Καλά, υπάρχει Τροχαία;

poulakidas nasos

Του Νάσου Πουλακίδα

Ότι και να πεις για τη συμπεριφορά της ηγεσίας της Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Τροχαίας είναι λίγο… Ήθελα να ήξερα δεν αφουγκράζονται τι λέει ο απλός πολίτης ή δεν βλέπουν τι γίνεται στους δρόμους;..
Προ ημερών κήρυξαν 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι σε μετρό και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενώ οι του τραμ προέβησαν σε 4ωρη στάση εργασίας. Στους δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά έγινε κόλαση. Να σκεφθείτε ότι για απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον Άγιο Σώστη της λεωφόρου Συγγρού μέχρι τους στύλους του Ολυμπίου Διός απαιτούνταν περισσότερα από τριάντα λεπτά. Ναι τριάντα λεπτά στις 8.30 το πρωί όταν όλοι πήγαιναν στις δουλειές τους. Και η Τροχαία τι έκανε; ΤΙΠΟΤΑ!.. Ούτε ένας τροχονόμος στους δρόμους για να ρυθμίσει τη κυκλοφορία και να βοηθήσει οδηγούς και επιβάτες που …βλαστημούσαν την ώρα και τη στιγμή. Α, όχι υπήρχε ένας κοντοπίθαρος άντρας της Τροχαίας στην αρχή της Σταδίου, στο ύψος του Παλλάς, που κοίταζε ποιος είχε παραβιάσει τον δακτύλιο, για να μοιράσει κλήση!.. Αυτό τον μάρανε. Θα μου πεις εντολές εκτελούσε. Σωστά.
Αυτοί οι ηγέτες της ΕΛ.ΑΣ. δεν βλέπουν καθημερινά το τι συμβαίνει στους δρόμους, τουλάχιστον, τις ώρες αιχμής; Όταν συσκέπτονται παίρνουν ή όχι αποφάσεις; Είναι ικανοποιημένοι από το έργο τους; Τι τους μεταφέρουν οι υφιστάμενοι από τον Γολγοθά που τραβάνε κάθε ημέρα οι πολίτες; Επί τριάντα και πλέον χρόνια ασχολήθηκα με το αστυνομικό ρεπορτάζ και οι πραγματικοί ηγέτες της Αστυνομίας στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 αλλά και μετά, έπαιρναν αποφάσεις για την ανακούφιση και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Δε νομίζω, από αυτά που διαπιστώνω, ότι συμβαίνει το ίδιο και σήμερα. Από 8 Ιουλίου κλείνει τον κύκλο του και ο δακτύλιος για το καλοκαίρι. Σκεφθείτε τι θα συμβεί μέσα στο κατακαλόκαιρο με μία πορεία ή μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πρωτεύουσας!.. Μόνο που το σκέφτεσαι, θέλεις να αλλάξεις χώρα για να ζεις.