Με την πόλη ή με το ΚΑΣ;

Piraeus Aerial

 

Όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Πειραιά (πλην του ΚΚΕ), βουλευτές, η Αντιπεριφέρεια και σχεδόν όλοι οι επαγγελματικοί φορείς της πόλης ζήτησαν την αναβολή της επίμαχης συνεδρίασης του ΚΑΣ που κήρυξε τελικά μεγάλο μέρος του Πειραιά ξανά σε αρχαιολογικό χώρο. Το ΚΑΣ επέμενε να συνεδριάσει, αγνοώντας το αίτημα της πόλης.

Ευλόγως, τιμώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης αποχώρησε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενος. Ήταν υποχρέωσή του απέναντι στην παμψηφεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Πειραιά.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι του Λιμανιού της Αγωνίας επέλεξαν να παραμείνουν στη συνεδρίαση. Ήταν μια πολιτική απόφαση που κρίνεται. Αλλά από αυτό το σημείο, μέχρι να επαίρονται με ανακοίνωσή τους ότι ήταν οι μόνοι που στήριξαν τον Πειραιά στο ΚΑΣ, η απόσταση είναι τεράστια.

Γιατί, τελικά, το ΚΑΣ ήταν εκείνο που περιφρόνησε τη βούληση της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και επέμενε να συνεδριάσει «εδώ και τώρα». Αυτή την προσβολή, μάλλον δεν την αντιλήφθηκαν στο Λιμάνι της Αγωνίας. Αλλά θα πρέπει τελικά να μας πουν αν υπάρχει μια αντίληψη για την ανάπτυξη μεταξύ του συνόλου σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων. Και μια άλλη, έτσι όπως εκφράζεται από το Κεντρικό αρχαιολογικό Συμβούλιο. Τελικά, οι εκπρόσωποι του Λιμανιού της Αγωνίας, με ποιου το μέρος βρίσκονται;

Attachments:
Download this file (ΔΤ ΛτΑ 030419 2.doc)ΔΤ ΛτΑ 030419 2[ΔΤ ΛτΑ 030419 2]64 kB

eep logo