Αναστήλωση του κτιρίου Γυμνασίου Κάσου

1 kasos

Λύση φαίνεται να προκρίνεται για το πολύπαθο Γυμνάσιο Κάσου, μετά από την συνεργασία του Υπουργείου Αμύνης, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Το κτίριο του Γυμνασίου Κάσου, εδώ και αρκετό καιρό, έχει υποστεί σοβαρές φθορές, σε σημείο που αμφισβητείται η στατικότητά του και προκαλεί ανησυχία για την ασφάλεια των μαθητών. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Κάσου, όπως και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Δήμαρχος και φορείς του νησιού, είχαν επανειλημμένα θέσει την ανάγκη για την εκπόνηση μελέτης στατικότητας, ώστε να ανοίξει ο δρόμος, έτσι, της έναρξης των εργασιών αναστήλωσης και αποκατάστασης.

Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν αδύνατο να υποστηριχτεί από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και στην έκκληση αυτή ανταποκρίθηκε άμεσα το Υπουργείο Αμύνης, όπου σε συνεργασία με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, ανέλαβαν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Την Τρίτη 24 Ιανουαρίου κατέφθασαν στην Κάσο τεχνικοί του ΓΕΑ για αυτοψία. Μόλις ολοκληρώσουν τις μετρήσεις θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης της μελέτης και ο Δήμος στη συνέχεια θα παραλάβει τη σκυτάλη ώστε να γίνει και πάλι το Γυμνάσιο της Κάσου, λειτουργικό και ασφαλές.

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μετά την άφιξη των τεχνικών στο νησί προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:«το ζήτημα της επικινδυνότητας του Γυμνασίου Κάσου και της αγωνίας των γονιών των μαθητών, το γνώριζα πολύ καλά, από τις μέρες που σαν Βουλευτής Δωδεκανήσου είχα συντάξει ενεργά τις δυνάμεις μου με αυτές των εκπροσώπων της Τ.Α. του νησιού για την επίλυση του θέματος.

Από την θέση μου σαν Υφυπουργός για τη Νησιωτική Πολιτική, σαν βουλευτής Δωδεκανήσου, αλλά και σαν νησιώτης, οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αμύνης, κ. Πάνο Καμμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αμύνης, κ. Βίτσα και τον Αντιπτέραρχο κ. Χριστοδούλου, για την ευαισθησία που έδειξαν απέναντι στο βαθιά κοινωνικό θέμα της αποκατάστασης ενός σχολικού νησιωτικού κτιρίου, αποδεικνύοντας έτσι τις ανθρώπινες και κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να έχει ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεων».

eep logo