Συνάντηση για την πυρασφάλεια στην Αττική

pyrasfaleia attikh

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Μαΐου, συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Τάσου Μαυρόπουλου, προερχόμενου από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, με αντιπροσωπεία των Συνδέσμων της Αττικής και με θέμα την πυρασφάλεια του έτους 2015.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ, ο Βλάσσης Σιώμος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και ο Βασίλης Λαζάρου
Αντιπρόεδρος του ΣΥΝΠΑ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στην πυρασφάλεια από την πλευρά των Συνδέσμων.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας από τη μεριά του, επισήμανε την έγκαιρη απόδοση της χρηματοδότησης στους Συνδέσμους και εξαιτίας αυτής, την έγκαιρη έγκριση προσλήψεων εποχικού προσωπικού, ενώ τόνισε ότι θεωρεί πολύ σημαντική την προσφορά των Συνδέσμων στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών. Από τη μεριά των Συνδέσμων, τέθηκε το ζήτημα της αξιοποίησης μέρους των ατόμων που θα απασχοληθούν στους Δήμους με 5μηνη εργασία για την κάλυψη αναγκών της πυροπροστασίας, μετατροπής των δίμηνων συμβάσεων σε τετράμηνες, ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα η εμπειρία στην πυρασφάλεια και ενεργότερης υποστήριξης από μεριάς της αστυνομίας ιδιαίτερα κατά την περίοδο αποκλεισμού των δασικών δρόμων, σε περιόδους υψηλής επικινδυνότητας.

Επιπλέον, τέθηκε με έμφαση το ζήτημα της αποκατάστασης των δασικών οδικών δικτύων από τις ζημιές της χειμερινής περιόδου, δεδομένου ότι οι περισσότεροι είναι αδιάβατοι από τα βαρέα οχήματα της πυροσβεστικής και ζητήθηκε η ουσιαστική συμμετοχή της Περιφέρειας στη δράση αυτή.

Τέλος συμφωνήθηκε η στενή επαφή σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός.

eep logo

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