Με κλωστές και με νήματα προσεγγίζοντας το έργο της Εοζέν Αγκοπιάν

1 eozen agkopian

Στο πλαίσιο των Κυριακάτικων δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη τα παιδιά με κλωστές και με νήματα θα προσεγγίσουν το έργο της Εοζέν Αγκοπιάν την Κυριακή 2 Απριλίου στις 11 το πρωί.

Με αφορμή το έργο της καλλιτέχνιδας που βρίσκεται στη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πολυδιάστατη εικαστική της δημιουργία, να εστιάσουν στην κλωστή σαν εκφραστικό μέσο και να επιχειρήσουν τη δική τους κλώστινη παρέμβαση στη ζωγραφιά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα που διοργανώνει η Δημοτική Πινακοθήκη κινούνται σε δύο κατευθύνσεις. Από τη μια, στοχεύουν στην εξοικείωση των παιδιών με τις εικαστικές τέχνες έχοντας ως άξονα την ιστορία της τέχνης και, από την άλλη, με ερέθισμα το έργο τέχνης και άξονα τη μουσειακή αγωγή επεξεργάζονται ποικίλες όψεις του πολιτισμού. Είναι βιωματικού χαρακτήρα και βασίζονται στη συμμετοχική διαδικασία, το διάλογο και τη μετάδοση του γνωστικού περιεχομένου μέσω ομαδικών δραστηριοτήτων δημιουργικής ψυχαγωγίας και έμπνευσης. Συνοδεύονται από εικαστικό εργαστήριο διάρκειας 30΄-45΄.

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Διάρκεια: 11.00-12.30
Για παιδιά 6 έως 12 ετών

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι. ΡΕΝΤΗ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑΣ»
Ραιδεστού 32 & Π. Τσαλδάρη
Για τη συμμετοχή στα προγράμματα είναι απαραίτητη η προεγγραφή.
Τηλ.: 210 4913588
e-mail: pinakothiki.nikaia.rentis@gmail.com
Ηλεκτρονική φόρμα: http://nikaiarentislib.blogspot.gr/

 

 

eep logo