Εγκαίνια του 25ου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο πάρκο Δηλαβέρη

1 25 vrefonhpiakos

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εγκαινίασε την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου τον 25ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας που βρίσκεται στο πάρκο Δηλαβέρη (Θηβών 1-3), καθώς και τη νέα παιδική χαρά στον περιβάλλοντα χώρο.

Τον αγιασμό των εγκαινίων του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο 25ος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται σε λειτουργία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 100 βρέφη και νήπια.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός, φιλοξενείται στην παλαιά οικία του Δηλαβέρη, έχει όλες τις προϋποθέσεις υψηλής αισθητικής, λειτουργικότητας και ασφάλειας και ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες με βάση τα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής.

Η αποκατάσταση και ανακατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων έγινε με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ανέφερε:
«Κύριε Δήμαρχε, κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, κυρίες και κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε τέως Βουλευτά, αγαπητοί γονείς, αγαπητά μας παιδιά, μέσα στην καταχνιά της ζωής μας υπάρχει ένα χαμόγελο, το χαμόγελο του Θεού. Και ξέρετε που το βλέπουμε αυτό; Στα παιδιά μας, στις ορθρινές δροσοσταλίδες της ζωής, σε αυτά τα πρόσωπα ένεκεν των οποίων ο Θεός μας καθιστά συνδημιουργούς στο έργο της κοινωνίας των προσώπων. Γινόμεθα συμμέτοχοι με τον Θεό στη ζωή και στο θαύμα της υπάρξεως.

Θέλω λοιπόν να εκφράσω τη βαθιά μου χαρά κύριε Δήμαρχε γι αυτό το νέο και ωραίο έργο που σ’ έναν ιστορικό τόπο, σε έναν τόπο που υπενθυμίζει τη φιλογένεια των ωραίων εκείνων Ελλήνων, τη φιλογένεια που σήμερα είναι είδος δυστυχώς εν ανεπαρκεία, θεμελιώνεται σήμερα με τις άοκνες προσπάθειες της Δημαρχίας σας και βέβαια με την οικονομική συμβολή της πολιτείας.

Συγχαίρω όλους γι αυτό το επίτευγμα, που σε λίγο χρόνο κατορθώθηκε και εύχομαι αυτός ο χώρος να είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τα πιο πολυσήμαντα πρόσωπα της ζωής μας, τα παιδιά μας, στα οποία χρωστούμε κάθε δύναμη και ικμάδα της υπάρξεώς μας, γιατί είναι το αύριο και της πατρίδος και της πίστεως και της υπάρξεώς μας. Συγχαρητήρια θερμά. Πάντα τέτοια έργα για να αναβαθμίζεται η ζωή μας για να ομορφαίνει η κοινωνία μας για να ενωνόμεθα όπως πρέπει πάντα σε έναν άνθρωπο, σε μια καρδιά και σε μια ψυχή.

Ειδικότερα θα ήθελα να συγχαρώ τις κυρίες και τους κυρίους που θα έχουν την ευθύνη λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού και να τους ευχηθώ κάθε ευλογία και δύναμη και να τους υπενθυμίσω, ότι κάθε πράξη και κάθε ενέργειά μας, που μέσα στον χωροχρόνο της καθημερινότητος επιτελούμε, ο Θεός καταγράφει εν βίβλω ζωής. Και κάθε πράξη μας έχει μια μεταφυσική αναγωγή. Γι αυτό λοιπόν να είναι βέβαιες και βέβαιοι ότι ο παραμικρός νυγμός τους για την αγάπη τους προς τα βρέφη προς τη κοινωνία μας προς τη πατρίδα μας, γιατί αυτά είναι η συνέχεια της υπάρξεως και του γένους μας, ο Θεός θα την ανταμείψει εν χώρα δικαίω.

