Σκυταλοδρομία για καλό!

Ένας ξεχωριστός αγώνας δρόμου, θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, στη Μαρίνα Ζέας (Πασαλιμάνι), με τη συμμετοχή σπουδαίων αθλητών και πολιτών, για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς μέρος των εσόδων θα δοθεί  στο Σωματείο «Παιδικό Σπίτι Πειραιά».
Οι αγώνες θα διεξαχθούν με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά  και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Αθλητικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΡΜΗΣ 1877 και με τη στήριξη του Ολυμπιακού ΣΦΠ.
Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση των αγώνων δρόμου, με ομιλητές τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κυρία Σταυρούλα Αντωνάκου, τον Αντιπρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκο Γέμελο, την Γενική Διευθύντρια του ΟΣΦΠ κυρία Χριστίνα Τσιλιγκίρη και τoν Πρόεδρο του Σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά κ. Κωνσταντίνο Φαζάκη.
Στη Δημοτική Πινακοθήκη έδωσαν επίσης το «παρών» σημαντικοί αθλητές, οι οποίοι αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων,  στη σπουδαιότητα του αγώνα,  αναφορικά με τον φιλανθρωπικό του σκοπό. Ομιλίες πραγματοποίησαν και οι εκπρόσωποι χορηγών των αγώνων κυρία Νατάσσα Κρεντζ (εταιρεία Βίκος) και ο κ. Ιάκωβος Κρομμύδας (Renault).

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης τόνισε:
«Καλημέρα  σε όλους. Ευχαριστούμε που είστε εδώ σήμερα. Τείνει πλέον να γίνει θεσμός το «Street Relays» στον Πειραιά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτό αποδεικνύει  την καλή  συνεργασία που έχουν όσοι συνδράμουν στη διοργάνωση του αγώνα, στο  καλό αποτέλεσμα, στο ότι η συμμετοχή ικανοποιεί  τους δημότες. Είναι στην κεντρική λογική του Δήμου, εδώ και δύο χρόνια, το να αναπτύξουμε το δρομικό κίνημα στον Πειραιά. Γίνονται αρκετοί αγώνες. Ένας από αυτούς είναι ο  «Street Relays» με το Βίκο. Σημαντικός αγώνας, πολλές συμμετοχές, σε ωραία περιοχή στο Πασαλιμάνι, στη Ζέα. Νομίζω ότι οι δύο προηγούμενες χρονιές, επαναλαμβάνω, ήταν άκρως επιτυχημένες. Τουλάχιστον από την πλευρά του Δήμου ήμασταν πολύ ικανοποιημένοι.Πάντα έχουμε έναν κοινωνικό σκοπό. Τρέχουμε για να προσφέρουμε και προσφέρουμε στο «Παιδικό Σπίτι», αλλά αυτά θα μας τα πει ο κ. Φαζάκης, ο Πρόεδρος. Άρα, νομίζω ότι σε κάθε αγώνα, σε κάθε εκδήλωση, σε κάθε πρωτοβουλία,  ειδικά στον αθλητισμό - και όχι μόνο - πρέπει να υπάρχει και κοινωνική  διάσταση, ειδικά νομίζω τα χρόνια που ζούμε τώρα, των οικονομικών δυσκολιών, των δυσκολιών στην κοινωνία, εδώ και 7 χρόνια. Νομίζω όμως ότι συνδράμει και ο αθλητισμός σε αυτά τα προβλήματα και έτσι πρέπει να είναι. Εδώ, στο πρώτο πάνελ βλέπετε τους περισσότερους από όσους βοηθούν στο να διοργανωθεί ο αγώνας: την Χριστίνα Τσιλιγκίρη από τον Ολυμπιακό, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Αντωνάκου και τον Αντιπρόεδρο κ. Γέμελο και μεγάλους αθλητές και προπονητές. Ο αθλητής  μας στο επί κοντώ ο Φιλιππίδης που είναι κι εκείνος μέσα στους συντελεστές τους αγώνα, όπως και άλλοι που θα τους δούμε στην πορεία. Επαναλαμβάνω, ο κ. Φαζάκης ο οποίος είναι ο Πρόεδρος της «Παιδικής Στέγης» και είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε ένα ποσό να το διαθέσουμε εκεί.
