Τρόμος στη Στοκχόλμη!

1 stockholm incident

Λεωφορείο έπεσε πάνω σε πλήθος σε mall στο κέντρο της Στοκχόλμης - 4 νεκροί, 15 τραυματίες - Συνελήφθη ύποπτος και ανακρίνεται  - Πρωθυπουργός της Σουηδίας: Δεχθήκαμε επίθεση!

Γύρω στις 15.30 ώρα Ελλάδος, ένα φορτηγό της σουηδικής ζυθοποιίας σταμάτησε μπροστά σε ένα εστιατόριο της Στοκχόλμης για να παραδώσει προμήθειες. Την ώρα που ο οδηγός και ο συνοδηγός ήταν απασχολημένοι με τις εκφορτώσεις, ένας άγνωστος μπήκε στην καμπίνα του οδηγού και έκλεψε το βαρύ όχημα.

Στις 15.53 το φορτηγό έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, παρέσυρε πεζούς στο κέντρο της Στοκχόλμης και προσέκρουσε στην βιτρίνα του πολυκαταστήματος της σουηδικής αλυσίδας Ahlens σκοτώνοντας τουλάχιστον 4 ανθρώπους και τραυματίζοντας 15. Αμέσως μετά την πρόσκρουση, το βαρύ όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ο ύποπτος που ανακρίνεται

Από την πρώτη στιγμή οι διωκτικές αρχές αντιμετώπισαν την υπόθεση ως τρομοκρατική ενέργεια, αποκλείοντας ένα μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης, εκκενώνοντας τους σταθμούς του σιδηροδρόμου και του μετρό και θέτοντας σε κατάσταση αποκλεισμού το κοινοβούλιο.

Αργά το βράδυ η ιστοσελίδα της εφημερίδας Aftonbladet έγραψε ότι στην πόλη Μόρστα, 40 χιλιόμετρα βόρεια από τη Στοκχόλμη, ένας άνδρας συνελήφθη μετά από αστυνομική επιχείρηση. Ο άνδρας οποίος φέρει ελαφρά τραύματα, δήλωσε ότι είναι ο δράστης της επίθεσης

Σε συνέντευξη τύπου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναζητά έναν άνδρα ο οποίος έχει καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να κινείται στο σημείο για αρκετή ώρα μετά την επίθεση. Στην δημοσιότητα δόθηκε μια θολή φωτογραφία ενός άνδρα με μαύρη κουκούλα, πράσινο τζάκετ και λευκά αθλητικά παπούτσια ο οποίος αναζητείται. Ο άνδρας κρατά κάτι στο χέρι του που ίσα να είναι κινητό τηλέφωνο, όμως η αστυνομία δεν θέλησε να προβεί σε σχολιασμό της φωτογραφίας.

Πρωθυπουργός της Σουηδίας: Δεχθήκαμε επίθεση

“Η Σουηδία δέχθηκε επίθεση. Ολα δείχνουν ότι είχαμε τρομοκρατική επίθεση”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λέβεν, λίγη ώρα μετά την παράσυρση πεζών στο κέντρο της Στοκχόλμης από φορτηγό και την πρόσκρουσή του σε πολυκατάστημα.

Ο πρωθυπουργός Στέφαν Λέβεν πρόσθεσε ότι ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις στο κέντρο της σουηδικής πρωτεύουσας. Και κάλεσε του πολίτες να είναι σε επιφυλακή και να υπακούν στις εντολές της αστυνομίας.

Πηγή: thetoc.gr