Καλή δύναμη σε όλους, καλό έργο και εύχομαι ο Θεός να είναι πάντα βοηθός και να περισκέπει τα τόσο αγνά αυτά μέλη της κοινωνίας μας, που είναι η χρυσή και υπέροχη συνέχεια της ζωής μας, οι χρυσές δροσοσταλίδες της υπάρξεώς μας.
Και πάλι συγχαρητήρια και καλή δύναμη».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του, τόνισε:
«Είναι μια ευχάριστη ημέρα για την πόλη του Πειραιά. Εγκαινιάζουμε έναν νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, έναν Ευρωπαϊκό Βρεφονηπιακό Σταθμό, με κανόνες ασφαλείας για τα παιδιά και με τις κατάλληλες υποδομές. Σε μια δύσκολη περίοδο για την πόλη και τη χώρα, αξιοποιήσαμε τις δυνατότητες που δίνει το ΕΣΠΑ. Η προηγούμενη δημοτική αρχή ενέταξε το έργο και εμείς ολοκληρώσαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για τη φετινή χρονιά ο 25ος Βρεφονηπιακός Σταθμός. Σημασία στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει, η κάθε δημοτική αρχή να παράγει το έργο που της αναλογεί. Ποτέ δεν πρόκειται να επιδιώξω όλα τα εύσημα στη δημοτική αρχή, στην οποία είμαι επικεφαλής. Παραλάβαμε ένα έργο που είχε ενταχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και καταφέραμε να το επισπεύσουμε και να το ολοκληρώσουμε και αυτό είναι μια ευχάριστη στιγμή για όλους. Παράλληλα υπάρχει και η παιδική χαρά, έτσι ώστε να είναι ένας πλήρης ο Βρεφονηπιακός Σταθμός. Έχουμε το πάρκο Δηλαβέρη το οποίο φροντίζουμε, παρά τα προβλήματα, να είναι σε αρμονία με το νέο Βρεφονηπιακό σταθμό, να είναι σε καλή κατάσταση.

Δεν θα αναφερθώ στις προδιαγραφές του σταθμού, ούτε στην προσφορά της οικογένειας Δηλαβέρη, η οποία είναι γνωστή σε όλους τους Πειραιώτες. Θα πω ότι σε δύσκολους καιρούς, αν όλοι μαζί δουλεύουμε με συγκεκριμένο στόχο και όραμα, μπορούμε να έχουμε καλά αποτελέσματα και είναι μια απόδειξη γι΄ αυτό, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός. Εύχομαι να έχουμε και άλλες παρόμοιες στιγμές στα επόμενα χρόνια. Επαναλαμβάνω σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον για τη χώρα και την πόλη μας ειδικότερα.

Όπως είπε ο Σεβασμιώτατος, χρωστάμε τα πάντα στα παιδιά μας που είναι σήμερα εδώ. Η ανταμοιβή μας θα είναι το χαμόγελο των παιδιών. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να συντηρήσουμε τον σταθμό και να τον κρατήσουμε σε αυτό το επίπεδο που είναι σήμερα, έτσι ώστε να μην έχουμε φαινόμενα σχολικών κτιρίων ή Βρεφονηπιακών Σταθμών, τα οποία εγκαινιάσαμε και μετά από χρόνια είχαν μια εντελώς διαφορετική όψη ή λειτουργία. Αυτό είναι το στοίχημα από σήμερα και στο μέλλον, για τη νέα δημοτική αρχή. Να μπορέσει να παραμείνει το κτίριο λειτουργικό, άρτιο και άψογο, όπως είναι σήμερα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα Ζηλάκου και την κα Βασίλαινα. Πολλές θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών που ξέρω ότι για να αντιμετωπίσουν κτιριακά προβλήματα καθώς και προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη προσωπικού, ξεπερνούν τον εαυτό τους. Ευχαριστώ επίσης, όλους τους αντιδημάρχους και τις υπηρεσίες που συνέβαλλαν για να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Να ευχαριστήσω τους γονείς και ελπίζω να τον χαρούν μαζί με τα παιδιά τους.