Να ευχαριστήσουμε το Βίκο που στηρίζει πάντα τον αγώνα αυτό. Δεν έχω πολλά πράγματα να πω. Νομίζω ότι είναι ένας ωραίος αγώνας. Την πρώτη φορά είχα τρέξει κι εγώ, πέρυσι δεν τα κατάφερα, φέτος θα το ξαναεπιδιώξω, νομίζω θα προσπαθήσω με μια καλή ομάδα, με τρεις καλούς συμπαίκτες. Να το χαρούν και οι Πειραιώτες. Ελπίζω να μας βοηθήσει κι ο καιρός.
Παράλληλα, στον αγώνα γίνονται κι άλλες δράσεις που πάλι έτσι θα γίνει, θέλω να πιστεύω, που ομορφαίνουν εκείνη την ημέρα. Θα περάσουμε καλά και κάθε χρόνο να βελτιωνόμαστε και να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον αθλητισμό που έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Του λείπουν οι εγκαταστάσεις, από την άλλη υπάρχει διάθεση, υπάρχει όρεξη, υπάρχει ποιότητα. Θα λύσουμε το θέμα των εγκαταστάσεων, μπορεί να κουραστούμε ή να αργήσουμε λίγο, αλλά θα το λύσουμε το θέμα των εγκαταστάσεων. Γιατί είναι ντροπή μια τέτοια πόλη να μην έχει καθόλου εγκαταστάσεις με τέτοιο υψηλό επίπεδο αθλητών ή ομάδων που έχει και αυτά που προσφέρει στη χώρα. Αλλά επαναλαμβάνω δεν είναι  κάθε ημέρα για να μεμψιμοιρούμε  και να λέμε τα άσχημα. Εδώ είμαστε για μια ευχάριστη νότα στην πόλη και στον αθλητισμό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.  
Να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετέχουν ή προωθούν τον αγώνα και ραντεβού στην έναρξη, στην εκκίνηση.
Να είστε καλά. Ευχαριστώ».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, επισήμανε:
«Να σας καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου στη Δημοτική Πινακοθήκη. Να πω ότι από την πρώτη στιγμή που το «Street Relays» μας ανακοινώθηκε,  από την πρώτη χρονιά, ότι θα έρθει στον Πειραιά, ήμασταν πάρα πολύ χαρούμενοι, γιατί είναι ένας πρωτοποριακός αγώνας δρόμου. Δεν είναι σαν τα συνηθισμένα. Οι άνθρωποι αγωνίζονται σε ομάδες όλων των ηλικιών και το πιο σημαντικό είναι ότι πάντα έχει και ένα φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος λοιπόν αποφασίσαμε το «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, το οποίο επιτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο στην περιοχή του Πειραιά, από το 1963, να πάει εκεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων. Για μας ο στόχος του Ο.Π.Α.Ν. και του Δήμου είναι ο μαζικός αθλητισμός. Έχουμε την τύχη στον Πειραιά να έχουμε τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, τον Ολυμπιακό, ιστορικά σωματεία όπως ο Εθνικός, που έχει και εκπροσώπους εδώ, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε παρουσία στον μαζικό αθλητισμό, παρότι στα δημοτικά προγράμματα έχουμε πάνω από 10.000 μέλη. Γι’ αυτό λοιπόν πολλές εκδηλώσεις έχουν γίνει ήδη τα δύο τελευταία χρόνια. Και αρχής γενομένης από τα Χριστούγεννα ξεκινάμε και με άλλες αθλητικές εκδηλώσεις και καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει και να περάσει όμορφα. Κυρίως κάθε εκδήλωση θα έχει κι έναν φιλανθρωπικό σκοπό. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είναι δύσκολες εποχές και πρέπει να βοηθάμε φορείς και δομές του Πειραιά που το έχουν απόλυτη ανάγκη. Σας ευχαριστώ».  

Ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κ. Νίκος Γέμελος,  ανέφερε:
«Για άλλη μια χρονιά, για τρίτη χρονιά γίνονται τα «Street Relays». Είσαστε όλοι καλεσμένοι σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας που γενικά «τρέχει» όλη την Ελλάδα, αλλά ουσιαστικά δίνει τη σκυτάλη στον Πειραιά σε ένα φιλανθρωπικό σκοπό, ο οποίος φιλανθρωπικός σκοπός είναι το «Παιδικό Σπίτι» του Πειραιά. Οτιδήποτε κάνουν όλοι οι αθλητές εδώ που έχουν έρθει, ουσιαστικά οι καλεσμένοι είναι αυτοί που θα βγάλουν προς τα έξω τον Πειραιά, τον δικό μας Πειραιά, που είναι ο Πειραιάς της σκυτάλης και ο Πειραιάς που μέσα από τον αθλητισμό και μέσα από τη θάλασσα βγάζει πάρα πολλά πράγματα.  Σε μια ιδανική διαδρομή η οποία διαδρομή, είναι αυτή  στη Μαρίνα Ζέας, χωρίς να ταλαιπωρείται ο κόσμος και χωρίς να κλείνουν οι δρόμοι. Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό για να προάγουμε περισσότερο το αίσθημα της σκυταλοδρομίας, δηλαδή το να βοηθάει ο ένας τον άλλο. Σε αυτό και ο Κώστας Φιλιππίδης και η Κέλλυ Αραούζου και η Βασιλική Μηλιώση και η Κρυστάλλη Βουρνά και ο Κιντέας ο προπονητής του πρωταθλητή μας εδώ, είναι όλοι καλεσμένοι για να φέρουν περισσότερους αθλητές, να τρέξουν μαζί με τον κόσμο και να κάνουν σκυτάλες. Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. και ο Ολυμπιακός ουσιαστικά αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια για κάτι καλύτερο που θα «ανεβάσει» πολύ πιο ψηλά τον Πειραιά μας. Είστε όλοι καλεσμένοι στις 6 του μήνα στις σκυτάλες. Ευχαριστώ».        

Η Γενική Διευθύντρια του Ο.Σ.Φ.Π. κα Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ανέφερε:
«Καλημέρα σε όλους. Καλημέρα από τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε εδώ στη Δημοτική Πινακοθήκη, στην καρδιά του Πειραιά, για να δώσουμε, όχι το εναρκτήριο λάκτισμα γιατί αυτό θα το δώσουμε την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Πασαλιμάνι, αλλά για να δώσουμε την έναρξη, μέσα από αυτή τη συνέντευξη τύπου, των πολύ σημαντικών αγώνων που έχουν γίνει πλέον θεσμός για τον Πειραιά μας. Το μέλλον είναι ο μαζικός αθλητισμός. Ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός εννοείται ότι το πρεσβεύει. Ο αθλητισμός είναι για όλους. Είναι και ένα «μότο» το οποίο το χρησιμοποιούμε και είναι και το «μότο» των Ακαδημιών μας.
