«Μεγάλο Θωρηκτό 2050»: Tο πολεμικό πλοίο του μέλλοντος

Dreadnought 2050

Το Dreadnought 2050 («Μεγάλο Θωρηκτό 2050») είναι το πλοίο του πολεμικού ναυτικού του μέλλοντος. Οι εικόνες που βγήκαν τώρα στη δημοσιότητα από μηχανικούς του πολεμικού ναυτικού παρουσιάσουν ένα σούπερ φουτουριστικό θωρηκτό το οποίο θα ελέγχεται μόνο από πέντε ναυτικούς καθισμένους σε οθόνες, όπως σε κονσόλες παιχνιδιών.

Το πλοίο είναι Hi-tech, θα διαθέτει διαστημική αίθουσα ελέγχου ειδικό παρατηρητήριο και πλήρωμα 50 αξιωματικών.

Το εντυπωσιακό σκάφος το οποίο σκοπεύει να αποτελέσει το καμάρι του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας ωθεί τα όρια της μηχανικής στα άκρα.

Κομψό και αρχιτεκτονικά λιτό, μοιάζει με διαστημόπλοιο από το Star Wars. Τα πολεμικά πλοία της Βρετανίας θα είναι έτσι σε 35 χρόνια. Το ναυτικό θηρίο θα ελέγχεται από τηλεκατευθυνόμενο υπολογιστή μακριά από το ίδιο.

Η τριπλή του υποθαλάσσια επιφάνεια του επιτρέπει να κόψει κύματα σε υψηλές ταχύτητες, ενώ οι κομψές,αιχμηρές γραμμές του στην επιφάνεια, του επιτρέπουν να αναπτύσσει πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Τέλος, θα υπάρχει ένα ηλεκτρομαγνητικό όπλο στην πλώρη, ικανό να εκτοξεύσει βλήματα από απόσταση πολύ μεγάλου βεληνεκούς όπως ακριβώς ένα πύραυλος κρουζ.

Πηγή: thetoc.gr

eep logo