«231 Πιάτα Αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας»

1 piato istoriko

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ» και μέσα από τις 220 σελίδες του παρουσιάζεται η σπανιότερη και πληρέστερη Συλλογή πιάτων, που υπάρχει σε δημόσια και ιδιωτική συλλογή !!!

Η Συλλογή ανήκει στη Λόλα Νταϊφά, τη σιδηρά κυρία των Δημοσίων Σχέσεων, που εδώ μας συστήνεται από τη θέση του παθιασμένου συλλέκτη!

Τα πιάτα κατασκευάζονταν με μεράκι στη Σύρο, στον Πειραιά, στην Πάτρα, στην Αθήνα και χρονολογούνται από το 1863 μέχρι και το 1973.

Στην εικονογράφηση των μοναδικών αυτών πιάτων, παρουσιάζονται γεγονότα που «σφράγισαν» την ιστορία της χώρας μας, από τους Αρχαίους χρόνους έως τη σύγχρονη Ελλάδα. Συναντάμε εμβληματικές προσωπικότητες που διαδραμάτισαν ρόλο πρωταγωνιστή. Όλη η Ιστορία της Ελλάδας σε 231 πιάτα!!!

Ο αναγνώστης αυτής της προσεγμένης, Συλλεκτικής Έκδοσης θα «συναντήσει» από τον Ρήγα Φεραίο, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, τον Σπύρο Λούη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, το Θωρηκτό «Αβέρωφ», τη Μονή Αρκαδίου, τον Σπύρο Μερκούρη όπως και μια πλειάδα Βασιλέων, από τον Γεώργιο Α’ έως τον Κωνσταντίνο Β’.

Σε ξεχωριστή ενότητα του βιβλίου «231 Πιάτα Αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας», συστήνεται για πρώτη φορά στη βιβλιογραφία και δίνεται το δημιουργικό στίγμα του Χανιώτη κεραμίστα και γλύπτη Κώστα Ντουσάκη, που έδωσε συνέχεια στην παράδοση. Υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα προσωπική ιστορία με την Οικογένεια Κέννεντυ αλλά και με τον μοναδικό σχεδιαστή Valentino.

Την επιστημονική στήριξη της Έκδοσης ανέλαβε η πολυγραφότατη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λαογράφος Κατερίνα Κορρέ-Ζωγράφου.

Τον πρόλογο υπογράφει ο Ακαδημαϊκός και μακροβιότερος Διευθυντής Μουσείου (Μουσείο Μπενάκη) στην Ευρώπη, Άγγελος Δεληβορριάς.

Η συλλέκτρια Λόλα Νταϊφά αφηγείται μικρές, αληθινες ιστορίες πάθους και ταλαιπωρίας… Εκεί που το χιούμορ, συναντά την αγάπη του συλλέκτη !!!

Οι Εκδόσεις ΜΙΛΗΤΟΣ με διορατικότητα, γνώση και επαγγελματισμό, χωρίς χορηγούς, ανέλαβε την ευθύνη αυτής της προσεγμένης Έκδοσης.

Το βιβλίο «231 Πιάτα Αφηγούνται την Ιστορία της Ελλάδας» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου στις 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το βιβλίο θα προλογίσει η κυρία Ειρήνη Νταϊφά, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.

Χαιρετισμό θα απευθύνει η κυρία Καίτη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, που έθεσε την Εκδήλωση υπό την Αιγίδα της Unesco Ελλάδος.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

* Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός – σκηνοθέτης

* Γιάννης Ξανθούλης, συγγραφέας

* Βίκυ Σταυροπούλου, ηθοποιός

* Λόλα Νταϊφά, συλλέκτρια

Τα έσοδα από την έκδοση, που αφορούν τη συλλέκτρια, προσφέρονται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών «ΕΛΠΙΔΑ» για το πολύ σημαντικό έργο της.

eep logo