων στηρίζουν τη Συμφωνία Πολιτών είναι ο επί τρεις φορές υποψήφιος της ΝΔ Δήμαρχος Κορυδαλλού Κώστας Νικητόπουλος, ο τέως Δήμαρχος Περάματος Παντελής Ζουμπούλης, οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι Κερατσινίου με τη ΝΔ Γιάννης Τζιώτης, Κώστας Μαυρογιαννόπουλος, Ελένη Διασάκου, Μαρία Μαϊλλη, Τρύφων Σταυρίδης, η τέως αντιδήμαρχος Περάματος Ντίνα Ελευθεράκη και ο τέως πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Περάματος Θοδωρής Γραμματικόπουλος, τα γνωστά στελέχη της ΝΔ Ρούλα Κουλούρη, Λίλη Λισμάνη, Βασίλης Ζαρταλούδης, Νίκος Χελιώτης, Αλέξανδρος Κριτσίκης, Ανδρέας Ψυχογιός, Βάλλης Γιώργος, ο πρώην ιδιαίτερος του Κώστα Αρβανιτόπουλου Γιώργος Ρηγόπουλος, η γνωστή συνδικαλίστρια της ΔΑΚΕ εφοριακών Σούλα Λεουτσάκου, ο νομικός της Ένωσης Μικρασιατών Σταύρος Μελιδώνης κ.ά.

Τον γενικό συντονισμό της πρώτης συνάντησης είχε η τέως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β' Πειραιά, πρώην Δημοτική Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Συμφωνίας Πολιτών κυρία Τζένη Γεωργαντζέλη, η οποία παρενέβη μιλώντας για τα προβλήματα της περιοχής.



markopoulos 230518 2

Επίσης παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι της ΝΔ από την Α’ Πειραιά Νίκος Ζαχαρόπουλος και Μπάμπης Ρέππας από την Α’ Πειραιά, οι οποίοι συνδέονται με τον Δημήτρη Μαρκόπουλο εκτός από την κομματική και με συγγενική σχέση.

Σημαντική επίσης είναι η στήριξη της ΔΑΚΕ οδηγών λεωφορείων υπό τους κ.κ. Κυριάκο Κωστάκο και Δημήτρη Γαλανό και της ΔΑΚΕ του νοσοκομείου Μεταξά Νατάσα Χαραλάμπους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Συμφωνία Πολιτών για τη Β’ Πειραιά ήδη οργανώνει δράσεις για όλη την περιοχή και ειδικότερα για τη Σαλαμίνα και το Κερατσίνι μέσα στο επόμενο διάστημα ενώ ήδη ο Δημήτρης Μαρκόπουλος έχει κάνει επαφές με την Δήμαρχο Σαλαμίνος Ισιδώρα Νάνου, τον αυτοδιοικητικό κόσμο της ΝΔ στην περιφέρεια κ.ά.