Με κακοκαιρία ξεκινάει η εβδομάδα

1 kakokairia tzami

Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη

Συνεχίζεται το κρύο και ο χιονιάς για δύο ημέρες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν κυρίως τα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά.
Ακόμη και στις περιοχές όπου δεν θα χιονίσει οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Δευτέρα και την Τρίτη. Θυελλώδεις άνεμοι προβλέπονται στις θάλασσες.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού έχει ως εξής:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα χιονόνερου η ασθενών χιονοπτώσεων στη δυτική και κεντρική Μακεδονία.Ανεμοι: ανατολικών διευθύνσεων 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από -2 έως 7 βαθμούς κελσίου, στη δυτική Μακεδονία έως 04 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ .Θερμοκρασια: από 3 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές η χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της Κρήτης.Ανεμοι: βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 6 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στα βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση στα βόρεια.Θερμοκρασια: από 6 έως 13 και στα βόρεια από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς βροχές η χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, από το βράδυ πιθανόν και στα ημιορεινά.Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 4 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο και στα ορεινά για ασθενείς χιονοπτώσεις.Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.Θερμοκρασια: από 3 έως 7 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου

Καιρός: στη δυτική και στη βόρεια Ελλάδα τοπικές νεφώσεις και γρήγορα γενικά αίθριος. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο. Λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, στα βόρεια και κεντρικά ημιορεινά και στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση.Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώραΒόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασια: σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

eep logo