Με αυτόν τον τρόπο θέλω ουσιαστικά να πω στον κόσμο ότι είναι πρώτα ο αθλητισμός και μετά ο πρωταθλητισμός. Τέτοια γεγονότα λοιπόν, όταν γίνονται, δεν μπορεί παρά να «αγκαλιάζονται από τον Ολυμπιακό πόσο δε περισσότερο όταν αυτά έχουν και έναν κοινωνικό χαρακτήρα, όταν με τα έσοδα από όλη αυτήν την προσπάθεια, που θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου, θα βοηθηθεί το «Παιδικό Σπίτι» στον Πειραιά, ο σκοπός του οποίου - επειδή τυγχάνει να γνωρίζω από το παρελθόν και είχαμε κάποιες δράσεις -  είναι ιερός. Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος θα μπορέσει να μας πει πολύ περισσότερα πράγματα. Κλείνοντας θα ήθελα να καλέσω όλους τους υποψήφιους δρομείς, αλλά κυρίως τους αθλητές του Ολυμπιακού στις 6 Νοεμβρίου να βρίσκονται στο  Πασαλιμάνι και να κάνουν μία από τις ομορφότερες διαδρομές του Πειραιά τρέχοντας. Ευχαριστώ πολύ».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά κ. Κωνσταντίνος  Φαζάκης, τόνισε:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η πόλη τούτη, του Πειραιά, ξανά για άλλη μια φορά στηρίζει προσπάθειες σαν την δική μας η οποία έχει ξεκινήσει  πολύ παλιά  και σκοπό έχει να ενισχύσει να βοηθήσει παιδιά εγκαταλειμμένα που βρίσκονται σε κίνδυνο να επιβιώσουν να ζήσουν και να φτάσουν στο επίπεδο των υπολοίπων πολιτών. Το Παιδικό σπίτι είναι μία φιλανθρωπική Οργάνωση ένα φιλανθρωπικό Σωματείο , που δημιουργήθηκε το 1963. Από τότε λειτουργεί στον Πειραιά, σε πολύ χαμηλούς τόνους, χωρίς μεγάλες προβολές, διότι εκείνο που ενδιέφερε ήταν να μεγαλώσουν τα παιδιά χωρίς το στίγμα του ιδρυματισμού, σε μια πόλη μέσα στην κοινωνία, μέσα στον κοινωνικό ιστό και να αποκτήσουν την νοοτροπία του πολίτη, από τα πολύ μικρά τους χρόνια, που μετέχει της ζωής της πόλης, όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά των υπολοίπων οικογενειών. Τα παιδιά που φιλοξενούμε, είναι παιδιά εγκαταλειμμένα ή που προέρχονται από οικογένειες διαλυμένες, από γονείς ακατάλληλους ή ανίκανους να τα μεγαλώσουν και που δεν έχουν άλλο τρόπο επιβίωσης. Αντί να πάνε στα μεγάλα ιδρύματα και τα ορφανοτροφεία που τα ξέρουμε, επιλέξαμε να δημιουργήσουμε αυτή την μορφή του ιδρύματος, που δεν είναι ίδρυμα είναι ένα σπίτι μέσα την πόλη, στο οποίο τα  παιδιά μένουν υπό το καθεστώς οικογένειας. Δηλαδή υπάρχει μια γυναίκα η οποία παίζει το ρόλο της μητέρας και η οποία τα ταΐζει, τα ντύνει, τα διαβάζει το βράδυ. Υπάρχουν επίσης, μία κοινωνική λειτουργός η οποία κάθε ημέρα μετά το μεσημέρι βρίσκεται μαζί με τα παιδιά, μετά το σχόλασμά τους από το σχολείο και κουβεντιάζει μαζί τους όσα προβλήματα υπάρχουν. Υπάρχει μια καθαρίστρια βέβαια, η οποία βοηθάει στην καθαριότητα του σπιτιού και υπάρχουν και δύο άνδρες που εναλλάξ  τη νύκτα φροντίζουν την ασφάλεια των παιδιών και τον ύπνο τους. Και φροντίζουν την άλλη ημέρα να πάνε στο σχολείο τους. Αυτό το σπίτι λειτουργεί επί πενήντα τρία χρόνια τώρα συναπτά,  έχουν βγει από μέσα εκατοντάδες παιδιά. Έχουν ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό, έχουν γίνει επιστήμονες,  έχουν γίνει επαγγελματίες. Έφτιαξαν οικογένειες. Τα παιδιά αυτά, πηγαίνουν το πρωί  στο σχολείο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά στη γειτονιά μας, πηγαίνουν το