Μια τέλεια προεκλογική σχέση

belavilas 9

Δώδεκα θέματα για τον Πειραιά εμεις, δώδεκα και ο Μαρινάκης

 

Περίμενα πως και τι να δω τις θέσεις του συνδυασμού Μαρινάκη-Μώραλη. Επιτέλους βγήκαν. Είχαμε με μία μικρή αγωνία αν θα είχε πιάσει η προσπάθεια που αρχίσαμε αρκετούς μήνες πριν. Τους είπαμε δημόσια από τον Δεκέμβρη: για να μην αντιγράφετε τα προγράμματα μας και τα συνθήματα μας νύχτα όπως το '14, θα κάνουμε κάτι να σας βοηθήσουμε. Εμείς θα βγάζουμε φόρα παρτίδα μία-μία τις θέσεις μας και εσείς θα τις αντιγράφετε. Το οργανώσαμε συστηματικά από την αρχή της καμπάνιας και θέλαμε να δούμε αν θα πιάσει. 

Η αγωνία κράτησε δώδεκα εβδομάδες, όσες χρειάστηκαν για να βγουν, κάθε εβδομάδα στο διαδίκτυο τα "Δώδεκα Θέματα για τον Πειραιά" του #pireas4all. Και ..τότε κυκλοφόρησε το πανάκριβο πρόγραμμα του συνδυασμού του Ολιγάρχη με "Δώδεκα Άξονες για τον Πειραιά".
Δεν είναι τέλειο; Δώδεκα! Ούτε ένα λιγότερο, μην και φανταστούμε πως δεν διάβασαν καλά το μάθημά τους, ούτε ένα περισσότερο μη κι φέρει ο αριθμός 13 γρουσουζιά. Η αλήθεια είναι ότι επειδή καθυστερήσαμε λίγο να βγάλουμε το δωδέκατο θέμα και δεν το ήξεραν, όταν το δημοσιοποιήσαμε τους πετύχαμε στο τυπογραφείο. Μάλλον είχαν κρατήσει ανοικτό παράθυρο και συμπλήρωσαν επί του πιεστηρίου με το γραφιστικό τέχνασμα 11+1 που οι καλοί μαθητές ξέρουν πως μας κάνει άθροισμα 12.

Σε μερικά τους ξέφυγε και δεν μπόρεσαν καν να βρούν άλλες λέξεις, διατυπώσεις, εκφράσεις. Ίσως είναι και θέμα τιμιότητας των αντιγραφέων: "Αθλητισμός για Όλους" εμείς, "Αθλητισμός για Όλους" και ο Μαρινάκης. "Ταξίδι" εμείς, "ταξίδι" και ο Μαρινάκης (στα βαπόρια διαφέρουμε αλλά αυτό είναι δευτερεύον), "Καθημερινότητα" εμεί, "Καθημερινότητα" και ο Μαρινάκης. Φωτισμός, ανακύκλωση και διάφορα άλλα ανύπαρκτα της απερχόμενης δημαρχίας που αναδείξαμε βρεθήκαν στην πρώτη γραμμή ως στόχοι, που τους είχαν ξεχάσει πέντε χρόνια, αλλά τώρα τους θυμήθηκαν.

Σε ένα σημείο του απολογισμού τους ομολογώ ότι δεν μας αντέγραψαν. Στη δημιουργία 17.000 θέσεων εργασίας. Πως βγήκανε αυτές οι θέσεις εργασίας; Με απλή σωστή αριθμητική: Η ανεργία από 27% το 2014, έπεσε χάρη στον Μαρινάκη στο 18,5% επομένως δημιουργήθηκαν 17.000 θέσεις εργασίας στον Πειραιά. Εξ' άλλου όπως είναι γνωστό ο ίδιος εκτός από όσα δώρισε στην πόλη μας από το υστέρημα του εξασφάλισε, την αύξηση του υποκατώτατου μισθού, τη σταθεροποίηση των συντάξεων, τη δωρεάν περίθαλψη όλων στα νοσοκομεία και άλλα που από σεμνότητα δεν αναφέρει. Ακούγεται ότι τώρα το παλεύει και για το όριο του αφορολόγητου.
Να είστε καλά κύριοι, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι γέλια ρίξαμε προχθές στη συνέλευση μας όταν μας φέραν το πρόγραμμα σας.

eep logo