2ο Φεστιβάλ Κιθάρας στο Δημοτικό Θέατρο Αγ.Ι.Ρέντη

1 4572

Το «2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής» διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και το Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών στις 26 και 27 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλης» (Μπιχάκη 8) υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ηλία Διαμαντάκη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων ο νεαρός νικητής του περσινού διαγωνισμού των Σολίστ του Φεστιβάλ, Γιώργος Δεληγιώργης, ο διακεκριμένος Έλληνας συνθέτης, κιθαριστής και παιδαγωγός Γιώργος Παπαδόπουλος, με το συγκρότημα του τους "Ονειρόδρομους", η Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας, Σολίστ το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical-BMG, Stelios - Vassilis (Στελ. Γκόλγκαρης & Βασ. Μαστοράκης), ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Μπλόκου Κοκκινιάς, Αντώνης Μυτακίδης και οι νεαροί πολυβραβευμένοι σολίστ Γιώργος Γκόλγκαρης και Γιάννης Μποκέας.

Το Φεστιβάλ, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, είναι αφιερωμένο στην μνήμη του σπουδαίου κιθαριστή και επιστήμονα Κώστα Κρανίδη, που πρόσφατα "έφυγε" από την ζωή, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Ο Κώστας, μέχρι και τις τελευταίες του ώρες, δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται ενεργά με την κλασική κιθάρα, αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νέους κιθαριστές. Τελευταία επίσημη εμφάνιση του, ήταν στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου 2016, όπου έπαιξε σχεδόν υποβασταζόμενος σε αναπηρικό αμαξίδιο για τρεις ολόκληρες ώρες, στην συναυλία με τις "100 Κιθάρες", υπό την Διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ»
Μπιχάκη 8( Δημαρχείο Αγ.Ι. Ρέντης)
Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη

eep logo