μεσημέρι και τα απογεύματα στα Αγγλικά τους, πηγαίνουν στις διάφορες δραστηριότητές τους, όποια επιλέξουν  και έχουν ό,τι άλλες παροχές έχει ένα φυσιολογικό παιδί στην καθημερινότητα του. Όλη αυτή η ιστορία υπάρχει εξαιτίας ακριβώς ης κοινωνικής ενίσχυσης. Η κοινωνία του Πειραιά,  βοηθούσε το Παιδικό Σπίτι όλα αυτά τα χρόνια ατύπως, σιωπηρά, με το χριστιανικό λεγόμενο τρόπο, «μη γνώτω η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου». Ερχόντουσαν κάποια χρήματα, των οποίων η διαχείριση είναι παντελώς διαφανής και κυρίως ερχόντουσαν τρόφιμα και είδη ένδυσης και άλλα πράγματα που χρειάζονταν στην καθημερινότητα τους. Δυστυχώς ενώ τα πράγματα ήταν αρκετά καλά μέχρι και το 2010-2011 περίπου, από τότε τα πράγματα στράβωσαν,  όπως στράβωσε και όλη η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας. Οι άνθρωποι που μας βοηθούσαν δεν μπορούν πια, καταστηματάρχες είτε δεν υπάρχουν είτε αδυνατούν. Οι  μισθωτοί και οι συνταξιούχοι επίσης, δεν έχουν πια τη δυνατότητα κι έτσι βρισκόμαστε τώρα στη δυσάρεστη θέση επειδή δεν υπάρχει κρατική ενίσχυση στην πραγματικότητα, σχεδόν καμία. Ελάχιστα χρήματα έχουν δοθεί, κάποιες  λίγες φορές τα οποία δεν επαρκούν ούτε για ένα μήνα. Εκείνο το οποίο  γίνεται τώρα είναι μια συντονισμένη προσπάθεια, να εξευρεθούν κάποια χρήματα όσο μπορούμε περισσότερα για να μπορέσει να συντηρηθεί και να συνεχίσει τη λειτουργία του το σπίτι. Αυτή τη στιγμή τα παιδιά που είναι μέσα είναι σε ηλικίες από το Γυμνάσιο και πάνω. Τελειώνουν το Λύκειο. Αλλά και που θα τελειώσουν το Λύκειο, πρέπει επειδή μετά τα 18 χρόνια δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε γιατί είναι ενήλικα, να τα ενισχύσουμε και να τα βοηθήσουμε όπως κάθε οικογένεια κάνει για τα παιδιά της,  για την ένταξή τους  να βρουν δουλειά, να μείνουν σε κάποιους χώρους.  Όλα αυτά απαιτούν κάποια χρήματα, τα οποία αυτή την στιγμή προσπαθούμε να τα βρούμε. Τούτη εδώ η πρωτοβουλία  μας δίνει τη δυνατότητα, πέραν της οικονομικής  ενίσχυσης την οποία θα μας παράσχει,  να γίνουμε και κάπως ευρύτερα γνωστοί στην κοινωνία του Πειραιά. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε θέλει, από οποιαδήποτε σκοπιά είτε από δημοσιογραφική είτε από άλλης κοινωνικής θέσης, να έρθει να μας δει, να δει πως λειτουργούμε, ποιοι είμαστε, τι γίνεται εκεί μέσα. Και από εκεί και πέρα να έχουμε τη δυνατότητα να ζητήσουμε κάποια ενίσχυση πρόσθετη. Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο. Να ευχαριστήσω από βάθους καρδιάς, τον Δήμο Πειραιά και ειδικότερα τον ΟΠΑΝ, που μας σκέφτηκε μαζί με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου και νομίζω ότι τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν πολύ στη συσπείρωση της κοινωνίας, στο δέσιμο της κοινωνικής συνοχής, στις μέρες της κρίσης που περνάμε. Ευχαριστώ πολύ.»

 

Κάποιος είχε έμπνευση στην Πειραϊκή..
Στάζει φως στη θάλασσα...
Πέφτει η νύχτα στο λιμάνι...
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Άνοιξη στο Τουρκολίμανο!
Μια θάλασσα ελπίδες...
Κάθοδος στη θάλασσα..
Στα νερά του λιμανιού..
Παρά θιν αλός...
Ιστορίες στον ντόκο...
Ώρα να ανοίξουμε πανιά!
Συν-ομιλίες
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Θάλασσες...
Χταπόδια στην Πειραϊκή...
