3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολιού

1 violistis

Υποτροφία Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ -Γιώργου Κάρτερ από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Σε συνέχεια της προκήρυξης του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού, το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 10:00, στην αίθουσα Golden room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, θα πραγματοποιηθεί ο Διαγωνισμός για τη χορήγηση υποτροφίας για ανώτατες σπουδές βιολιού σε Μουσικό Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό (για την απόκτηση Bachelor ή Master). Οι υποψήφιοι θα δοκιμαστούν σε προκαθορισμένο ρεπερτόριο, καθώς και έργα ελεύθερης επιλογής, ενώπιων της αρμόδιας Κριτικής Επιτροπής.

Πρόκειται για την υποτροφία Ισμήνης Χρυσοχόου Κάρτερ - Γιώργου Κάρτερ. Ο Διαγωνισμός, ο οποίος τίθεται υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της διακεκριμένης βιολονίστριας και Καθηγήτριας του Ωδείου Αθηνών, στη μνήμη του συζύγου της Γιώργου Κάρτερ, διακεκριμένου συγγραφέα, δημοσιογράφου και διευθυντή της ΕΡΤ.

Το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η τελετή απονομής της Υποτροφίας. Θα ακολουθήσει συναυλία των διακριθέντων.

Η τελετή απονομής και η συναυλία είναι ανοιχτές στο κοινό.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού:

1. Δημήτρης Αγραφιώτης
Διευθυντής Ορχήστρας

2. Παντελής Δεσποτίδης
Βιολονίστας, τ. Κοντσερτίνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τ. Καθηγητής βιολιού στο Ωδείο Αθηνών και στο Αττικό Ωδείο Αθηνών

3. Νίνα Πατρικίδου
Βιολονίστα, Κονσερτίνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Καθηγήτρια Βιολιού

4. Γιάννης Τζουμάνης
Βιολονίστας, Κοντσερτίνο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τ. Καθηγητής βιολιού του Ωδείου Αθηνών

5. Ισμήνη Χρυσοχόου-Κάρτερ
Σολίστ Βιολιού, τ. Καθηγήτρια βιολιού και βιόλας του Ωδείου Αθηνών και του «Πειραϊκού Συνδέσμου»

eep logo