«Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο»

dhmotiko theatro esoteriko

Eαρινό Φεστιβάλ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Με ελεύθερη είσοδο

 

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Πρόκειται για ένα τρίμηνο εαρινό Φεστιβάλ (Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο πραγματοποιείται πρώτη χρονιά στον Πειραιά, με στόχο να καθιερωθεί ως μια σημαντική πολιτιστική δράση στην πόλη μας.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού θεατρικού κειμένου και η γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με τη θεατρική πράξη.
Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 11 Μαρτίου που ξεκίνησε το Φεστιβάλ έως σήμερα, έχουν συμμετάσχει περισσότερα από 2.000 άτομα, μαθητές και ενήλικες.
Μέσα από μια δίωρη διαδρομή-ξενάγηση στους χώρους του θεάτρου, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τις τεχνικές ανάγκες μιας παράστασης και παρακολουθούν την πρόβα και τον τρόπο που ο σκηνοθέτης, οι συνεργάτες του και οι ηθοποιοί εργάζονται πάνω στο κείμενο.

Το έτος 2018 θα παρουσιαστούν τα έργα «Η αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το «Ενυδρείο» του Κώστα Μουρσελά και η «Πείνα» του Χαράλαμπου Γιάννου. Επιπλέον, θα παρουσιαστούν και 6 αναλόγια τον Μάιο στη διάρκεια ενός διημέρου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ διοργανώνονται παράλληλες δράσεις με την ίδια θεματολογία, οι οποίες είναι δωρεάν και ανοιχτές στο κοινό. Μετά την ολοκλήρωση των προβών θα παρουσιάζονται οι παραστάσεις με δωρεάν εισιτήριο για το κοινό. Το φεστιβάλ θα κλείσει με μια μεγάλη εκδήλωση και στρογγυλά τραπέζια.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, σε δήλωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως επιθυμεί να καθιερωθεί το Φεστιβάλ ως ένας θεσμός καλλιτεχνικής δημιουργίας στην πόλη του Πειραιά. «Στόχος μας είναι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το στολίδι της πόλης μας, να είναι ένα θέατρο ανοιχτό στην κοινωνία», επεσήμανε η κα Αντωνάκου, υπογραμμίζοντας: «Χαιρόμαστε που δίνουμε τη δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει το Δημοτικό Θέατρο και να συμμετάσχει δωρεάν σε πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Θέλουμε ο Πειραιάς να πρωταγωνιστεί στα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και της χώρας». Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. ευχαρίστησε επίσης την Περιφέρεια Αττικής, την Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργο Γαβρίλη για την αγαστή συνεργασία.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει έως την Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018.

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα με θέμα: Δημιουργία και καθιέρωση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά του Φεστιβάλ «Η δυναμική του Ελληνικού Λόγου στο Θέατρο», είναι τριετές (2018-2020) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού προγράμματος «Αττική» (2014 – 2020) το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Πληροφορίες συμμετοχής: www.dithepi.gr τηλ. επικ. 210-4143356-357.

eep logo