Έχουν ζαλιστεί...

zoupis zaxarias

του Ζαχαρία Ζούπη

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζει πια σ΄όλα τα επίπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν αυτό που είχε πει ο Ζακ Σιράκ «Tα καλά νέα έρχονατι συνήθως ένα ένα. Αλλά οι μπελάδες πετάνε πάντα σε σμήνος». Τίποτα δεν βγαίνει πια του « χαρισματικού» Αλέξη Τσίπρα. Τα στελέχη για παράδειγμα του ΣΥΡΙΖΑ ζυμώνονταν και ζυμώνουν ότι όλα είναι αναστρέψιμα στο επίπεδο των πολιτικών συσχετισμών. Αρκεί στς Ευρωεκλογές να μην χάσει με πάνω από 3-4 μονάδες, η Ν.Δ να μην ξεπεράσει το 30% και να εμφανιστεί κόμμα που να μπορεί ως έκτο να μπει στην Βουλή. Πέραν όμως της αυθαιρεσίας στην όλη αυτή συλλογιστική, ήρθαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις και όλα αυτά φάνηκαν ευφυολογήματα ανθρώπων που δείχνουν πια να φοβούνται από το μέγεθος της ήττας που έρχεται. Η πρόσφατη έρευνα της ΜΕΤΡΟΝ Αnalysis έδωσε 9.2% διαφορά στις Ευρωεκλογές ( 10.2% αν κάνεις αναγωγή χωρίς λευκά, άκυρα, αποχή και με την Ν.Δ στο 30%, ενώ υπάρχει ένα 13.8% αναποφάσιστοι). Στην δε εκτίμηση ψήφου έδωσε 36.8% υπέρ της Ν.Δ έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΙΝΑΛ να αντέχει την πίεση και να εμφανίζει ποσοστό 7.4%.

Συμπέρασμα; Κανένα από τα ΑΝ των επικοινωνιακών μηχανισμών του ΣΥΡΙΖΑ δεν στέκει και όχι μόνο αυτό. Κανένας δεν μπορεί να μιλάει για χαλαρή ψήφο στος Ευρωεκλογές. Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι σκληρής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και στις Ευρωεκλογές και βέβαια και στις Περιφερειακές , Δημοτικές Εκλογές. Έχω δε την αίσθηση, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η μαζικότητα στις εκλογές, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η έκταση της ήττας.

Δεν είναι τυχαίο. Σε δύο πυλώνες προσπάθησε να οικοδομήσει την αντεπίθεσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και κανένας δεν τον πιστεύει πια, δεν μετράνε καν τα επιδόματα, τα αναδρομικά, τα χαρτζηλίκια. Ο πρώτος ήταν ότι ξεμπερδέψαμε με τα Μνημόνια και τώρα τρέχει να συνενοηθεί για τις 120 δόσεις, τα στεγαστικά δάνεια κ.ά. Ας μη μιλήσουμε δε για το Υπερταμείο για 99 χρόνια ή τα επιτόκια μέχρι το 2060 που υπερηφάνως αποδέχτηκαν οι άνθρωποι που θα συγκλόνιζαν την Ευρώπη. Ο δεύτερος ήταν ότι η μάχη ενάντια στην διαπλοκή συνεχίζεται και τώρα τρέχει να βάλει εκπρόσωπο της Οικογένειας Κόκκαλη στο Ευρωψηφοδέλτιο, ενώ όλοι γνωρίζουν την λατρεία που τρέφουν για αυτό Βαρδινογιάννηδες και Γιαννακοπουλαίοι, Κοντομηνάδες και Αγγελοπουλαίοι, το βαρύ πυροβολικό δηλαδή του μεγάλου κεφαλαίου στην χώρα. Ας θυμηθούμε δε ότι η προσπάθεια ενοχοποίησης δέκα κορυφαίων στελεχών της Αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο NOVARTIS και του Σημίτη ευτέλισε τους νοσηρούς εγκεφάλους που το εμπνεύστηκαν. Μήπως έχετε ακούσει τίποτα για τους λογαριασμούς που θα άνοιγαν; Όχι και ούτε και θα ακούσετε. Το θέμα ήταν και είναι η λάσπη ως αυτοσκοπός και ως δείγμα ολοκληρωτισμού. Η αδέκαστη Εισαγγελέας για την διαφθορά δεν έχει μιλήσει. Τι να πει άραγε...

Γι αυτό και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας από τον Αλέξη Τσίπρα και την παρέα Μαξίμου μοιάζουν με ζαλισμένοι. Δεν έχουν μάθει να χάνουν. Ερωτεύτηκαν την εξουσία όσο κανείς και τώρα πως να την αφήσουν. Μαζί τους και χιλιάδες που είδαν στον ήλιο μοίρα ως μετακλητοί, κρατικοί αξιωματούχοι, διορισμένοι χωρίς ΑΣΕΠ, προνομιούχοι των ΜΚΟ και άλλοι. Δεν είναι τυχαίο που η Δούρου αυτό που βρήκε να πει για την τραγωδία στην Μάνδρα και το Μάτι ήταν ότι την κυνηγάνε επειδή είναι γυναίκα! Ο Τσιρώνης ότι βάλθηκε να μας μάθει γεωγραφία με τον Κατρούγκαλο να δέχεται ισχυρισμούς των Τούρκων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Κυρίτσης ανακαλυψε τον φιλειρηνικό χαρακτήρα των μολόρωφ και ο Α.Τσίπρας ανακάλυψε για υποψήφια ευρωβουλευτή την κ. Λοίζου που απ΄ότι φαίνεται πλην των επαναστατικών τιτιβισμάτων της έκλεβε και το Ελληνικό δημόσιο.

Δεν είναι τυχαία όλα αυτά,όλες οι γκάφες που πέφτουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνουν μεν την ροπή στην ανοησία και το θράσος, την επιθετικότητα και τον διχασμό.Δείχνουν όμως πια, ότι έχουν αρχίσει να ζαλίζονται. Έρχετα τσουνάμι και θα είναι και μεγάλο.

eep logo