Είναι ένας όμορφος χώρος. Εύχομαι μια παραγωγική χρονιά για τα παιδιά μας. Έχω κι εγώ παιδιά ηλικίας 5 και 2,5 ετών. Ζω τα προβλήματα και αντιλαμβάνομαι την ικανοποίηση των γονέων και των παιδιών όταν έχουν ασφαλείς χώρους με σωστές υπηρεσίες. Να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Είναι μια ημέρα γιορτής για τον Πειραιά. Εύχομαι, πιστεύω βάσιμα και είμαι αισιόδοξος, ότι θα έχουμε παρόμοιες καλές στιγμές για την πόλη μας».

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, είπε:
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που σήμερα εγκαινιάζουμε το Νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δηλαβέρη που οφείλει το όνομα του στην οικογένεια Δηλαβέρη η οποία πρωτοστατούσε στον τομέα της κεραμοποιίας από τα τέλη του 19ου αιώνα, επί δημαρχίας Μουτζόπουλου.

Παραδίδουμε σήμερα στους δημότες μας και στα παιδιά της πόλης του Πειραιά, που είναι και το αύριο του τόπου μας, τον 25ο Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου μας που είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τα παιδιά μας, για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017.
Αυτός ο Βρεφονηπιακός Σταθμός έρχεται να αποτελέσει ένα ακόμα σημαντικό στήριγμα για τις οικογένειες του Πειραιά και έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των γονέων της πόλης μας.

Ο νέος μας Βρεφονηπιακός Σταθμός ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα. Έχει κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και τους όρους ασφαλείας. Πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις έτσι ώστε να μπορούμε να υποδεχτούμε τα παιδιά του Πειραιά, σε ένα χώρο λειτουργικό και καλαίσθητο.

Στις μέρες μας όλοι αναγνωρίζουμε τη σπουδαιότητα της προσχολικής αγωγής για τα βρέφη και τα νήπια. Η προσχολική αγωγή παίζει καθοριστικό ρόλο στην μετέπειτα εξέλιξη του παιδιού. Η σωστή αγωγή δημιουργεί τις βάσεις για υγιή εξέλιξη σε όλους τομείς της ζωής και για την ομαλή ένταξη στο σχολικό περιβάλλον και εν συνεχεία στο κοινωνικό.

Εγκαινιάζουμε σήμερα τον 25ο Βρεφονηπιακό Σταθμό όπου θα φιλοξενήσει σε πλήρη εξέλιξη 100 παιδιά. Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Ιωάννη Μώραλη για το ενδιαφέρον και την αμέριστη στήριξή του, τον τέως Βουλευτή κ. Πέτρο Μαντούβαλο, τους συναδέλφους μου Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Κοινοτικούς Συμβούλους και τους αγαπημένους γονείς των παιδιών μας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Διοικητικό, Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας και τέλος τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους που παρευρίσκεστε σήμερα εδώ και μας τιμάτε με την παρουσία σας».

Η Διευθύντρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Ειρήνη Βασίλαινα, επεσήμανε:
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, κύριε Δήμαρχε, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, βρισκόμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε ένα πολύ σημαντικό έργο στη πόλη μας.

Η ίδρυση ενός Παιδικού Σταθμού, ενός χώρου διαμονής για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας αποτελεί προϋπόθεση για μια υγιή εξέλιξη και ομαλή ένταξη στο σχολικό περιβάλλον και γενικότερα στην ανάπτυξη του παιδιού. Ο νέος μας Βρεφονηπιακός Σταθμός ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα της παιδαγωγικής αλλά και στους τομείς της αισθητικής και της λειτουργικότητας, με αυτόνομες και σύγχρονες εξοπλισμένες αίθουσες φιλοξενίας. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, στοχεύει στην εξέλιξη του γνωστικού τομέα, στη καλλιέργεια του συναισθηματικού τους κόσμου και στην αγάπη για τη μάθηση.

Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση αυτού του έργου: Τον Δήμαρχό μας κύριο Γιάννη Μώραλη για το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του στις προσπάθειές μας, για τη δυναμική προσέγγισή του και ιδιαίτερη ευαισθησία του σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και τη ποιότητα των υπηρεσιών για τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.
Ιδιαίτερα την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου για το πολύτιμο έργο της και για τη συμβολή της στη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών. Ευχαριστώ το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού για την άψογη συμπεριφορά τους, τον επαγγελματισμό τους, τη συνεργασία τους και τη κατανόηση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να χαρούν να αγαπήσουν τον Σταθμό αυτόν και να γίνει ο προθάλαμός τους για να μπορέσουν να προοδεύσουν και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους και τις προσδοκίες των γονιών και των δασκάλων τους. Το γέλιο των παιδιών που θα παίζουν με ασφάλεια σε αυτόν τον σύγχρονο χώρο θα είναι για μας η μεγαλύτερη ανταμοιβή».

Στη γιορτινή ατμόσφαιρα της τελετής των εγκαινίων πήρε μέρος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά που έπαιξε γνωστές υπέροχες μελωδίες.

Στα εγκαίνια του 25ου Βρεφονηπιακού Σταθμού παρευρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, οι Αντιδήμαρχοι: κα Αθηνά Γλύκα - Χαρβαλάκου και κ.κ. Α. Αργουδέλης, Ι. Μελάς, Π. Καλογερόγιαννης, Κυρ. Σιγαλάκος. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ευ. Σαρρή και κ. Δ. Γκερλές. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Β. Ταταρόπουλος. O Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π. Μαντούβαλος. Οι Πρόεδροι της Α΄, Δ΄ και Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας κ.κ. Ν. Γκόλφης, Αν. Πούλος και Γ. Βοϊδονικόλας αντίστοιχα, Κοινοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Στάζει φως στη θάλασσα...
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Άνοιξη στο Τουρκολίμανο!
Μια θάλασσα ελπίδες...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Στα νερά του λιμανιού..
Παρά θιν αλός...
Ιστορίες στον ντόκο...
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Θάλασσες...
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
Γραμμές των οριζόντων!
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Αντανακλάσεις ...
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Ανήσυχες νότες...
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Ανθίζουν οι νύχτες...
Αλλοτινό...
Ο Μίτος του Λιμανιού..
Νύχτες στο λιμάνι...
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Γλάροι στην κουπαστή
Το δέντρο που πληγώναμε..
Στην Πειραϊκή, είναι ακόμα καλοκαίρι...
Νύχτες στο Δημοτικό!
Πειραιάς αφ' υψηλού...
φωτο Lilian - Eva Mitrou
Νέες προοπτικές στο λιμάνι!
Ήλθε το Μετρό στον Πειραιά και το Δημοτικό...
Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα!
Όταν ο πιλότος παλεύει με τα κύματα..
Προσεχώς, μετρό!
Η θάλασσα του Πειραιά..
Βάρκα, γιαλό...
Εκεί, στου λιμανιού την άκρη...
Ανατέλλει το <φεγγάρι του ελαφιού>...
Βόλτες στην Πειραϊκή...
Ο Λέων στο κέντρο του Πειραιά!
Στο μπλε του ουρανού...
Καλή Ανάσταση και για την Ουκρανία. (Με τον τρόπο του Βαν Γκονγκ)
Πουλιά της συννεφιάς
Κόκκινη ανατολή στην Φρεαττύδα...
Δρόμος του φεγγαριού
Τα ρόδινα ακρογιάλια
κάνει κρύο εκεί έξω...
Κακοκαιρία και κωπηλασία...
Απέραντος σεβασμός!!!
Χιονισμένο Δημοτικό! (φωτο Μαρία Βόντα)
Ακρόπολη χιονάτη!
Κάποιος είχε έμπνευση στην Πειραϊκή..
Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Καλή επιτυχία!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι

eep logo