Έτσι θα γίνει το debate των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά!

debate photo

Στις 7μμ ξεκινάει το debate ίων δημάρχων Πειραιά που συνδιοργανώνει το Κανάλι-1 και το Portnet και θα μεταδοθεί σε live-streaming από τις ιστοσελίδες τους.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μεταξύ των κυρίων υποψηφίων δημάρχων Γιάννη Μώραλη, Νίκου Μπελαβίλα, Νίκου Βλαχάκου, Διαμάντως Μανωλάκου και Θανάση Διαβολάκη.

Θα αναπτυχθεί σε τέσσερις θεματικούς κύκλους συζητήσεων και μια τελική τοποθέτηση μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Πειραιά. Συγκεκριμένα, στον πρώτο κύκλο οι υποψήφιοι θα ερωτηθούν για ζητήματα καθημερινότητας στην πόλη, στον δεύτερο για τις σχέσεις Δήμου-ΟΛΠ, στον τρίτο θα εξεταστούν θέματα μεγάλων «εκκρεμοτήτων» (Πύργος, Ράλλειος, Βίλα Ζαχαρίου, κ.α.) και στον τέταρτο η στρατηγική ανάπτυξης της πόλης.

Εναλλάξ οι δημοσιογράφοι Ν.Παρασκευάς και Ν.Ανανιάδης, που συντονίζουν την συζήτηση θα θέτουν μια ερώτηση στους υποψηφίους δημάρχους, ακολουθώντας τους σχετικούς παραπάνω άξονες, με την ακόλουθη σειρά: Γ.Μώραλης, Ν.Μπελαβίλας, Ν.Βλαχάκος, Δ.Μανωλάκου και Θ.Διαβολάκης. Στον δεύτερο κύκλο η σειρά θα αντιστραφεί (από Θ.Διαβολάκη προς Γ.Μώραλη), στον τρίτο η σειρά θα ακολουθήσει τον πρώτο (από Γ.Μώραλη προς Θ.Διαβολάκη) και στον τέταρτο θα ακολουθηθεί η σειρά του δεύτερου.

Ακολούθως, θα ανοιχθεί ένας κλειστός φάκελος, ο οποίος θα έχει παραδοθεί από κάθε έναν από τους υποψηφίους δημάρχους στους διοργανωτές στην έναρξη του debate και ο οποίος θα περιέχει μια ερώτηση του κάθε υποψηφίου προς έναν ανθυποψήφιό του. Αφού διαβαστούν οι σχετικές ερωτήσεις, οι πέντε υποψήφιοι δήμαρχοι θα κληθούν για μια συνολική τοποθέτηση και με βάση την ερώτηση που θα δεχθούν- με την ακόλουθη σειρά: Θ.Διαβολάκης, Δ.Μανωλάκου, Ν.Βλαχάκος, Ν.Μπελαβίλας και Γ.Μώραλης.

Το debate δεν θα είναι ανοιχτό στο κοινό, με τη έννοια ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με την ευγενή παραχώρησή της από τον Πρόεδρό του κ.Δαβάκη, θα μετατραπεί σε ένα οιονεί στούντιο.

Στο debate, τέλος, προσκλήθηκαν οι συντάκτες του Πειραϊκού –Ναυτιλιακού ρεπορτάζ , εφόσον θα ήθελαν να το παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς, ώστε να έχουν μια ολοκληρωμένη εικόνα, πέραν αυτής που μπορούν να πάρουν μέσω web-TV.

Pin It