Γραμμές των οριζόντων!
Ούτε ο Σταυρός δεν μας προστατεύει...
Σταυρός, Μπαϊκούτσι, 28.03.2021
Αντανακλάσεις ...
Τα ρόδινα ακρογιάλια
Σύννεφα στα νερά της Αίγινας
Ανήσυχες νότες...
Αντανακλάσεις
φωτο: Δημήτρης Βρανάς
Ανθίζουν οι νύχτες...
Αλλοτινό...
Ο Μίτος του Λιμανιού..
Νύχτες στο λιμάνι...
Εορταστικό το μεγάλο λιμάνι!
Γλάροι στην κουπαστή
Το δέντρο που πληγώναμε..
Στην Πειραϊκή, είναι ακόμα καλοκαίρι...
Νύχτες στο Δημοτικό!
Πειραιάς αφ' υψηλού...
φωτο Lilian - Eva Mitrou
Νέες προοπτικές στο λιμάνι!
Ήλθε το Μετρό στον Πειραιά και το Δημοτικό...
Μετρό Πειραιά: «Πρεμιέρα» τη Δευτέρα!
Όταν ο πιλότος παλεύει με τα κύματα..
Προσεχώς, μετρό!
Η θάλασσα του Πειραιά..
Βάρκα, γιαλό...
Εκεί, στου λιμανιού την άκρη...
Ανατέλλει το <φεγγάρι του ελαφιού>...
Βόλτες στην Πειραϊκή...
Ο Λέων στο κέντρο του Πειραιά!
Στο μπλε του ουρανού...
Καλή Ανάσταση και για την Ουκρανία. (Με τον τρόπο του Βαν Γκονγκ)
Πουλιά της συννεφιάς
Κόκκινη ανατολή στην Φρεαττύδα...
Δρόμος του φεγγαριού
Τα ρόδινα ακρογιάλια
κάνει κρύο εκεί έξω...
Κακοκαιρία και κωπηλασία...
Απέραντος σεβασμός!!!
Χιονισμένο Δημοτικό! (φωτο Μαρία Βόντα)
Ακρόπολη χιονάτη!
Experience night..
Σούρουπο στο λιμάνι του Βολου
Γιορτινή και η Φρεαττύδα..
Στολισμένες οι γειτονιές...
Θυμωμένη η θάλασσα στο Νησάκι...
Η μαγεία των Χριστουγέννων!
Ο Πύργος στο μεγάλο λιμάνι έβαλε τα γιορτινά του!
Χρόνια πολλά στον Άγιο Νικόλαο των ναυτικών!
Νοτιάς...
Στολίδια της Πειραϊκής
Φρεαττύδα, βράδυ Νοέμβρη..
Στο πανηγύρι του Άγιου Νείλου..
Το τραμ της νύχτας...
Πύργος στην ομίχλη...
28η Οκτωβρίου 2021
Ιστιοπλοϊκά στην Καστέλλα
Φθινοπωριάζει...
Τα ρόδινα ακρογιάλια...
Ferrari στο Πασαλιμάνι!
Λιμάνι Πειραιά: Αποχαιρετισμός στον Μίκη...
Καλή επιτυχία!
Ηλιοβασιλέματα...
Ένα το χελιδόνι...
Και πάλι, μπράβο ρε παιδιά !!!
Ο Σταυρός της Πειραϊκής στις Ημέρες Θάλασσας 2021
Καβάλα στο δελφίνι...
Σκιές στα μάρμαρα του παρελθόντος
Υπερπανσέληνος!
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Ηλιοβασίλεμα της πυρκαγιάς
φωτο: Αλέξανδρος Πανίδης
Κάβος τη νύχτα
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Ο Άγιος Νικόλαος στο Μπαϊκούτσι
Ναυτικός (φωτο Γιώργος Χριστάκης)
25η Μαρτίου 2021 - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Αντανακλάσεις
φωτο Αλέξανδρος Πανίδης
Gone with the wind...
Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...(φωτο Γιώργος Χριστάκης)
Κρουαζιερόπλοια σε λιμάνι